Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Millä meikkivoide on parasta levittää?

Eräs lukijani esitti toiveen postauksesta, jossa kävisin läpi eri vaihtoehtoja meikkivoiteen levitykseen. Mitä eroa erilaisilla siveltimillä ja meikkisienillä oikein on ja mistä tietää, millainen on itselleen paras?
Katsotaan, tulisiko tästä postauksesta jollekin niitä kaivattuja vastauksia.
Klassisin vaihtoehto nestemäisen meikkivoiteen levitykseen ovat erilaiset sienet.
Tarjolla on erimallisia vaihtoehtoja, joista se tyypillisin on ollut kolmiosieni. Kolmiomaisella sienellä meikkivoiteen voi levittää kasvoille ohuesti sientä kasvoilla kevyesti vetämällä ja lisää peittävyyttä saa pienellä taputtelulla. Kapeilla kolmion kulmilla on hyvä levittää meikkivoidetta nenänpieliin ja silmiennurkkiin. Litteämmät meikkisienet sopivat yleensä paremmin kiinteämpien meikkipohjien levitykseen ja esimerkiksi voidemainen meikkipuuteri levittyy niillä hyvin. 
Sienien suurin ongelma on kuitenkin, että ne imevät itseensä paljon meikkivoidetta, mikä tarkoittaa hukkaanmenevää tuotetta. Jos on senteistään tarkkaa, voi kalliin meikkivoiteen imeytyminen sieneen tuntua varsin pahalta. Tai no, tuntuu se kyllä muutenkin, vaikkei niin tarkka niistä olisikaan.
Meikkisienen moderni vaihtoehto on meikkimuna, jonka tunnetuin versio on alkuperäinen Beautyblender. Vesipisaran mallinen sieni kostutetaan vedellä ennen käyttöä ja ylimääräinen vesi puristetaan siitä pois, jolloin sieni ei ime itseensä samalla lailla meikkivoidetta kun tavallinen kolmiosieni (kuka tosin estää kostuttamasta myös kolmiosientä). 
Levittäessä nahkean meikkisienen kosteus parantaa meikkivoiteen levittyvyyttä ja lopputuloksena on parhaimmillaan ”air brushed -efekti”, joka saa kasvojen ihon näyttämään taivaallisen tasaiselta. Levitystekniikkana on bounce, eli meikkivoide taputellaan sienen avulla kasvoille. Yhä useampi vannoo näiden meikkimunien nimeen.
Meikkivoiteen levitykseen voi myös käyttää litteää meikkivoidesivellintä. On tärkeää, että sivellin on synteettinen, sillä liukkaat synteettiset harjakset levittävät meikkivoiteen kasvoille ohuena. 
Meikkivoidesiveltimissä on paljon laatueroja huonompien harjasten jättäessä jokaisen kasvoille piirretyn harjanvedon jälkeen meikkivoideviiruja kasvoille, joita saa sitten häivytellä uusin vedoin tai jopa sormenpäillä kadoksiin. Laadukkaimmat siveltimet puolestaan jättävät vähemmän harjanvetoja ja siveltimellä onkin helppoa ja näppärää levittää meikkivoidetta myös nenänpieliin ja silmien alle.
Itse pidän litteitä meikkivoidesiveltimiä enemän pyöreämmistä, viistopäisistä siveltimistä, joilla meikkivoide työstetään kasvoille pyöritellen.
Siveltimen varressta saa hyvän ja napakan otteen ja kun meikkivoiteen levittää iholle pyörittelevin vedoin sulautuu se kasvoille kauniisti ja häivyttyy hyvin. Lopputuloksena on luonnollinen ja tasainen meikkipohja.
Siveltimien etuna sieniin nähden on yleensä se, etteivät ne ime itseensä meikkivoidetta samalla lailla kun meikkisienet. Vaikka meikkisieniäkin kannattaa pestä usein (ja Beautyblenderi tulee huuhtoa aina ennen uutta käyttökertaa), ovat siveltimet silti työllistävämpiä, sillä ne vaativat pesua lähes jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta lopputuloksesta tulee yhtä kaunis. Jos meikkivoiteen jättää kuivumaan siveltimeen klimppaantuvat sen harjakset yhteen eikä meikkivoide enää levitykään seuraavalla kerralla yhtä tasaisesti ja rannuja jättämättä.
Jos meikkivoidesiveltimen varresta saa hyvän otteen, mutta sieni miellyttää silti eniten, voi kokeilla niiden kahden yhdistelmätuotetta. EcoToolsilla on nimittäin myynnissä sivellin, jonka varren nokassa keikkuu muotoiltu vaahtomuoviapplikaattori. Siveltimestä voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.
Entä mikä on se oma suosikkini meikkivoiteen levitykseen, jota useimmiten käytän?
Sormet. Ne ovat aina mukana, eivät ime itseensä meikkivoidetta, niillä saa hyvän ihotuntuman ja tuotteen peittävyyttä voi säädellä vetojen voimakkuuden mukaan ja lisää peittoa saa pienillä töpöttelevillä liikkeillä. Negatiivisena asiana on, että sormenpäiden pinta ei ole sormenjälkien kuvioinnin vuoksi yhtä sileä kuin esimerkiksi Beautyblenderin, eli myös sormenpäistä voi jäädä jälkiä kasvoille. Olen kuitenkin melko laiska meikkivälineiden pesijä, mutta käsien pesua en silti koskaan laiminlyö, joten ne ovat olleet minulle paras vaihtoehto. vaikka aina välillä johonkin apuvälineeseen hetkellisesti ihastunkin.
Millä te levitätte nestemäisen meikkivoiteen?

Kommentit (13)

  1. Miracle

    Itsekin vannon omien sormieni taikaan 😀 Eli käsin tulee nestemäiset levitettyä vaikka jos jonkinlaista välinettä tähän hommaan löytyisi.. Jotenkaan en vielä ole päässyt meikkimunan kanssa sinuiksi (minulla tosin on halpisversio käytössä..), mutta pitäisi varmaan vaan jaksaa kokeilla ja opetella käyttöä – jos sitä itsekin hoksaisi sitten sen taian. 🙂

  2. Mousse / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

    Tykkään käyttää ihan vain sormia, joilla saa meikin levitettyä nopeasti eikä tarvitse koko ajan olla silveltimiä pesemässä 🙂

  3. Anonyymi

    Tykästyin Illamasquan highlighter siveltimeen tykästyttyäni merkin meikkivoiteeseen. Se on synteettinen ja päivittäisessä käytössä vaatii pesua vain kerran viikossa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *