Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ensimmäinen hääpäivä eli tarina siitä, kun mieheni alkoi käyttää kangasnaamioita

Ostolakossa mies
Kuva: Melodi Foto

Meillä vietetään tänään ensimmäistä hääpäivää. Olimme suunnitelleet päivälle yhteistä tekemistä ja vihdoin sitä Bangkokin  nähtävyyksien tarkempaa tutkimista, mutta ulkona on tällä hetkellä menossa ehkä pahin sademyräkkä, jonka olen täällä nähnyt, joten päivä taitaakin kulua sisällä Netflixiä yhdessä katsellen.

Olen tehnyt aiemmin postauksen häistämme, mutta vaikka hääpäivänäni kuulemani ”tahdon” on yksi ihanimmista asioista, joita mieheni on minulle sanonut, on minulla silti jäänyt kertomatta teille toinen erittäin merkittävillä sanoilla täytetty parisuhdehetki, joka merkitsi minulle kosmetiikka-alan ammattilaisen näkökulmasta vielä tuotakin enemmän. Se oli hetki, joka meinasi myös saada silmäni kostumaan.

Olimme reilu vuosi sitten äitienpäivänä Ruotsalaisen kanssa käymässä Suomessa, sillä meillä oli lähipiirissä kastejuhlat. Vietimme päivää vanhempieni kanssa ja illalla kotiin Tukholmaan tullessamme mies lausui minulle sanat, joita pieni kosmetiikkabloggaajan sydämeni on aina toivonut kuulevansa:

Minä haluaisin alkaa hoitaa ihoani enemmän.”

Kimmokkeen näille sanoille oli antanut juuri 70-vuotta täyttämässä ollut äitini, jonka ihoa Ruotsalainen oli selvästi reissun aikana silmäillyt. Hän nimittäin totesi, että äitini iho näytti hänestä ainakin 20-vuotta nuorekkaammalta ja sai hänetkin vakuuttumaan, että ihonhoito todellakin kannattaa. Äitini on aina pitänyt ihostaan hyvää huolta ja kiinnostus ihonhoitoon on epäilemättä periytynyt minulle äidiltäni. Ja nyt miehenikin halusi, että hänen ihonsa pysyy nuorekkaana!

Ostolakossa kangasnaamiot mies

Kuten olen kuitenkin blogissani jo aiemmin kertonut, ei mies ole ennenkään ollut mikään ihonhoitonoviisi. Suhteemme ajan hän on omatoimisesti adoptoinut ihonhoitorutiininsa yksittäisiä tuotteita kiinnostuttuaan niistä ja hän onkin jo pidemmän aikaa käyttänyt hoitonestettä (!), seerumia, kosteusvoidetta ja silmänympärysvoidetta sekä ihonpuhdistustuotetta, jonka vaikutusta hän on tehostanut FOREO LUNA -ihonpuhdistuslaitteella.

Varsinkin hyvä kosteusvoide on vaikuttanut olevan hänelle nykyään aivan ehdoton juttu, josta hän ei tingi eikä arastele yhtään sen käyttöä. Kerroinkin joskus, kuinka mies muisti kerran salilta töihin ratikalla mennessään, ettei ollut laittanut kasvoilleen kosteusvoidetta ja kaivoi samantien Lumenen C-vitamiinia sisältävän, ihoa kirkastavan voiteen kassistaan ja alkoi hieroa sitä kasvoilleen. Jo sen tarinan kuuleminen sulatti sydämeni, mutta nyt tuo ihana mies lausui minulle vielä lisää sydäntäni sulattavia sanoja:

”Minäkin voisin alkaa käyttää kasvonaamioita. Sinäkin käytät niitä, joten voitaisiin tehdä sitä yhdessä ja viettää siten yhteistä aikaa.”

Hei ihan tosi, tiedättekö, kuinka liikuttuneessa tilassa olin, kun hän lausui nämä sanat minulle? Olisi ollut totaalisen eri asia, jos olisin ehdottanut tätä itse hänelle, mutta se, että sanat tulivat hänen itsensä suusta täysin ilman pienintäkään johdatteluani ja että hän itse halusi alkaa huolehtia ihostaan enemmän ja käyttää kanssani kasvonaamioita yhteisenä puuhanamme oli tietysti jotain niin mielettömän yllättävää, etten voinut kuin kapsahtaa hänen kaulaansa ja huudahtaa rakastavani häntä.

Ostolakossa ihonhoito mies

En tykkää liian turhamaisista miehistä, jotka viettävät aikaa peilin edessä enemmän kuin minä tai ovat neuroottisia omasta ulkonäöstään – en jaksa itsekään olla neuroottinen omastani. Tykkään, että mies on asian suhteen sopivan huoleton, mutta pitää silti hyvässä määrin itsestään huolta. Parin ihonhoitotuotteen säännöllinen käyttö on minusta siitä hyvä esimerkki ja pidän siitä, että mies pitää ihostaan huolta ja ilmoittelee tasaisin väliajoin, kuinka häneltä on loppunut seerumi tai silmänympärysvoide tai että kosteusvoide ei tunnu ihon tarpeille sillä hetkellä sopivalta.

(Plus että on tietysti mahtavaa, että joku kotona käyttää ne purkit, joita ei itse meinaa millään saada kulumaan loppuun…)

Minusta oli ehkä maailman hellyyttävintä, kuulla ehdotus, että voisimme tehdä sitä yhdessä, ”jotta se olisi sellaista yhteistä puuhaa”.  Siis ihan tosi, voisiko tällainen kasvonaamioihin rakastunut kosmetiikkabloggaaja oikeasti toivoa mitään muita sanoja enempää tulevan aviomiehensä suusta? (Vai oliko meidän parisuhteemme kenties niin huonossa jamassa, että mies oli valmis ryhtymään jo epätoivoisiin tekoihin?)

Välillä käytämme yhdessä samoja kangasnaamioita, kun kokeilen jotain uutta ja haluan kuulla myös miehen ajatuksia tuotteesta. Kovin syvällisesti hän ei naamioita osaa analysoida, mutta on sopivasti juuri se, joka töksäyttelee ulos asioita, joita en itse ehkä edes tajua aina ajatella. Kotona Tukholmassa mies sai myös oman, 50 japanilaisen kangasnaamion pussin*, jonka naamioita hän käytti välillä myös ihailtavan omatoimisesti. Mies ei tavallisesti pidä partaa, mutta koska sänki kasvaa nopeasti ja se haittaa kangasnaamion kiinnittymistä, otti hän mielellään käyttöön jopa silikonisen naamionkiinnitysnaamion.

Taitaa siis tosiaan olla, että tätä ensimmäistä hääpäivää vietetään kotona Bangkokissa sateelta suojassa, Netflixiä kangasnaamiot kasvoilla katsellen ja sipsipussi rapisten.

Ostolakossa häät 10.6.
Kuva: Melodi Foto

Kuuluuko ihonhoito teillä parisuhdeaikaan?


Lue myös:

Täydellinen kosinta

Tällaiset häät meillä oli

Tältä näyttää vihkisormukseni

Vihille lyhyessä mekossa

Teen itse häämeikkini

Häämatka Balille ja Singaporeen

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (9)

 1. hmm

  Mies on neuroottinen ulkonäöstään, mutta ei silti halua hoitaa ihoaan, koska se on liian vaivalloista. Muistan, kun ehdotin saippuan sijalle jotain saippuatonta puhdistusgeeliä, niin vastaus oli, ettei tunne ketään miestä, joka ei käyttäisi vain saippuaa. Kummallisesti vanhempaa sukupolvea oleva isäni on innostuneempi siitä, että äitini laittaa hänellekin voiteita samalla kuin itselleen.

  1. Virve Vee

   Hahha, tuo on kyllä ihanaa, miten monien miesten ihonhoito menee ihan sen mukaan, miten uskovat muidenkin miesten tekevän. 🙂

  2. Sanni

   Hahah, sun blogia on kiittäminen myös oman miehen ihonhoitoinnostuksesta! Kyllä hän aina on kasvonpesuainetta ja jotain basic voidetta käyttänyt, mutta kun olen linkkaillut postauksia, joissa on esitelty hauskoja Aasialaisia naamioita yms, hän vallan innostui ja ne kuuluu meillä nukyään yhteiseen viikottaiseen rutiiniin. Nykyään mies tilailee jopa omatoimisesti erikoisempia (eli pääasiassa korealaisia) ihonhoitotuotteita ebaystä 😀

   1. Virve Vee

    Aivan huikeaa! Ihan mahtava kuulla! 😀 <3

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *