Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

”Mikä siinä aasialaisessa kosmetiikassa on niin hienoa ja onko se edes turvallista?”

Tykkään aasialaisesta kosmetiikasta, mikä tarkoittaa, että innostun aivan valtavasti niin japanilaisista kuin korealaisistakin kosmetiikkatuotteista. Moni on kuitenkin kysynyt minulta, että mikä siinä aasialaisessa kosmetiikassa nyt sitten on niin erityistä ja onko kyse vain siitä, että siellä nyt sattuu olemaan tarjolla minulle uusia merkkejä, joilla on loppujen lopuksi ihan samanlaisia tuotteita.

Koska moni myös jopa kyseenalaistaa aasialaisen kosmetiikan turvallisuuden ja epäilee edullisten tuotteiden hinnan korreloivan niiden huonon laadun kanssa peläten (varsinkin eBaysta tilattavien) tuotteiden jopa sisältävät meillä laissa kiellettyjä ainesosia tai suoranaisia myrkkyjä, halusin tehdä oman postauksen, joka selittää aasialaisen kosmetiikan ilmiötä hieman ja selventää, miksi sen laatuun voi luottaa.

Ostolakossa aasialainen kosmetiikka

Minusta on parasta aloittaa huomauttamalla, että japanilainen ja korealainen kosmetiikka ovat täysin eri asia kuin kiinalaiset tuotteet.

En lähde ottamaan tarkemmin kantaa kiinalaisiin tuotteisiin, mutta totean vain sen verran, etten itse koskaan tilaa mitään kosmetiikkaa Kiinasta voidakseni olla varma, että tilaamani kosmetiikkatuote on varmasti aito ja sisältää vain hyvää tekeviä ainesosia – onhan kuitenkin yleisessä tiedossa, että juuri Kiina on tunnettu piraattituotteista. En ole myöskään perehtynyt kiinalaisiin kosmetiikkamerkkeihin suuremmin, sillä ne eivät ole samalla tavalla maailmalla tunnettuja laadustaan ja innovatiivisuudestaan kuin korealaiset ja japanilaiset tuotteet, joten minulla ei ole niistä mitään sanottavaa senkään puolesta.

Ostolakossa aasialainen kosmetiikka

Aasialaisesta kosmetiikasta puhuessani puhun siis nimenomaan japanilaisesta ja korealaisesta kosmetiikasta, joista varsinkin  jälkimmäisen laatuun luotan jopa enemmän kuin meidän markkinoidemme tuotteisiin.

Siinä missä meidän markkinoitamme nimittäin usein dominoivat suurten merkkien tuotteet, jotka tuntuvat hyvältä ja tehokkaalta, ovat esimerkiksi korealaiset kuluttajat tavallisesti huomattavasti kiinnostuneempia tietämään, mitä tuote oikeasti sisältää ja mihin sen vaikutus perustuu. Tuote ei siis voi vain tuntua hyvältä, vaan sen täytyy oikeasti myös tehdä iholle jotain.

Ostolakossa aasialainen kosmetiikka

Kärjistettynä voisi sanoa, että meidän markkinoillamme on todella helppoa lanseerata meikkinpohjustustuote, jonka ihoa tasoittava efekti perustuu ihan vain siihen, että sen sisältämät silikonit luovat iholle aivan mielettömän silkkiseltä tuntuvan pinnan jota täydentävät mica-pigmentit heleyttävät ihoa. Tuotteessa ei tarvitse olla paljon muuta kuin silikoneja ja kevyttä hohdetta, sillä kunhan se on pakattu kauniisti ja markkinoitu hyvin, ei suurinta osaa kuluttajia kiinnosta, mitä se sisältää kunhan se tuntuu tekevän iholle jotain.

Silikonit ovat toki loistavia ainesosia hyvin levittyvää ja tasaisen lopputuloksen luovaa meikkipohjatuotetta luodessa eikä minulla ole mitään niitä vastaan, mutta Koreassa vastaava tuote luotaisiin aivan eri tavalla. Siellä koostumukseen lisättäisiin antioksidanttisia sekä ihoa kosteuttavia ja hoitavia tehoaineita sekä mahdollisesti myös aurinkosuoja, sillä tavoitteena on hoitaa ja suojata ihoa parhaalla mahdollisella tavalla aina. Tuotteessa ei myöskään välttämättä olisi edes niitä silikoneja (tai ainakaan kovin paljon), jotka vain ”huijaavat” ihon kauniiksi, vaan se keskittyisi ainesosiin, jotka myös tekisivät ihosta kauniimman.

Ostolakossa aasialainen kosmetiikka

Suurin ero länsimaalaisten ja korealaisten tuotteiden välillä onkin nimenomaan se, että Koreassa keskitytään hoitamaan ihoa pitkävaikutteisesti eikä vain tekemään siitä hetkellisesti kauniin näköistä.

Korealaiset suhtautuvat ihon hoitoon hartaudella ja kaunis, hyvin hoidettu iho on siellä samalla tavalla ihailtu juttu kuin meillä vaikkapa treenattu kroppa on. Meillä naapurin rouva voi sanoa käyvänsä päivittäin reippaalla kävelylenkillä eikä kukaan ihmettele, kuinka hän käyttää aikaa liikuntaan niin kovasti ja oleta hänen olevan super timmissä kunnossa  – hänhän huolehtii kehostaan, jotta hänestä tuntuu hyvältä ja jotta se pysyy hyvässä kunnossa ikääntymisenkin myötä.

Tämä on se täsmälleen sama asenne, joka korealaisilla on ihonhoitoon: ihoa hoidetaan päivittäin huolella, mutta jokaisella ei ole silti automaattisesti täydellistä ihoa. Iho kuitenkin pysyy hyvässä kunnossa läpi elämän, kun siitä huolehditaan ja asiaan suhtaudutaan arvokkuudella.

Ostolakossa aasialainen kosmetiikka

Ihonhoitoon käytetään nuoresta lähtien aikaa ja sitä pidetään hyvin tärkeänä. Päätavoitteena onkin, että iho olisi niin hyvin hoidettu ja sen myötä niin hyvässä kunnossa, että se tarvitsisi mahdollisimman vähän meikkiä. Tämän vuoksi niin naisilla kuin jopa miehilläkin on Soulissa konttorin pöydällä ihon kosteustasapainosta huolehtiva henkilökohtainen ilmankostutuin ja miehetkin kaksoispuhdistavat ihoaan sekä käyttävät ongelmitta BB-voiteita tai tyynymeikkivoiteita – ihan oikeasti! (No ei nyt tietenkään joka mies jokaisella soulilaisella toimistolla, mutta pelkkä naisten juttu se ei missään tapauksessa ole.)

Koreassa kaikki lähteekin  ihoa hoitavista ainesosista ja kuluttajat ovat todella tietoisia tuotteissa käytetyistä raaka-aineista huomattavasti enemmän kuin meillä päin, missä raaka-ainetietoisuus rajoittuu usein median hypettämään tai parjaamaan raaka-aineeseen, jota ei oikeasti useinkaan tunneta muuten kuin nimellä ja osata siksi toivoa, että tuote sisältää tai ei sisällä sitä.

Ostolakossa aasialainen kosmetiikka

Korean kosmetiikkamarkkinat ovat valtavat ja jo pelkästään kosmetiikkainnovaatioiden Mekassa Soulissa asuu 10 miljoonaa ihmistä, joten ostopotentiaalia riittää. Tuotteita voidaan siis myös tuottaa suuria määriä, mikä tietysti laskee tuotekohtaisia valmistuskustannuksia ja sen myötä myös tuotteen myyntihintaa.

Ostolakossa aasialainen kosmetiikka

Korealaiset kuluttajat tunnetaan kuitenkin äärimmäisen epäuskollisina käyttäjinä mitä eri tuotemerkkeihin tulee, minkä vuoksi he ovat yleensä aina valmiita hyppäämään uuden tuotemerkin matkaan vanhan osoittauduttua toimimattomaksi tai jonkun keksittyä jotain parempaa ja innovatiivisempaa. Korealaiset ovat myös lähtökohtaisesti edelläkävijöitä ja halukkaampia kokeilemaan uusia tuotteita kuin vaikkapa helsinkiläiset. Siksi korealaiset tuotteet myös uudistuvat nopeammin kuin useimmat länsimaalaiset tuotteet eikä samaa tuotetta ole usein myynnissä paria vuotta kauempaa.

Korealaiset ovat tunnettuja innovatiivisuudestaan, sillä se on yksi heidän tärkeimmistä kauppatavaroistaan. Maassa ei ole samalla lailla taloudellista turvaa takaavaa luonnonvaraa kuin vaikkapa öljyssä uivilla arabimailla on, minkä vuoksi kyky keksiä alati uutta on noussut maalle menestystä tuovaksi valttikortiksi. Varsinkin kosmetiikkamarkkinoilla tämä näkyy todella selvästi ja koska kuluttajat ovat avoimia uusien juttujen kokeilulle, on Koreassa helppoa tuoda myyntiin ihan hullultakin kuulostavia juttua.

Ostolakossa aasialainen kosmetiikka

Tuotteissa käytetään paljon leikkisiä ja jopa lapsellisilta näyttäviä pakkauksia, jotka meillä mielletään usein laadukkuuden vastakohdaksi. Aasiassa ja varsinkin Japanissa puolestaan rakastetaan söpöjä juttuja ja kosmetiikkatuotteiden pakkauksilla halutaan tuottaa hyvää mieltä. Kun tuotteesta tulee hyvä mieli, tarttuu siihen myös useammin ja sitä tulee käyttäneeksi varmemmin, mikä puolestaan saa sen tehoamaan hyvin. Looginen yhtälö.

Ostolakossa aasialainen kosmetiikka

Korea tunnetaankin maailman laajuisesti kosmetiikkamaailman innovaatioiden keskipisteenä ja vaikka meillä usein luullaan, että se on Ranska tai Yhdysvallat, josta jutut lähtevät, katsovat niidenkin maiden tuotekehittelytiimit lähes poikkeuksetta Korean suuntaan tuotteita kehitellessään. Onkin yleisesti tunnettu fakta, että juurikin Korea näyttää kosmetiikkamaailman suunnan ja länsimaalaiset markkinat mukailevat sitä hissukseen perässä – ihan kaikkia juttuja kun ei meillä uskalleta samalla tavalla ottaa heti myyntiin, sillä länsimaalaisten joukossa on huomattavasti vähemmän niitä uusia innovaatioita ensimmäisinä kokeiluun hinkuvia kuluttajia kuin Koreassa.

(Korea on muuten myös ottamassa aikaistetusti voimaan eläinkoekiellon ensivuonna ja moni merkki julistaakin siellä jo eläinkokeettomuuttaan!)

Ostolakossa aasialainen kosmetiikka

Jos joku siis edelleen miettii, että onko korealainen tai japanilainen  kosmetiikka laadukasta niin kyllä, ehdottomasti on kunhan vain tarkistaa esimerkiksi eBaysta tilatessaan, millaiselta myyjältä tuotteen ostaa. Se on myös samalla tavalla turvallista kuin EU:ssakin myytävä kosmetiikka juurikin siksi, että sen päämarkkina-alueiden kuluttajat ovat hyvin tietoisia kuluttamiensa kosmetiikkatuotteiden sisällön suhteen ja tekevät ostopäätöksiää jopa kriittisemmin kuin me länsimaalaiset kuluttajat.

Ostolakossa aasialainen kosmetiikka

Toivottavasti tästä postauksesta oli hieman apua niille, jotka ovat asiaa pohtineet!


Lue myös nämä postaukseni:

Japani tuoksunäytteetParhaat aasialaiset kosmetiikkatuotteet Ebayn käyttäminen

Kommentit (51)

 1. Anna

  Unohdin sanoa että japanilainen Biore Watery Essence spf 50 on loistava aurinkovoide jota käytän päivittäin koko vuoden valoisan ajan (maaliskuu-lokakuun). Ihanan kevyt koostumus, sopii seerumin tavoin suoraan iholle meikin alle.

 2. Johanna

  Mä olen ihan hurahtanu korealaisiin Baby Bright sekä Cathy Doll merkkeihin.
  Ensin menin just siihen lankaan, että Baby Bright-sarjan snail tuotteet on pakattu tosi arkisiin pakkauksiin, ei mitään ylellisyyttä tai myyvyyttä pakkauksessa, eli ne ei vaan meinannu tarttua hyllystä käteen. Cathy Doll-sarjan tuotteista osa taas on juurikin niitä söpön lapsellisesti pakattuja, eli mielikuva oli, että ne on tarkoitettu lapsille.
  Täällä Thaimaassa löytyy korealaista kosmetiikkaa joka 7/11 ja kun sen saatavuus on helppo, ei tajua että se on laatukosmetiikkaa.

  • Virve Vee

   Pitäisi varmaan tutustua noihin kahteen tarkemmin, niitä näkyy täällä Thaimassa paljon. Jotain pientä Baby Bright -sarjalta onkin jo tullut ostettua, mutta Cathy Dollia en ole niin kunnolla tutkinut muuten kuin vain ohimennen silmäillyt. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *