Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Erinomainen kivipuuteri rasvoittuvalle iholle

Rakastan mattaisen tuntuista ihoa. Rakastin sitä ennen niin paljon, että minulla oli aina suorastaan pakkomielle saada painella iho puuterivipalla erittäin, erittäin mattaisen tuntuiseksi. Klähmäisen rasvaiselta tuntuva iho ei miellyttänyt tippaakaan, sillä se myös tarkoitti, että meikki katoaisi kasvoiltani hetkessä ja iho näyttäisi suttuiselta.

Ihastuttuani Stylenanda Love 3CE Baby Glow Cushion -tyynymeikkivoiteeseen pakkomielteeni helpotti hieman. Tyynymeikkivoide jättää iholleni peittävän sekä heleän pinnan ja pysyy kasvoillani kauniisti.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Aloin kuitenkin kaivata kätevää mattapuuteria täällä Aasian hiostavan kuumassa ilmastossa. En tehnyt asian suhteen suurempaa aloitetta muuten, kuin pohtimalla sen hankintaa mielessäni. Kun reilu kuukausi sitten matkustimme Malesiaan, bongasin siellä eräässä liikkeessä superalen, jossa Maybellinen hyllyä myytiin tyhjäksi tarjoten lähes kaikki tuotteen puoleen hintaan.

Olin kuullut paljon kehuja Maybelline Fit Me Matte+Poreless Powder -kivipuuterista, joten halusin tulkita tilanteen kosmetiikkajumalilta annetuksi merkiksi siitä, että minunkin olisi vihdoin aika tutustua tuotteeseen.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Maybelline Fit Me -puuteri on suunniteltu nimenomaan normaalille ja rasvoittuvalle iholle. Oma ihoni saattaa kuivua pinnalta helposti, joten tämä puuteri ei ole se optimaalisin tuote päivittäiseen käyttöön, mutta sopii täydellisesti silti niihin tilanteisiin, kun haluan meikiltäni erityistä kestoa ja pitää kiiltelyn minimissä.

Valitsin omalle iholleni täällä Aasiassa vaaleimman saatavilla olevan sävyn eli 110 Porcelain, joka on oikeastaan varsin täydellinen. (Sävyä ei tosin näytä olevan Suomen valikoimassa, mutta Suomesta löytyy kyllä vielä vaaleampi sävy.) Puuterissa on sävyä, eli se ei ole mikään ohut, läpikuultava ja superkevyt huntu, vaan enemmänkin tuote, joka täydentää vielä sen alla olevan meikkivoiteen ja/tai peiteaineen luomaa lopputulosta ja tasoittaa paitsi ihon sävyä myös ihan kevyesti ihon pintatekstuuria. En koe, että puuteri tekisi ihan nimensä mukaista, ihohuokoset täysin häivyttävää efektiä, mutta kevyttä häivytystä silti.

Suomessa tarjolla on lisäksi sävytön Translucent-vaihtoehto, mutta koen itse, että osa tämän puuterin juttua on myös siinä, että se tasoittaa ihon sävyä sävypigmenttiensä avulla.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Peilillä varustetun puuterirasian alaosassa tulee mukana puuterivippa, joka on ihan hyvä apuväline, mikäli puuterin haluaa painella iholle oikein kestävänä. Kevyempi lopputulos syntyy, jos puuterin sivelee kasvoille puuterisiveltimellä. Koen pakkauksessa tulleen vipan ihan hyväksi, mutta jotenkin puuteria tuntuu silti pakkautuvan siihen paikoitellen hieman liikaakin, mikä tekee meikkipohjasta helposti vähän liian paklatun näköisen.

Tykkäänkin käyttää puuterin levitykseen  LH Cosmetics The Powder Puff -puuterivippaa, jota olen ylistänyt paljon jo aiemmin. Sen avulla puuteri levittyy iholle tasaisempana ja luonnollisemman näköisenä.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Maybelline Fit Me -puuteri luo kasvoille todella mattaiselta näyttävän lopputuloksen. Iho tuntuu puuterin jäljiltä silkkisen öljyttömältä, eli puuteri sopii todellakin nimenomaan niille, joiden ihon pinnasta tulee helposti rasvainen. Kuivaihoisena karttaisin tätä kuitenkin kuin ruttoa, sillä kuivan ihon tämä saa taatusti mattaisuutensa vuoksi jopa kiristelemään.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Jatkuvaan käyttöön tämä mattapuuteri ei siis minullekaan sovi, mutta varsinkin näin Thaimaan oloissa olen silti voinut hyvin käyttää tätä useita kertoja viikossa ilman ongelmia ja nauttia erittäin pitkäkestoisesta ja oikeastaan jopa kellon ympäri mattaisena pysyvästä ihosta.

Maybelline Fit Me Matte + Powerless Powder -kivipuuterilla on hintaa noin 10 euroa ja sitä myy verkossa esimerkiksi eleven.fi*.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Onko teillä vinkkejä hyvistä mattapuutereista?


Katso myös kaikki muut suosittelemani puuterit.

Kommentit (11)

 1. Lei

  Minusta tämä oli vähän puuterista eikä pysynyt pitkään T-alueella – muualle en laittanutkaan, koska ihoni on kuiva. Osaisitko suositella jotain vähän kuultavaa puuteria? Lumenen ja l’orealin CC puuterit olivat sen tyyppisiä, mutta sävyt olivat liian tummia/punaisia. MACin puuteristakaan en tykännyt (kaakkuista ja liiankin hohtavaa, mikä on ruma yhdistelmä).

  • Virve Vee

   Ai, mielenkiintoista, ettei pysynyt! Tarkoitatko, että lähti liikkeelle vai että iho alkoi kiillellä? Uteliaana heti kyselisin, että mitä käytit levitykseen?

   Omia kuultavia suosikkejani onMAC Next To Nothing Powder -kivipuuteri, joka jättää todella heleän ”nudelopputuloksen”. Täältä löytyy postaus puuterista: https://blogit.terve.fi/ostolakossa/mac-next-to-nothing-powder/ 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *