Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mikä ihmeen banaanipuuteri?

Banana power on jo jonkun aikaa ollut yhä enemmän ja enemmän kosmetiikkapiireissä vilahdellut termi, joka voi kääntyä kirjaimellisesti tuotteen sävyä tarkemmin kuvaavaksi banaanipuuteriksi tai tuotteen käyttötavasta paremmin kertovaksi valopuuteriksi.

Essence Cubanita Baking and Banana powder banaanipuuteri

Valopuuteri saattaa kuulostaa hehkuvalta tai jopa kimaltavalta tuotteelta, mutta itseasiassa tuote on koostumukseltaan mattainen ja sen idea perustuu puuterin kellertävän sävyn kasvoja kirkastavaan ja valaisevaan vaikutukseen.

Essence Cubanita Baking and Banana powder banaanipuuteri

Banaanipuutereita on saatavilla niin kiinteänä kuin irtopuuterinakin, joista jälkimmäinen on se suosituin tuotemuoto. Banaanipuuteri on omiaan käytettäväksi nimenomaan kasvojen korostuksessa ja baking-tekniikassa, jossa meikkipohja kiinnitetään erityisen huolellisesti irtopuuterin avulla.

 Anastasia Contour Kit banana powder banaanipuuteri

Banaanipuuterin nimi tulee tietysti sen kellertävästä sävystä, joka sopii täydellisesti myös neutralisoimaan punoittavaa ihoa. Tavallisesti banaanipuuterit ovatkin kellertävästä vivahteestaan huolimatta iholle asettuessaan varsin läpikuultavia ja sopivat siksi useimmille ihonsävyille.

 Anastasia Contour Kit banana powder banaanipuuteri

Omat ensimmäiset kokemukseni banaanipuuterista tulivat kulttisuosikki Anastasia Beverly Hills Contour Kit -meikkipaletin myötä, joka sisältää kellertävän Banana-sävyn. Sävy toi loistavaa kirkastusta erityisesti silmänalusilleni ja herätti minut tajuamaan, kuinka loistava juttu banaanipuuteri voikaan olla.

 Anastasia Contour Kit banana powder banaanipuuteri

Banaanipuuteri voi kuulostaa meikkauksen viemiseltä hifistelyn tasolle ja sitä se vähän onkin, mutta moni voi suorastaan yllättyä, kuinka loistavaa valoa sillä saa kasvoille tuotua. Samalla banaanipuuteri voi myös kuulostaa tuotteelta, jota ei välttämättä sitten kuitenkaan tulisi ihan jatkuvasti käyttäneeksi, minkä vuoksi siihen sijoittaminen tuntuu hieman turhalta siitä huolimatta, että tuote saa uteliaisuushermon hieman kutisemaan.

Jos uteliaisuus banaanipuuteri kohtaan heräsi, niin minulla on onneksi hihassa siihen aivan mahtava tuotevinkki, joka kustantaa alle viisi euroa ja jonka saa käsiinsä vaikka seuraavalla maidonhakureissullaan.

Essence Cubanita Baking and Banana powder banaanipuuteri

Edullisista kosmetiikkatuotteistaan tunnetun Essencen kesän 2017 Cubanita-meikkikokoelma sisältää nimittäin Baking & Banana Powder- nimellä kulkevat banaanipuuterin, jonka mattainen koostumus ja kellertävä sävy ovat aivan loistavia auttamaan selvittämään, onko banaanipuuteri oma juttu.

Essence Cubanita Baking and Banana powder banaanipuuteri

Sain Essencen banaanipuuterin testiin ja se on ollut laadultaan todella loistava. Ihan meille kalkkilaivan kapteeneille se saattaa olla bakingiin liian tumma, mutta toimii kyllä silti hyvin punoitusta neutralisoivana ja kiiltoa poistavana irtopuuterina.

Essence Cubanita Baking and Banana powder banaanipuuteri

Lähes kaikille muille puolestaan tämä on aivan loistava sävy, joka kannattaa ehdottomasti käydä tarkastamassa, kun suunta on seuraavan kerran menossa kohti K-Citymarkettia tai Tokmannia.

(Essencen lähimmän jälleenmyyjän voi varmistaa täältä.)

Kannattaa kuitenkin olla nopea, sillä tämä puuteri kuuluu Essencen kesäkokoelmaan, joka väistyy kaupoista elokuun jälkeen jälleen uuden meikkikokoelman saapumisen myötä!

Essence Cubanita Baking and Banana powder banaanipuuteri

Onko banaanipuuteri tuttu tuote?

Kommentit (14)

 1. Shuwi

  Ei ollut yhtään tuttu! Kiitos kun kerroit, oon nimittäin miettinyt mitä ihmettä tekisin UD Naked basiscsin vaaleankeltaisella mattasävyllä ja nyt tiedän! Jes, jotain käyttöä sillekin 🙂

  • Virve Vee

   Kiva kuulla, että postauksesta oli hyötyä! 🙂

 2. Charming Nails

  Kokeilin tätä nyt ensimmäistä kertaa ja oli kyllä yllättävän kiva! Tuo silmien alle heleyttä tosi nätisti. Eikä erotu iholla ollenkaan keltaisena 🙂

  • Virve Vee

   Joo, kivasti valaisee. Itselleni saisi olla hiiiitusen vaaleampi tosin, jotta olisi täydellinen, mutta useimmille varmasti sopii. 🙂

 3. Anna

  Kävin Essencen sivuilla tutkimassa uutuustuotteita, kun näin mitä kaikkea kivaa olit saanut. No, en löytänyt sieltä vielä niitä meikkivoiteen sävyn muokaajia.. Mutta siellä oli tulossa hydrating kangasnaamio! 😀 Ja Clarinsin luomiväripurkkeja muistuttavia luomivärejä! 🙂

  • Maria

   Minä myös olen metsästänyt noita meikkivoiteen vaalentajia ja tummentajia, mutta aika kumma, kun ei edes Essencen nettisivuilta löydy tietoa :/

  • Virve Vee

   Joo, aivan mahtavia juttuja tulossa ja olen niistä aivan innoissani itsekin!

   Maria, nuo meikkitipat tulevat vasta syys-lokakuussa myynnissa olevaan kokoelmaan, eli eivät löydy vielä myynnistä. 🙂

 4. Hilda

  Muetinkin että mikä toi Banaanipuuteri essencen kokoelmassa on… No nyt siihen tuli vastaus! Veikeän kuuloinen tuote, muttei tosin semmoinen mille olisi mulla käyttöä. 🙂

  • S

   Kävin tänään katsastamassa sekä Tokmannin että Citymarketin. Ei ollut kummassakaan tätä eikä edes paikkaa tälle. Mahtaakohan mistä saada?

  • Virve Vee

   No voihan harmi! Essencen tietojen mukaan heinäkuusta elokuuhun pitäisi olla Cubanita-kokoelman meikit saatavilla. Toivottavasti ei ole kaikkialta jo loppu. Osaisikohan joku muu sanoa, onko nähnyt näitä jossakin?

  • Hanna

   Ainakin netistä tilaamalla löytyy Pretty.fi:stä: https://www.pretty.fi/essence-cubanita-baking-banana-powder-01-livin-la-vida-banana-puuteri.html ja myös W7- merkillä on edullinen banaanipuuteri tässä: https://www.pretty.fi/w7-banana-dreams-loose-powder.html 🙂

  • Virve Vee

   Jee, kiitos, että linkkasit! 🙂

 5. Hanna

  Havainnekuva olisi ollut hyvä olla postauksessa, josta olisi nähnyt esim. kuinka banaanipuuteri tuo silmien alle heleyttä, kun ei ole ainakaan itselleni lainkaan tuttu tuote. 🙂

  • Virve Vee

   Täällä on yksi hyvä YouTube-video, joka havainnollistaa tuotteen käyttöä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *