Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Meikkini periaatteet

Moni kyselee usein meikkaustottumuksistani ja pyytelee meikkikuvia blogiini. Olen kuitenkin meikkaamisenkin puolella enemmän teoriaihminen ja lähinnä vain kiinnostunut tuotteista, en erikoistunut niillä taiteiluun.
Mielestäni on olemassa kaksi eri meikkaussuuntaa: meikki, joka korostaa ihmistä ja ihminen, joka korostaa meikkiä.

Välillä on mukavaa laittaa jotain hieman repäisevämpää meikkiin, jolloin huomion nimenomaan kiinnittää se erikoinen meikkijuttu ja ihmiset muistavat esimerkiksi, että ”sillä oli se mieletön silmämeikki” tai ”sillä oli ne kirkkaanpunaiset huulet”. Yleensä tykkään itse kuitenkin suosia sitä toista tapaa, eli meikkiä, joka korostaa ihmistä. Itsestäni on mukavempaa, että ihmiset muistavat, että ”olipa sillä kauniit silmät” tai ”sillä on kivan täyteläiset huulet”.

Esimerkiksi silmämeikkini voi korostaa jotain tiettyä lookkia, mutta sen ei tarvitse minulla tehdä sitä lookkia. Jos esimerkiksi pukeutumiseni ja kynsieni juju on vihreä, en tee silmämeikistäni niin repäisevän vihreää, että kaikki huomaavat jutun välittömästi. Silmämeikissäni on yleensä silloin vain käytetty kevyesti toisiinsa sulautuvia vihreän sävyjä (mukavasti ruskealla pehmennettynä), minkä huomaa yleensä vasta, kun silmiä katsoo tarkasti. Kokonaisuuden huomaa siis sointuvan yhteen, mutta se olen edelleen minä, jota meikki vain korostaa, en minä, joka korostaa meikkiään.

Mielestäni kumpikaan suunta ei ehdottomastikaan ole toistaan parempi. On ihan täysin omasta persoonasta kiinni, kumpaa suuntaa oma meikkaustyyli edustaa.

Oma suuntani on usein tämä. Meikkiä on kyllä ja huulet varsinkin ovat lähes poikkeuksetta meikatut kuten silmätkin, mutta silmämeikki ei yleensä ole mielettömän silmiinpistävä. Mutta kyllä minä silti käytän värejä meikissä! Tykkään vaan siitä, etteivät kontrastit värien välillä yleensä ole vahvoja ja sävyt sulautuvat yhteen kauniisti -juuri siksi Diorin iridescent-viisikot ovatkin suosikkejani.

Syy siihen, miksi siis harvemmin näette täällä meikkejäni on se, että ne ovat tosiaan yleensä varsin tylsiä. Blogini on siis ehdottomasti enemmän tuoteblogi kuin meikkailublogi ja jätän suosiolla upeiden silmämeikkien teon esimerkiksi Inkiväärille ja Charming Nailsille, he kun sen niin hyvin taitavat.

Millainen teidän meikkaustyylinne on?

Tämän pienen meikkauspohdinnan jälkeen ilmoittaisin vielä, että sain Angel’s Span Ylang Ylang and Tangerine Oils vartaloemulsion loppumaan.

En tiedä, mille ylang ylang itsessään oikeastaan tuoksuu, mutta tässä tuotteessa oli kiva tuoksukombo. Tuoksu oli jotenkin hieman mummomainen, mutta oikein mukavan pehmoinen. Ei ehkä sellainen, että kulkisin tämän tuoksuisena kaupungilla, mutta sen tuoksuinen, että käperryn mielelläni tämän tuoksuisena villasukat jalassa sohvannurkkaan kirjaa lukemaan. Jotenkin sellainen herttainen ja lempeä tuoksu, jos tuoksua nyt voi noin kuvailla.

Laadultaan tämä vartalovoide oli ihan miellyttävä. Kosteutti melko hyvin, mutta ei ollut mikää superkosteuttava kuitenkaan. Piti ihon kosteutettuna, mutta kuivaa ihoa tämä ei kyennyt elvyttämään kovin tehokkaasti henkiin.

Minulla on näitä vartaloemulsiota vielä toinen kappale jäljellä sekä puolikas suihkugeeli samasta linjasta. Käyttelen toisenkin vartaloemulsion loppuun ihan hyvillä mielin, mutta uutta tuskin tulen ostamaan.

Angel’s Span tuotteita ei taida tällä hetkellä saada Suomesta? Kickseistä ne ovat ainakin poistuneet/poistumassa ja Stockallakaan en niitä viimeksi silmäillessäni nähnyt. Siljan ja Tallinkin laivoilta näitä ainakin ilmeisesti vielä saa. No, en jää mitenkään hirveästi ikävöimään näitä tuotteitteni loputtua, vaikka ovatkin olleet ihan mieluisia.

Onko joku kokeillut Angel’s Span tuotteita?

Kommentit (20)

 1. .Nekku.

  Kuulun aika jämäkästi tuohon "ihminen joka korostaa meikkiä" -kategoriaan. Olen vaatetukseltani lähes poikkeuksetta musta-harmaa, ja käytän värikästä/erottuvaa meikkiä piristävänä asusteena korujen ohella. Lisäksi tykkään meikkaamisesta ja uusien juttujen testailusta. Niinkin paljon, että herään aamuisin kolme varttia aikaisemmin kuin olisi tarpeellista, että saan aikaa itseni toteuttamiseen kylppärin peilin edessä. 🙂

 2. Anonyymi

  Komppaan täysin tuota Tiinan kirjoitusta.Rauhalliset värit on kanssa mun juttuni,kuten silmien korostus yleensäkin.Täällä vasta odotetaan tuota luomien lurpsahtamista,rauhallisin mielin tosin.Tärkeää mielestäni meikinteossa tässä iässä onkin ottaa huomioon silmälasit ja niiden vaikutus meikkiin.Itsellä nimittäin lasit suurentavat silmää ja siksi meikki onkin tehtävä siististi ja harkiten,koska virheet erottuvat helpommin ja sehän ei olekaan helppoa,koska meikatessa ei meinaa nähdä mitään,koska ne lasit eivät voi silloin päässäkään olla.Vaatii aluksi aikamoista akrobatiaa,jollei omista suurentavaa peiliä.Terkuin yhä flunssainen rouva48.

 3. Nimetön

  Nina: Poistuvia tuotteita on nyt muutaman viikon ajan näkynyt -30%. 🙂

  Anonyymi: Tigejä voi tilata esimerkiksi Strawberrynetistä, Feel Uniquesta, Look Fantasticista… Noista olen kaikista itse tilannut. Hinnat voivat hieman vaihdella, joten kannattaa vertailla kunkin tuotteen kohdalla. Feel Uniquesta ja Strawberrynetistä ei tule postikuluja, mutta tilauksen täytyy olla alle 45 euroa, jotta välttyy maksamasta 22% alv:ia. 🙂

  Anonyymi: Näin ulkoa en muista tarkkoja sävyjä, mutta melko vaaleita ovat ainakin Diorin Foreverin 010 ja Nuden 010, Max Factorin Lastin Performance 100, Lorealin Infallible 015 sekä todella neutraali vaalea Make Up Storen Liquid Foundation Milk. Ovat vähän eri tyyppisiä, mutta ehkä hieman kuivahkoja kaikki kuitenkin ja mattapinnan jättäviä. 🙂

  katariina: Jos pohjustajatkaan eivät ole auttaneet, en kyllä keksi mitään erityistä tuotetta. Puuteripaperit kannattaa kuitenkin vaihtaa kiillonpoistopapereihin (joina käyvät edulliset tupakan Rizla-paperit). Eivät tuo iholle yhtään lisää puuteria vaan ottavat vain kiillon pois, jolloin iho pysyy siistinä ja sitä voi tarvittaessa puuteroida, mutta mattapinta syntyy ilman puuteriakin.
  Mukavia tansseja! 🙂

  Anonyymi: Erona on vain se, että sticki on sticki-muodossa ja roll-on nestemäistä. Riippuu ihan tuotteesta, kuinka nopeasti kuivuu. Usein stickit ovat kuivakampia ja kuivuvat nopeammin, mutta eivät toki aina. Maku asia ehdottomasti, kummasta tykkää. 🙂

  .Nekku.: Ihanaa, että taiteellisempia ihmisiä löytyy. Ovat mukavaa silmäniloa. 🙂

  rouva48: Silmälasit tuovat tosiaan oman haasteensa niin meikatessa kuin itse meikissäkin.
  Koitahan saada flunssa jo karkoitettua! 🙂

 4. Sugarfree

  Eräs mies antoi minulle kerran kohteliaisuuden, jossa kehui kulmakarvojani täydellisiksi. Siitä tuli niin hyvä mieli, koska ihminen ymmärsi asian tärkeyden minulle, joten tahdon antaa tämän hyvän kiertää ja kehua sinun kauniita kulmakarvojasi täydellisiksi. <3

 5. Nimetön

  Sugarfree: Kiitos ihanasta kehusta, kulmakarvat ovat nimittäin ikuinen ongelmani. Ehdottomasti hyvän mielen tuova kommentti. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *