Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Nämä miesten tuoksut ovat suosikkejani

Minulta kysellään aina silloin tällöin tuoksusuosikkejani miesten tuoksujen puolella. Ideoita kaivataan niin poikaystävien, aviomiesten, isien kuin veljienkin tuoksulahjoihin ja onpa niitä kysellyt muutama blogiani lukeva mieskin. Tässä olisikin siis muutamia omia suosikkituoksujani, jotka kannattaa käydä tuoksuttelemassa hyvää miesten tuoksua etsiessä.

YSL L’Homme EdT

Yksi ylivoimaisista suosikeistani on jo pitkään ollut YSL L’Homme EdT. Tämä on ihanan pehmeä, miehekäs ja hitusen mausteinen tuoksu, muttei kuitenkaan millään lailla vahva tai päällekäyvä. Tämä on mielestäni tyylikäs tuoksu eikä mikään pikkupoikien sporttituoksu, joka käy kaikille tyylikkäille ja miehekkäille parikymppisestä eläkeikään.

Toinen hieman samantyyppinen suosikkini on Armanin Code.

Tämä on ehkä vielä astetta maskuliinisempi ja voimakkaampi tuoksu, muttei siltikään mikään liian vahva mielestäni. Myös tämä on täynnä tyyliä pehmeän nahkaisuutensa ja mausteisuutensa ansiosta.

Minulla on myös kieroutunut suhde Diorin Hommen kanssa. Tuoksu on syvä ja pehmeä ja TODELLA nahkainen ja vaikka en olekaan varma, haluaisinko esimerkiksi mieheni tuoksuvan tälle, tykkään suunnattomasti tuoksutella tuoksua pullosta. Poikien tuoksu tämä ei missään tapauksessa ole, vaan ehdottomasti miesten.

Suosikkieni joukkoon kuuluu myös Calvin Kleinin Eternity. Tämä on sellainen tuoksu, jonka myyn niille aikuisille miehille, jotka haluavat raikasta tuoksua, sillä tämä on raikas, mutta tyylikäs. Tämä käy myös niille pari- kolmekympisille, jotka tahtovat tyylikästä, mutta raikasta tuoksua.

Yksi hieman kevyempi ja uniikimpi suosikkini on Kanzon KenzoPower.

Tämä punapippurilla maustettu raikkaampi tuoksu on todella personallinen ja siinä on jotain sellaista, mikä saa minut täysin koukuttumaan siihen. Tuoksu on tosiaan kevyt ja raikas, muttei mikään pistävän sitruksinen tai suihkugeelimäisen raikas. Pippuri tekee tähän tosiaan ihanan pehmeyden ja kun pienen mausteisuuden yhdistää sitruksisiin sävyihin, tulee tästä jollain tapaa hieman tyylikkäämpi urheilullisempi tuoksu.

Raikkaammista tuoksuista mieleeni on myös sitruksisen raikas Chanelin Allure Homme Sport. En tykkää nuorten miesten pistävän sporttisista, suihkugeelimäisen raikkaista tuoksuista (jollaisiksi esimerkiksi Lacostet usein mielessäni lukeutuvat), vaan enemmän tällaisista raikkaista, mutta jotenkin hienostuneemman oloisista sporttituoksuista. Tuoksussa on mm. raikasta appelsiinia ja vesimäisiä sävyjä, mutta pohjan pehmeä pippuri, myski ja jopa vaniljaisuus pehmentävät tuoksua.

Tykkään miehekkäistä, mutta tyylikkäistä tuoksuista (jos tämä ei ole vielä käynyt selväksi kuvausteni perusteella) ja nimeäisinkin Pradan Amber Pour Hommen sen kategorian alle. Tuoksussa on miehekästä tyylikkyyttä sen ollessa samaan aikaan mukavan kevyt, mutta maskuliininen.

Samalla lailla tykkään myös Pradan Infusion D’Hommesta, joka on myös raikas, mutta miehekkään tyylikäs.

Olen ehkä hieman liian vanha jo tykkäämään tästä monen teinipojan ikisuosikista, mutta rakastan tätä tuoksua silti. Tommy Hilfigerin Tommy on ollut kestosuosikkini jo kymmenen vuoden ajan ja joudun taistelemaan kovasti aina itseäni vastaan, etten vaan lähde seuraamaan tuoksun kantajaa… (Ikävintä kun on se, että alan olla jo aivan liian vanha seuraamaan niitä poikia, jotka tätä useimmiten käyttävät…)

Tykkään tämän pehmeydestä, sillä tämä on jotenkin sporttisen raikas, muttei yhtään sitruksinen vaan pehmeämpi. Tuoksussa on raikasta bergamottia, minttua, omenaa ja ja karpaloa sekä yllättäen jopa laventelia ja ruusua, joita ei todellakaan arvaisi tähän misten tuoksuun yhdistää! Tämä on minusta vaan aivan mielettömän ihana tuoksu! Entinen jenkkilän lipusta inspiroitunut joka naapurinpojan tuoksun puna-valko-sininen pakkaus on vaihtunut juuri valkoisempaan, mutta tuoksu on yhä pysynyt samana.

Toinen (työkavereidenikin mielestä jo hieman nolokin) salainen tuoksutykkäykseni on YSL:n Kouros. Tämä ikivanha tuoksu mielletään yleensä kaikkien kauhuksi enkä tahtoisi miehenikään käyttävän tätä sen maineen vuoksi, mutta tässä vaan on jotain sellaista, mikä vetoaa minuun ja saa minut aina silloin tällöin tuoksuttelemaan pulloa. Tuoksun kohderyhmänä ovat yleensä melkolailla tähän aikoinaan jumiutuneet ”äijät” ja pienenä vitsinämme onkin ollut, että mitä pienempi mies on kokonsa puolesta, sitä varmemmin hän usein tarttuu tällaisiin ”suurempiin”, miehekkäisiin tuoksuihin.

Niin tai näin, mutta minä pidän silti Kouroksesta sillä salaisella kierolla tavalla, jotan en kellekään kerro. Paitsi nyt tälle pienelle blogiani lukevalle lähipiirilleni…

Millaisia tuoksusuosikkeja teillä on miesten puolella? Mikä tuoksu saa teiltä jalat alta? Entä mikä tuoksu tappaa kaiken kiinnostuksenne?

Kommentit (28)

 1. manmodell

  sorry sinulta on jäänyt täysin pois sellaset Chanelin parhaat tuokstu ja haluan muistuttaa että tuossa sinun sarjoissa ei ole muita laadukkaita miesten sarjoja YSL ja Dior. Sieltä puuttuu täysin Guerlain ja Givenchy jotka ovat aivan upeita . Ei läpitunkevia. vaan pehmeitä ja muuttuvat pehmeiksi ihossa kuin ihossa mutta kaikkein parhaat tekee juuri Chanel . Koska miehet hikoilevat eri tavalla kuin niase ja laadukkaissa tuksuissa ne tulevat vain pehmeäksi. Tässä minun listani Chanel Bleu De Chanel Eau De Toilette Spray 50ml/1.7oz- Tämä on aivan mahtava samoin jos halua phemeää tuoksua ja raikasta Allure Homme Chanel Egoiste Platinum:- – Eau De Toilette Spray 50ml/1.7oz sekä erittäin hyvä Chanel Pour Monsieur: Myös Chanel Chanel Egoiste Platinum: joka on sekoitusta sitruuna – myski . Yleensä Chanel ja Guerlain an YSl ja Dior käyttävät niin laadukkaita raakaaineita että niissä ei pääse hiki tai muu lika haju läpi . SUURION ONGELMA ON ETTÄ MIEHET EIVÄT OSAA LAITAA NÄITÄ AINEITA OIKEIN VAAN LAITTAVAT VÄÄRIN PAIKKOIHIN JA LIIAN PALJON KUN NIITÄ EI TARVITSE KUIN VÄHÄN JA KAULAN JA KÄSIEN VALTIMOIDEN KOHDALLE. TERV ASIANTUNTIJA – MUISTA HAJUSTEET EIVÄT OLE MAKUASIOITA VAAN NE OVAT TODELLA TIETÄMYKSEEN PERUSTUVIA- RANSKALAISET OSAA- Hyvä että en pannut Boss joka on kuin kärpäsmyrkky. Aina kannattaa puhua asioista asiantuntijan kanssa kuin heittää täällä mutu tietotja. kiitos

 2. Anonyymi

  Armani Acqua de Gio, Dior Homme, Allure Homme Sport, Burberry Touch for Men, Givenchy Blue, Dolce & Gabbana The One for Men, Kenneth Cole Black. En oikeestaan osta enää muita merkkejä ollenkaan – nää on mun mielestä parhaat 🙂 Tietysti joskus tulee ostettua jotain uusia mutta nää on yyberhyviä!

 3. Haiku

  Armanit, Diorit ja YSL tuoksut ”haisee” mummelin meikkilaukulta,ehkä pikkupojille ja tytöille sopivat.
  Tom Ford Private Blend Tobacco Vanille, Creed Green Irish Tweed ja Hermes Terre D’Hermes Pure Parfum. On enempi miehinen tuoksu.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *