Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mieltä rentouttava teeseremonia omassa kylpyhuoneessa

Kun elämä tuntuu vähän turhankin hektiseltä on tärkeää yrittää löytää rentouttavia hetkiä arjen keskeltä. Itse olen viimeaikoina löytänyt pieniä mieltä rentouttavia hetkiä The Body Shopin uusien Fuji Green Tea -tuotteiden parista.
Sain merkin uudesta tuotelinjasta testattavikseni muutamia tuotteita ja vaikka ensin epäilinkin, ettei voimakas vihreän teen tuoksu olisi minun juttuni huomasin lopulta addiktoituneeni näihin melko kovasti juurikin tuoksun takia. Tuotelinjan kuvataan olevan nykyaikainen vartalolle tarkoitettu teeseremonia, mikä kuulostaa varsin houkuttelevalta.
Tuotteissa käytetty vihreä tee tulee kuulemma Japanista koskemattoman Fuji-vuoren alueelta, josta se on poimittu käsin tehokkaimpien antioksidanttien talteenottamiseksi. Tuotteissa niiden luvataan uudistavan ja virkistävän ja saavan ihon tuntumaan kosteutetulta ja terveeltä. 
Teeseremonian ensimmäinen vaihe on puhdistus ja detox. Tuoteperheeseen kuuluu suihkugeeli, kuoriva saippua sekä vartalokuorinta. 
Kokeilin itse vartalokuorinnan, jonka geelimäinen koostumus tuntui ihon mukavan hellävaraisesti kuorivalta. Kuorinta tuntui melko peruskuorinnalta, eli ei mitenkään erityisen tujulta, mutta vartalon ihon juuri sopivasti pehmeäksi ja sileäksi tekevältä. 
Tykkään itse eniten kuitenkin öljypohjaisemmista kuorinnoista, jotka jättävät ihon kuin kosteusvoiteella hemmotellun tuntuisiksi, joten tämä saa minuta ekstrapisteet vaan ihanan tuoksunsa vuoksi.
Linjan mielenkiintoisin tuote on kuitenkin kylpytee. Metallinen teepurkki piti sisällään kulpysuolaa, jonka avulla saadaan aikaan perinteisen japanilaisen kauneusrituaalin mukainen ihoa ja mieltä parantava kylpy. Kylpysuolaa voi toki kaataa kylpyyn ihan suoraankin, mutta homman erikoisuutena on, että omasta kylpyammeestaan voi luoja jättisuuren teekupin täyttämällä erikseen myynnissä olevan kylpyteesiivilän kylpyteellä. Hifistelyn lisäksi hienoudeksi lukeutuu myös se, ettei amme siivilän ansiosta sotkeudu pienistä vihreän teen lehtien nokareista. 
Mikäli käytössä ei ole kylpyammetta, jo mieltä rentouttaa hemmottelemalla vaikkapa pelkiä jalkoja tekemällä tästä ja lämpimästä vedestä ylellisen jalkakylvyn omaan vatiinsa. Itse olen myös pitänyt kylpyteellä täytettyä kylpyteesiivilää kylpyhuoneessa pyyhekoukussa roikkumassa, jolloin se on tuonut kylpyhuoneeseen ihanan raikasta ja mieltä rentouttavaa kevyttä tuoksua.
Teeseremonian toinen vaihe on täyteläinen kosteutus, josta voi huolehtia joko kevyellä vartaloemulsiolla, virkistävällä vartalosorbetilla tai täyteläisemmällä vartalovoilla, joista jälkimmäiseen olen itse jäänyt täysin koukkuun. 
The Body Shopin vartalovoit ovat tunnetusti aivan loistavia ja lukeutuvat monien suosikkeihin ja tämä tehokkaasti kosteuttava, muttei kuitenkaan tuhdin tömäkkä vartalovoi on ollut oikea aarre pehmentämään ihoani. Koska rakastan Fuji Green Tea -linjan tuoksua on ollut aivan ihanaa hemmotella ihoa suihkun jälkeen hieromalla sille tätä vartalovoita. Käyn yleensä suihkussa aina ennen nukkumaanmenoa, joten kevyt tuoksu tarttuu tietysti ihanasti lakanoihinkin ja tuoksuu nenääni vielä raikkaan lempeänä aamulla lakanoita tuoksutellessanikin. Koska pidän tuoksusta niin kovasti, sipaisen vartalovoidetta välillä päivälläkin käsivarsiini tuomaan puhtaan raikastan tuoksua.
Toki jos tuoksusta on oikein kovin innoissaan on teeseremoniassa olemassa vielä kolmaskin vaihe, aistien virkistys. Sitrusmaisen raikkaaksi kuvattua Eau de Cologne -tuoksua voi käyttää päiväsaikaan kevyenä hajuvetenä ja omaa mieltä virkistävänä tuoksuna. Itse olen jopa suihkinut sitä hieman kypyhuoneen pyyhkeisiin, jotta omaa mieltäni tehokkaasti rentouttava, mutta samalla myös jotenkin piristävä tuoksu on pitänyt kylpyhuoneenkin raikkaana. 
 Meillä on kotona siis tuoksuttu viimeviikot ahkerasti raikkaalle vihreälle teelle, jota on kulunut samassa huumassa myös ihan perinteisesti oikeankin teen muodossa. Mieli kiittää kevän viimeisten viikkojen työ- ja opiskelurykäykseen fokusoituessa!
 Oletteko te tuoksutelleet The Body Shopin uutta Fuji Green Tea -linjaa? Entäpä mikä on teidän The Body Shopin suosikkituoksulinjanne?

Fuji Green Tea -tuotteiden hintatiedot ja tarkemmat informaatiot löytyvät The Body Shopin kotisivuilta täältä.

Kommentit (12)

  1. NarnianGirl

    Tuoksukierroksen tuloksena selvisi, että uutuudet muistuttavat hyvin paljon Yves Rocherin muinaista (ja todennäköisesti uutta) Vihreä tee-valikoimaa. Ihan kivoja, mutta ei mitään erityistä pirteyttä tai keveyttä…

  2. Camilla

    Hitsiläinen. Kävin niin pikaisella kierroksella liikkeessä, että en tajunnut jäädä tuoksuttelemaan uutuuksia! Lempparini on TBS:lta ollut aina kesäinen Mango, jonka tuoksu tuo mieleen menneisyyden reissut, palmut ja valkoiset hiekkarannat. 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *