Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Me, Men expert…?

Kuten olen kertonut (ja vaikken suoraan olisikaan asiaa sanonut, osaisitte varmasti rivien välistä lukea…), tykkään kokeilla uusia kosmetiikkatuotteita ja varsinkin ihonhoitotuotteita. Kokeiluni eivät kuitenkaan aina rajoitu pelkkiin naisille suunnattuihin tuotteisiin, sillä myynhän minä miehillekin tuotteita ja pitäähän minun niistäkin osata jotain sanoa!

Tarvitsin joku aika sitten töissä uutta puhdistusgeeliä, jonka hankkimiseen ei kuitenkaan tarvitsisi sijoittaa omaisuutta. Kaikki muut työpaikkani tarjoamat edulliset puhdistusgeelit kokeilleena päätin sitten, että annan jollekin miestenpuolen puhdistustuotteelle mahdollisuuden ja noukin hyllystä kokeiluuni L’oreal Men Expert -sarjan Hydra Energetic- linjan Foaming Cleansing Gelin, jota mainostettiin sen tuomalla ”Wake-up Effectillä”.

Arvasinhan minä tiestysti, mitä ”wake-up effect” tarkoittaa. No juuri sitä, että INCI-listasta löytyy mentholia ja/tai piparminttua ja että tuote aiheuttaisi iholla pientä kutittelevaa tunnetta, mutta ostin tämän silti kokeiluun.

Aloitan kertomalla käyttökokemukseni ja mielipiteeni tuotteesta ja palaan sitten niihin syvällisempiiin asioihin (ihan kirjaimellisesti).

Oranssi geeli tuoksui miedosti miesmäiselle tuotteelle, mutta tuoksu ei haitannut minua käytössä, sillä en koskaan huomannut sen jäävän iholleni. Geeli vaahtoaa iholla kevyesti ja puhdistaa hyvin, mutta kovin vahvaa meikkiä en tällä lähtisi yrittämäänkään poistaa (mitä toki miesten harvemmin tarvitseekaan yrittää tehdä). Itse tykkään käyttää tätä kaksoispuhdistuksen jälkimmäisenä osana tai aamuputsarina, joissa kummassakin tämä on todella toimiva. Kuten tuote lupaakin, ei se kuivata ihoa eikä ole ollenkaan liian pesevä. Pintakuivuuteen taipuvaiselle ihollenikaan ei siis jäänyt tämän jäljiltä ollenkaan kiristävää tunnetta, minkä vuoksi tämä sopiikin lähes kaikille ihotyypeille (erittäin kuiva iho poislukien). Iholle tuli puhtaan raikas ja freesi tunne tämän käytön jälkeen.

Mutta niin, sitten siihen puhtaan raikkaaseen ja freesiin tunteeseen vähän tarkemmin. Niiden illuusiohan saadaan aikaan ihan vaan sillä, että tuotteeseen heitetään mentholin ja/tai piparminun kaltaisia virkistäviä ja viilentäviä aineosia, joiden vuoksi iho tuntuu oikein freesatulta. Nämä aineosat voivat kyllä tuntua mukavalta iholla, mutta itseasiassa niiden aikaansaama kihelmöinti ei ole mikään ”ah kun on kivaa” -reaktio vaan ihan puhdas ärsytysreaktio. Ja vaikkei reaktio tapahtuisikaan iholla selkeänä, aiheutuu iholle silti siitä haittaa. Tällaisia ”freesaavia sekä viilentäviä ja virkistäviä tuotteita tulisikin siksi ihonhoidossa välttää.

Minulla on siis varsin ristiriitainen olo tästä tuotteesta. Tämä siis tuntuu hyvältä ja voin sen perusteella suositella tätä lähes kaikille miehille (ja miksi en naisillekin), mutta paremman tietämykseni pohjalta kehottaisin silti välttämään tämän tyyppisiä tuotteita. Jokaisen oma valinta kuitenkin, tuntuuko kihelmöinti ja virkistys niin kivalta, että niiden todellista syytä ei edes huvita miettiä.

Jos kuitenkin saisin suositella miehillenne (niille kaikille kolmelle ja rakastajille myös), niin kehottaisin teitä nappaamaan kokeiluun Erisanin hoitavan puhdistusgeelin, joka puhdistaa hyvin ja hellävaraisesti kaikki ihotyypit kuivattamatta ihoa.

Kokeiletteko te koskaan miesten tuotteita? Ostatteko ihan itse itsellenne, vai kokeiletteko vaan (salaa?) miehelle hankittuja? Tai käytättekö te tuotteita, jotka sisältävät näitä ”virkistäviä” aineosia?

Kommentit (21)

  1. Viivi

    Itse olen aivan koukussa yhteen miesten tuotteeseen, josta sarjasta sain aluksi jonkun kylkiäispaketin Lontoossa Bootsilla: No7 For Men Post Shave Recovery Balm SPF 15. Kyseessä on herkän ihon hajusteeton kosteusvoide, jota itse käytän aurinkovoiteena kasvoilla meikin alla – imeytyy nopeasti ja tuntuu erityisen miellyttävältä (toisin kuin melkein kaikki aurinkotuotteet). Eikä siis haise "miehelle" 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *