Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Millä meikkisiveltimet OIKEASTI kannattaa pestä

Parin viime vuoden aikana lähes jokaisen meikkaajan meikkipussiin on tullut täytettä paitsi meikeistä myös niiden levittämiseen tarkoitetuista siveltimistä. Yhä useampi omistaa entistä enemmän meikkisiveltimiä, minkä vuoksi siveltimien pesua koskevat googlettelut ovat olleen viime vuonna huipussaan.

Näin peset meikkisiveltimet oikein

Siveltimien puhdistukseen löytyy netistä paljon postauksia, jotka summaavat yhteen sivellinten pesun perusjutut ja antavat vinkkejä hyvistä tuotteista. Monilla on kuitenkin silti kysymyksiä, jotka ovat jääneet ilman vastausta. Toivottavasti tästä postauksesta on apua niille, joita sivellinten pesuun liittyvät asiat vielä askarruttavat.

Juttuhan on nimittäin niin, ettei jokaista sivellintä voi pestä samalla tuotteella saadakseen optimaalisen lopputuloksen. Eihän kaikkia vaatteitakaan pestä samalla lailla!

Näin peset meikkisiveltimet oikein

Onko sillä sitten väliä, peseekö meikkisiveltimet shampoolla, käsisaippualla vai sivellinten pesuun tarkoitetulla tuotteella?

On ja ei. Itse suosittelen käyttämään hieman erilaisia tuotteita riippuen siitä, millainen sivellin on kyseessä, mihin tarkoitukseen sitä käyttää ja kuinka usein sitä pesee.

Näin peset meikkisiveltimet oikein

Tärkeintä on ottaa huomioon, mistä materiaalista sivellin on tehty ja millaisten tuotteiden kanssa sitä käyttää.

Meikkivoiteiden, peiteaineiden ja muiden nestemäisten meikkipohjatuotteiden  (tai luomivärien) levitykseen kannattaa yleensä käyttää synteettisestä harjaksesta valmistettuja siveltimiä, sillä niiden harjakset ovat sileitä eivätkä siksi ime meikkituotteita itseensä kuten huokoisemmat, aidoista karvoista valmistetut meikkisiveltimet.

Synteettiset harjakset eivät kuivu samalla lailla kuin aitokarvaiset harjakset, joten ne kestävät pesevämpiä tuotteita – ja usein käyttötarkoituksensa vuoksi myös tarvitsevat sellaisia. Mikäli kyseessä on esimerkiksi meikkivoide- tai peiteainesivellin, kannattaa pesuaineeksi valita hieman pesevämpi tuote – varsinkin, mikäli sivellintä ei pese ihan jokaisen käyttökerran jälkeen.

Näin peset meikkisiveltimet oikein

Itse pesen meikkivoidesiveltimeni ja peiteainesiveltimeni käsisaippualla tai toisinaan jopa käsitiskiaineella, sillä  varsinkin tiiviistä ovaalisiveltimistä on todella hankalaa saada täysin puhtaita miedommilla puhdistustuotteilla.

Puuterimaiset meikkituotteet lähtevät siveltimistä irti yleensä voidemaisia helpommin, joten esimerkiksi puuterisiveltimet ja poskipunasiveltimet voi puhdistaa hieman kaikkien siveltimien yleispesuun tarkoitetulla sivellinsaippualla tai vaihtoehtoisesti shampoota tai käsisaippuaa käyttäen.

Jos sivellintä pesee usein, riittää sen pesuun hellävaraisempi tuote kuten vaikka shampoo, mutta jos taas hieman harvemmin, on pesutehoiltaan shampoota voimakkaampi käsisaippua parempi vaihtoehto.

Arvokkaampien siveltimien pesuun on usein turvallista valita nimenomaan siveltimien pesuun tarkoitettu tuote, jottei siveltimiä tule tietämättömyyttään pilaamaan liian pesevillä aineilla.

Näin peset meikkisiveltimet oikein

Luomivärisiveltimien kanssa pätevät samat jutut kuin meikkipohjasiveltimienkin kanssa. Jos siveltimiään pesee usein, riittää niiden pesuun hellävaraisempi tuote, mutta jos pesukertojen välillä mahtuu paljon käyttökertoja ja tummia luomivärisävyjä, kannattaa pesuun valita pesevämpi tuote – tai vaihtoehtoisesti pestä sivellin kahteen tai jopa kolmeenkin kertaan.

Näin peset meikkisiveltimet oikein

Voidemaisten tuotteiden kanssa käytettäviä silmämeikkisiveltimiä kannattaa myös pestä tehokkaammin puhdistavilla tuotteilla.

Meikkisienet vaativat puolestaan usein hieman voimakkaammin pesevää tuotetta, jotta niihin imeytynyt meikkivoide lähtee puhtaaksi, mutta mikäli niitäkin pesee päivittäin, voi miedompikin puhdistustuote riittää.

Jos hommaa ei tahdo lähteä hifistelemään liikaa, niin minusta helpoimmalla pääsee, kun hankkii yhden sivellinten pesuun tarkoitetun saippuan ja syväpuhdistaa meikkivoide- ja peiteainesiveltimiään voimakkaammin pesevää tuotetta käyttäen aina tarvittaessa.

Näin peset meikkisiveltimet oikein

Se, kuinka usein siveltimensä pesee on täysin makuasia. Itse pesen meikkivoidesiveltimeni noin viiden käyttökerran jälkeen, sillä sen jälkeen siveltimen harjakset ovat jo klimppaantuneet niin paljon yhteen, ettei sillä saa enää siistiä meikkipohjaa. Meikkivoidesiveltimen voisi kyllä pestä useamminkin, mutta olen tässä vähän laiska.

Luomivärisiveltimet päätyvät pesuun noin viikon käytön jälkeen, mutta yleensä vaihtelen siveltimien välillä niin paljon, etten edes muista, kuinka monta kertaa kutakin sivellintä on käytetty.

Käytänkin siveltimieni puhdistamiseen välillä siihen tarkoitettua suihketta, mutta en suosittele suihkeiden jatkuvaa käyttöä, sillä monet niistä sisältävät paljon alkoholia (kuivuu nopeasti ja tappaa pöpöjä samalla), joka saattaa kuivattaa siveltimiä ja siten jopa katkoa niiden harjaksia.

Oma suosikkituotteeni sivellinten puhdistukseen on Beautyblenderin Solid Blendercleanser-sivellinsaippua ja meikkisieneni puhdistan mielelläni saman merkin nestemäisellä Liquid Blendercleanser -sivellinsaippualla.

Näin peset meikkisiveltimet oikein

Millä te puhdistatte meikkisiveltimenne ja kuinka usein?


Joko luit nämä postaukseni?

sivellinmatto

hiusharjan-kaytto spotless-kynsinauhojen-suojaaminen

Kommentit (12)

 1. RH

  Marseille täälläkin käytössä. Se on halpaa ja helppo pitää mukana esim. matkoilla. Samalla saippualla voi sitten pestä vaikkapa nyrkkipyykkiä tarvittaessa. Marseillessa on kasvisöljyjä, joten se samalla hoitaa sivellintä.

 2. pallonenä

  Lushin Seanikilla lähtee mähmä kuin mähmä oli sitten sivellin tai sieni.

 3. Taija

  Millä muuten peset Foreosi? Onko astianpesuaine ihan väärin? O:)

  • Virve

   Huuhdon omani puhtaaksi ihan vaan vedellä jokaisen käyttökerran jälkeen. En ole kokenut, että jäisi yhtään likaiseksi ja vaatisi tehokkaampaa puhdistusta. 🙂

 4. Hypen huipulla: Testissä silikoninen meikkisieni Silisponge – Ostolakossa

  […] Millä meikkisiveltimet OIKEASTI kannattaa pestä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *