Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mikä sitä nyt nyppii?

Käydessäni lokakuussa Kauneusmassuilla sain vihdoinkin aikaiseksi ostaa erään vekottimen, jota olin jo useita kuukausia himoinnut.

Vekotin on uusi epilaattori, tarkemmin sanoen Remingtonin Smooth & Silky epilaattorin (mallia EP6030). Hintaa tällä oli messuilla hieman alle 80 euroa ja tämän normaalihinta taitaa olla 90 euron paikkeilla.

Olen himoinnut tätä jo pitkään, sillä tavallisen epilaattoripään (ja karvat vain katkaisevan viimeistelypään) lisäksi tässä tulee mukana tavallista kapeampi epilaattoripää, jolla on leveämpää päätä mukavampi ajella herkemmiltä alueilta.

Suomen kielisiä käyttöohjeita tässä ei tullut mukana, mutta onneksi kuitenkin soumen kieli muistuttaa erehdyttävän paljon suomen kieltä.

Tosin sillä erotuksella, että esim. suomeksi soumen kuorinta hansikas kirjoitetaan kuorintahansikas… (Niin, tässä tuli tosiaan mukana myös yksi tavallinen kuorintahanska.)

Olen ollut ostokseeni todella tyytyväinen. Laite on ladattava ja toimii sekä ladattuna ilman johtoa että johdon kanssa virran suoraan seinästä ottaen.

Ajopää on hieman kuopallaan olevan kaareva ja mukailee hienosti säärien muotoa, jolloin tällä on hyvä ja helppo ajaa. Pään muoviset/silikoniset (?) ”hierontapuikot” on tarkoitettu lievittämään kipua.

En tiedä, olenko kuitenkin anatomiselta rakenteeltani sitten jotenkin erityisen poikkeava valtaväestöön verrattuna, mutta kyllä minun kainaloni ainakin ovat kuopallaan eivätkä kohollaan ja kuoppa kuoppaa vasten ei ole se toimivin yhdistelmä. Muissakin paikoissa, joissa tämä kapea ajopää on leveämpää kätevämpi arvostaisin myös enemmän tasaista kuin (väärään suuntaan) kaarevaa ajopäätä.

Niin tai näin, mutta loppujen lopuksi tämä tarkka ajopää on aivan mielettömän ihana ja kätevä. Ihoa vasten on kerrallaan vain yksi pinsettikohta kun taas normaalipäässä ihoa vasten on kokoajan kolme tai neljä pinsettikohtaa, joten tämän kanssa homma on huomattavasti hellävaraisemman tuntuista.

Ja kuten tosiaan sanoin, tulee mukana vielä karvat katkaiseva viimeistelypää, jolla ei omien kokemuksieni mukaan ole ollenkaan mukavan tuntuista lähteä lyhentelemään esimerkiksi salaisimpien paikkojensa karvoitusta (sivun terät nyppäisevät melko ikävästi katkoessaan), mutta joka kyllä toimii epiloinnin jälkeen lopputuloksen viimeistelyssä ja tekee partakoneen tapaisesti mukavan sileän ja viimeistellyn pinnan.

Minulta on turha kysyä, sattuuko epilaattorin käyttö, sillä olen käyttänyt vempainta sääriini jo vuosikymmenen ja kainaloihini arviolta puolet siitä. Näillä alueilla en itse tunne enää epiloidessa mitään kipua, mutta muistan kyllä kainalokarvojen epiloimisen sattuneen ensimmäisillä kerroilla jonkun verran. Ja toki sattuminen on paljon tekniikastakin kiinni (oikean pituiset karvat, hyvin kiristetty iho jne.).

Itselleni uusin aluevaltaus epilaattorin kanssa on bikiniraja, johon en ennen tämän epilaattorin tarkkuuspäätä kovin usein uskaltanut vanhan epilaattorini perinteisellä isommalla ajopäällä kajota. Ja tästä alueesta puhuessa voin kyllä sanoa, että tukiote ja ja kapea ajopää ovat todella, todella tärkeitä. Lisäksi voin sanoa, että AUTS, mutta lopputulos on kuitenkin tuon autsin arvoista.

Kuinka te poistatte karvojanne? Kuinka usein te sitä teette? Ja mitkä kaikki alueet saavat tästä projektista osansa?

Kommentit (35)

 1. Anonyymi

  Emlasta: tässä pakkausseloste http://www.astrazeneca.fi/_mshost379994/content/resources/media/391532/emla_creme_otc_pil.pdf Meillä oli joku koulutehtävä verinäytteenottoon liittyen ja googlettelulla tuli vastaan ihmisten kokomuksia ton käytöstä ennen epilointia. Istuskelin sitten tunnin emlat ja tuorekelmut kainaloissa ja sain ensimmäistä kertaa kainalot epiloitua, koettanut olen paljaaltaan monta kertaa/vuosia. Ainakin mulle riitti, että kerran ajeli emlan avulla, mutta tuubista olis riittäny kyllä vielä toiseen puudutukseen. On siis tarkoitettu pienehköjen alueiden puuduttamiseen, esim. koko sääriä en lähtis tolla valelemaan. T.irso

 2. Anonyymi

  Omistan itse saman epilaattorin! En ole kovasti kokeillut, sillä aiheutti minulle kylmänhien kivun takia. Lisäksi jostain syystä vehje katko osan säärikarvoista, jolloin parin päivän päästä sääristä kasvoi sieltä täältä tummia karvoja 😀 Olen siitä lähtien käyttänyt apilaattorin leikkauspäätä vain.

  Muutoin kyllä suhteellisen toimivalta laitteelta vaikuttaa. Akunkesto on tosin varsin heikko, itsellä ainakin kestää muutaman minuutin ennen kuin vehje hyytyy.

 3. Inaria

  Epilaattori oli ennen kovassa kaytossa, kunnes loysin sokeroinnin. Teen silla itse hela hoidin, tosi kayn kosmetologilla kerran kuussa sen lisaksi. Sokerointi on todella hellavarainen.

  Nim. Kaikkea on kokeiltu.

  xxx

 4. Heitu

  Mistä tuota epilaattoria sais ostettua? Googlettamalla löytyi vain tuo 2in1 versio :O

 5. Nimetön

  irso: Kiitos linkistä! 🙂

  Anonyymi: Ajatko oikeassa asennossa, kun kerran katkoo? Ja oletko suorittanut alkulatauksen kunnolla? Itselläni akku toimii pitkään ja moitteettomasti. 🙂

  Inaria: Sokerointi olisi kyllä mukaa, varsinkin bikinirajassa. 🙂

  Heitu: Esim. Anttiloista kuulemma, varmasti myös Stockalta ja/tai Sokokselta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *