Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Meneekö jo överiksi…?

Olen itse ihminen, joka jonkun mahtavan asian keksittyään innostuu siitä täysillä ja vetää homman hyvin usein ihan överiksikin jopa. Omien taipumuksieni vuoksi ymmärränkin siis hyvin muita samoilla linjoilla vetäviä.
Voi kuitenkin olla, että olen vaan tulossa vanhaksi ja ymmärtämättömäksi tai jotain muuta vastaavaa, sillä eräs ilmiö alkaa minunkin silmissäni olla jo hieman riistäytynyt käsistä jo ihan mauttomuuksiin asti.
Oli hauskaa, kun länsimaalaiset BB-voiteet alkoivat ilmestyä. Niillä ei ollut mitään tekemistä oikeiden BB-voiteiden kanssa, mutta ilmiön leviämistä oli hauskaa katsoa. Ensin yhdellä oli BB-voide ja nyt se on kaikilla.
Jopa REN ja YSL ovat muiden joukossa tuoneet viimeisimpinä myyntiin omat BB-voiteensa eikä enää taida edes löytyä merkkiä, joka olisi niin out, ettei heillä olisi omaa BB-voidettaan.
Enää ei ole kuitenkaan riittänyt, että jokaisella merkillä olisi oma meikkivoiteen ja kosteusvoiteen välimaastossa seikkaileva BB-voiteensa. Nyt BB-termi täytyy vetää jo kaikkialle muuallekin täysin unhotaen, mikä sen alkuperäinen merkitys edes oli. BB-puuterit ja BB-peiteaineet vielä ymmärrän, mutta muutamat tuotteet hihityttävät jo hieman.
Garnierilta löytyy BB-silmänympärys roll-on. 
Diorilta puolestaan BB-silmänympärysvoide.
Kaksi edellä ollutta tuotetta minä vielä jollai tasolla ymmärrän, sillä ne ovat oletettavasti kuin hoitavia peitetuotteita silmänympäryksille.
Aasian markkinoilta saattaa myös bongata L’orealin sinne Maybellinen nimen alle tehtaileman BB-meikkipuikon, joka on idealtaan varmasti hyvin samanlainen, kuin meillä ennen vuosituhannen vaihdetta myyntiin tullut Maybellinen meikkipuikko. 
L’oreal ja sen alamerkit johtavat muutenkin BB-maniaa ja Garnierin alta ei löydy enää vain yhtä BB-voidetta vaan sen ”normaalin” BB-voiteen lisäksi myös herkän ihon versio, ikääntymisen merkkejä vastaan taisteleva versio sekä seka- ja rasvaisen ihon versio.
L’orealinkin alta löytyvät jo Nude Magique BB Cream, Youth Code BB Cream sekä aikuisemman ihon Revitalift BB Cream. 
Lisäksi ainakin USA:sta löytyy jo Age Perfect BB Cream. (Ja meillä Englannissa mennään muutenkin jo L’orealin CC-voiteissa…)
Ja niin, sitten on vielä joku Lucent Magique, josta ei enää tiedä, onko se jonkun toisen BB-voiteen eri nimellä eri maissa valmistettava rinnakkaisversio tai jotain ihan muuta… Tuote vaikuttaa eniten Nude Magique BB Creamilta, mutta on ilmeisesti paksumpi ja tässä on korkeampi suojakerroin.
Ja sitten ovat tietysti muutenkin ne Aasian markkinoille tehdyt L’orealin BB-tuotteet.
Lisäksi L’orealilta löytyy tietysti BB puuteri…
…sekä BB-peiteaine.
Ihan kaikkea ei minusta kuitenkaan voi termin ”BB” alle työntää.
L’oreal toi nimittäin markkinoille Nude Magique BB Blushin, joka on  geelimäinen poskipuna, joka hakee sävynsä ihon pH:n mukaan. Ööh, BB…?
Bourjois taas toi markkinoille BB Gloss -huulikiillot! Hei haloo, se on ihan vanha juttu jo, että huulikiilto kiiltä, suojaa, kosteuttaa, hoitaa ja antaa hehkua ja väriä huulille! Ei sen kaiken uudelleentoistaminen tee tuotteesta mitään ”beebeetä”!
Mihin kaikkeen etuliite ”BB” voidaankaan vielä tulevaisuudessa ympätä? Koska tulevat BB-kynsilakat, BB-mascarat, BB-luomivärit, BB-meikkikynät…? BB-huulipunien tuloa pidän itse jo itsestäänselvyytenä jos kerran BB-kiillotkin on jo kehitetty.
Onko minulta jäänyt joku BB-tuote huomaamatta, jonka te olette jo bonganneet? Mikä teidän suhtautumisenne tähän meneillään olevaan BB-maniaan on?

Kommentit (22)

 1. Kani

  Mä olen jotenkin välttynyt koko BB-huumalta. Telkkaria tietty katson ja nettiä käytän, mutta jotenkin en oo lotkauttanut korviani esim. tuon poskipunan mainosten kohdalla 😀

  Garnierin ensimmäinen BB on mulla käytössä ja olen todennut sen hyväksi kesätuotteeksi. Mutta siihen mun BB-kokeilut jääkin.

 2. Anonyymi

  Huvittavaahan tämä BB-jauhaminen on, mutta itse tykkään kyllä tosi paljon aidoista, aasialaisista BB-voiteista, joissa on ennen kaikkea kunnon suojakerroin. Garnierit, L'Orealit yms. ovat auttamattoman tummia iholleni, joten niitä en voi edes harkita. Olen siinä käsityksessä muutenkin, että ne ovat enimmäkseen vain sävytettyjä kosteusvoiteita..? Ehkä voisin sitten kokeilla tuota BB-huulikiiltoa! 😀

 3. Anonyymi

  Minusta tämä BB-mania lähti lapsasesta jo tovin aikaa sitten. 😀 Ihan niinkuin Angry Birdsikin on lähtenyt jo täysin hanskasta… Muistaakohan enään kukaan, että kyseessä oli huippuyksinkertainen peli? 😀

 4. NarnianGirl

  Muistan muuten joskus nuoruudessani, että käytyäni läpi Schrammekin kuorinnan kosmetologini möi minulle jonkin jälkihoitomömmön. Taisi olla juurikin se alkuperäinen BB-voide, jonka Dr. Schrammek oli kehittänyt kosmetologikäsittelyjen jälkihoitoa varten. Hyvin se suojasi ja korjasi. (Voisin joskus ostaa taas ihonhoitomielessä – ehkä sen Fluid-version.)..
  V
  aikea uskoa, että sittemmin koko idea on paisunut valtavaksi markkinointitrendiksi, joka pursuaa joka ruudusta ja ikkunasta… Aasialaiset kieltämättä osaavat kehitellä ideoita länsimaalaisten matkittaviksi 🙂

 5. Helena

  Pantenella on BB-voide hiuksille, kiukkusin asiasta blogissa viime viikolla 😀

  • Trinity

   Hiuksille BB-voide? Voi hyvä luoja. :DD Nyt mennään metsään ja pahasti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *