Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mihin aikaan päivästä iho tulisi kuoria?

Minulle on aina ollut jotenkin vaan alitajuisesti itsestäänselvyys, että kun kuorin kasvojeni ihon, tapahtuu se tottakai iltaisin. En tiedä miksi, mutta jotenkin olen vaan aina ajatellut, että näin iho saa rauhassa punoittaa sen pintaverenkierron aktivoiduttua ja kuolleen ihosolukon poispyyhinnän jälkeen sille on hyvä levittää kasvonaamio, joka saa vaikuttaa rauhassa ja entistä tehokkaammin. Minusta kasvojen kuorinta on vaan aina jotenkin automaattisesti ollut iltapuuhaa enkä ole koskaan edes kyseenalaistanut, voisiko asian tehdä toisin.

Kasvojen kuorinta

Sukellettuani aasialaisen ihonhoidon maailmaan törmäsin kuitenkin aivan uuteen ajattelutapaan.

Olen kuorinut kasvojeni ihoa toki paitsi heleyttääkseni sitä, mutta lähinnä kuitenkin vaan varmistaakseni, että kasvonaamion ja hoitovoiteideni aktiiviaineet pääsevät hemmottelemaan hipiääni paremmin. Olen tykännyt hellävaraisista, hieman rakeita sisältävistä tuotteista, jotka todellakin tuovat iholle välittömästi selkeän eron erityisesti siinä, miltä ihon pinta kuorinnan jälkeen tuntuu.

Kasvojen kuorinta

Aasialaisessa ihonhoidossa suositaan kuitenkin yhä useammin rakeettomia kuorintatuotteita ja esimerkiksi tämän aiemmin esittelemäni tuotteen kaltaisia kuorintageelejä ja niiden päätarkoituksena on yleensä nimenomaan heleyttää ja kirkastaa ihoa, sillä aasiassa mikään ei ole tärkeämpää kuin kuulas hipiä.

Juuri tämän ajatus olikin taustalla minua hämmentäneessä uudessa kuorinta-ajatuksessa: Koska iho kerran on heleimmillään juuri kuorinnan jälkeen, kannattaa kuorinta tehdä aamulla eikä suinkaan illalla.

Kasvojen kuorinta

Makustelin asiaa mielessäni ja kyllähän se kuulosti ihan järkevältä. Hellävaraiset, rakeettomat kuorintatuotteet eivät laita ihoa punoittamaan ja tekevät sen pinnasta nimenomaan paitsi heleän, myös entistä tasaisemman tuntuisen. Tämän vuoksi myös meikkituotteet levittyvät iholle paremmin ja heleästä, kuoritusta ihosta saa enemmän hyötyä, kun kuorinnan ajoittaa illan sijaan aamulle.

Kasvojen kuorinta

Pidin ajatuksesta. Koska jemmoistani löytyi nykyään sen verran hellävaraisia kuorintoja, etteivät ne saaneet ihoani punoittamaan, kokeilin ilolla kuoria ihoni pikaisesti illan sijaan aamulla ja pakko myöntää, että idea oli loistava. Meikki todellakin levittyi iholle kauniimmin ja kuorinnan hyöty oli entistä konkreettisempi.

Kasvojen kuorinta

Koska puhdistan kasvojeni ihon päivittäin Konjac-sienellä ja Foreolla, ei varsinaiselle kuorintatuotteelle ole ihan niin suurta tarvetta enää nykyään. Käytän kuitenkin silti aina välillä mielelläni hellävaraisia kuorintatuotteita tuomassa ihonhoitorutiiniin ihan vähän lisää extraa ja uskon, että jatkossa ihon kuorinta tulee tapahtumaan aamu-unisesta luonteestani huolimatta aamutoimien lomassa.

Kasvojen kuorinta

Mihin aikaan päivästä te kuoritte ihonne?

Osa kuvien tuotteista on saatu blogin kautta.


Joko luit nämä aiemmat postaukseni?

Japanin myydyin rakeeton kuorinta Ostolakossa Monivaiheinen ihonhoito Ostolakossa Muusikon tyttöystävän tunnustuksia Ostolakossa

Kommentit (7)

  1. Yöllisiä tuhkimotaikoja – GlamGlow DREAMDUO – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Mihin aikaan päivästä iho tulisi kuoria? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *