Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Millä meikkasin kuukauden

Kävin reissuun lähtiessäni läpi mukaan pakkaamani meikit ja en voi kun myhäillen todeta, että olen tosiaan selvästi kynsi- ja huulipainotteinen kosmetiikkafriikki.

Vajaan kuukauden reissulle ei kuulemma tarvitse mukaan neljäätoista huulikiiltoa, viittä huulipunaa ja kahta huultenrajauskynää. No, minä ainakin tarvitsen! (Kuvasta puuttuu vielä muutama huulimeikki, jotka ostin reissusta ja yksi kiilto, jonka sain.)

Vajaan kuukauden reissuun ei myöskään kuulemma tarvitse mukaan 17 värilakkaa kynsille kahden aluslakan, yhden pikakuivattajan ja mattalakan lisäksi. No, minä ainakin tarvitsen! (Ja muutamahan noita tuli myös ostettua lisää matkan varrelta…)

Kaiken muun osalta osasin sitten kuitenkin pitäytyä tasolla, jota myös yleisesti pidetään normaalina.

Osasin esimerkiksi napata mukaani kolme eniten kuluttamaani luomiväripalettia (selkeitä suosikkejani, joten varma veto reissuun) sekä yhden normaalikokoisen lisäpaletin ja kolme mini-Dioria tuomaan lisäapua meikkiin. Kuten kuitenkin näette, ovat sävyt melko samanlaisia ja nudelinjalla mentiin. (Kuvat on räpsitty juuri ennen lähtöä ja esimerkiksi Lorealin Beige Taupe -trion ylin sävy alkaa tällä hetkellä olla jo melkolailla loppuunsudittu.)

Ripsiväreistäkin valitsin mukaan vain ne tärkeimmät: Kaksi vedenkestävää ja yksi vesiliukoinen. Vedenkestävä L’orealin mascara pohjustukseen, Max Factorin LEE alaripsille ja Cover Girlin LashBlastFusion yläripsille.

Silmämeikkikynistä otin mukaani vähän jokaista sävyä: mustaa, ruskeaa, lilaa, oliivia, turkoosia ja petrolia sekä yksi nestemäinen musta eyelineri.

Kulmakynistä en malttanut olla ottamatta mukaan loppuunkulumaisillaan olevaa YSL:n sävyä 5. Sen lisäksi otin mukaan sen seuraajan Rimmelin Black Brownin sekä MAC:in Brow set fixin.

Peiteaineista mukaan lähtivät YSL:n valokynän ohella Diorin Nuden peiteaineet 001 ja 002 sekä varmuuden varalta Bobbi Brownin Creamy Concealer.

Uskoin pärjääväni pelkällä mineraalipohjalla, mutta nappasin mukaani kuitenkin myös Lumenen uutuusmeikkivoiteet, ihan vaan varmuuden varalta. Olenkin tykännyt näistä kovasti! (Juttua näistä kahdesta uutuudesta on tulossa myöhemmin.)

Puuteriosastolta matkaan lähti Cliniquen Almost Powder -meikkipuuteri sekä Lumenen uusi irtopuuteri.

Yksi lämmin ja ja yksi kylmä poskipuna tarvittiin myös ehdottomasti mukaan.

Vaikka Natural Coden poskipunan rinnalla tuleekin mukana aurinkopuuteri, kaipasin myös yhtä mattaista versiota mukaani. Siksipä myös Chanelin aurinkopuuterille löytyi paikka meikkipussistani.

Otin mukaani myös kaksi luomivärinpohjustajaa: Too Facedin primeri tavalliseen pohjusteluun ja Urban Decayn Sin-primeri tekemään helmiäishohtoista pohjaa.

Tuoksuiksi mukaan valikoituivat Miss Dior Cherie L’eau sekä Leau par Kenzo Indigon käsilaukkukoko.

Lisäksi mukana oli vielä bareMineralsin SPF 30 Natural Sunscreen -puuteri.

Täytyy sanoa, että oli kyllä aivan älyttömän hankalaa päättää etukäteen, mitä meikkejä aikoo tulevan kuukauden aikana käyttää! Tällaiselle henkilölle, jonka täytyy jo yhtä työpäivääkin varten varata käsilaukkuunsa useampi huulimeikki ihan siltä varalta, että maku, mielipide ja fiilis muuttuu kesken päivän oli aiva suunnattoman vaikeaa koittaa valita mukaan vain osa tuotteista. Mitäs jos yhtäkkiä tahtoisinkin käyttää juuri jotain tiettyä tuotetta, jota en olekaan ottanut mukaani? Voiko siitä tuotteen puuttumisen aiheuttamasta ahdistuksesta päästä millään yli?

Vaatteiden suhteen sama homma oli toki huomattavasti helpompaa. Kuten olen monesti maininnut, on minulla todella vähän vaatteita ja saisin kaikki (talvitakkeja ja kenkiä lukuunottamatta) mahdutettua helposti yhteen suurehkoon matkalaukkuun ja näin minä itseasiassa päädyinkin tekemään. Juhlavempia vaatteita ja talvisia neuleita lukuunottamatta kippasin lähes kaikki vaatteeni matkalaukkuun ja paukautin sen tyytyväisenä kiinni. Lopputulos oli, että minulla oli mukanani yksi laukullinen vaatteita ja toinen laukullinen kosmetiikkaa.

Näin jälkikäteen katsottuna täytyy kuitenkin todeta, että itseasiassa kaikki mukanani olleet kosmetiikkatuotteet olivat tarpeellisia ja oikeastaan jokaista meikkituotetta (niin kynsilakkaa kuin huulimeikkiäkin) tuli käytettyä. Toki pienemmälläkin määrällä olisi pärjännyt, mutta mitä sitä turhia pienemmällä määrällä kituuttelemaan, mikäli ei ole pakko.

Myönnän kuitenkin, että tämä reissu muistutti minua jälleen siitä, mitä on tarpeellista pakata mukaan ja kuinka paljon. Tulevat (ja tosin lyhyemmät) reissut tulen tekemään luultavasti huomattavasti kevyemmin kantamuksin.

Muita, joilla on vaikeuksia hahmottaa, mitä tahtoo tulevan kuukauden aikana käyttää?

Kommentit (21)

 1. Katja

  Viikoksi (esim. rippileirille) on erittäin vaikeaa päättää mitä ottaa mukaan. Yleensä käy niin ettei puoliakaan ole käyttänyt ja ne ovat aivan koskemattomina laukun pohjalla.
  Saatikka sitten kuukaudeksi.. en osaa edes kuvitella millainen fiasko siitö tulisi kun minut laitettaisiin pakkaamaan kuukaudeksi tavaroita :DDD Meikit menisivät varmastikkin helposti mutta sitten vaatteet olisivat sitäkin suurempi ongelma! Jokainen vaatekappale kun on omalla tavallaan lemppari. Pääsisin kaikkein helpoimmalla jos saisin ottaa koko vaatekaappini mukaan…

  1. Jemnie

   Minulla on usein vaikeuksia pakata viikon reissuun tavaraa. Lopuksi päädyn ottamaan vähän kaikenlaista ja loppujen lopuksi käytän koko reissun ajan yhtä mekkoa, hametta/housuja ja paria paitaa. Lisäksi meikkipussissani kulkee aina pari luomivärisettiä vaikka en kuitenkaa ehdi/jaksa meikata ripsivärin laittoa enempää. Käsittämätöntä!

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *