Max Factor Vibrant Curve Effect Lip Gloss

Minä tykkään tahmaisista huulikiilloista, sillä tahdon tuntea, että huulikiilto tosiaan on paikoillaan huulillani. Tiedän kuitenkin monia ihmisiä, jotka vihaavat huulikiiltojen tahmaisuutta eivätkä siksi tahdo käyttää niitä.

”Eikai tämä ole tahmainen?”, ”Lupaatko ja vannotko, ettei tämä tunnu tahmaiselta huulilla?” ja ”En voi käyttää huulikiiltoja, sillä ne ovat tahmaisia!” ovat kaikki lauseita, joita kuulen työssäni usein ja uskon, että teidänkin joukossanne on niihin yhtyviä. Tämän vuoksi tahtoisin esitellä teille tänään huulikiillon, josta minä en oikeastaan tykkää yhtään, mutta josta tiedän monen teistä varmasti tykkäävän.

Kyseessä on Max Factorin uusi Vibrant Curve Effect Lip Gloss (10,90 €), kuvassa kaikki Suomen valikoiman 12 sävyä.

Tämä huulikiilto levitetään huulille applikaattorilla, jossa on uudenlainen muotoilu.

Applikaattori näyttää tavalliselta viistotulta applikaattorilta, mutta sen tasaisessa pinnassa on uurteita.

Itseäni nämä uurteet ärsyttivät hieman, sillä mm. niiden vuoksi tätä ei voi tärvätä huulille kovinkaan reilusti. Yksi ”lataus” (eli applikaattorin dippaus kiiltoon) riittää aina levittämään huulikiillon yhdelle huulelle ja vaikka kiiltoa kuinka yrittää kerrostaa, ei massa vaan näytä lisääntyvän.

Kiillosta näyttäisi löytyvän vaikka mitä herkullisia sävyjä, mutta lähes kaikki niistä ovat huulilla todella kevyitä.

Tällä kertaa näytän kuvan huulistani ennen kiiltoa jotta näette, minkä sävyiselle pohjalle lähdin kiiltoja levittämään.

Ensin kokeilin sävyn 06 Vibrant, joka on puikossa herkullisen persikkaisen sävyinen.

Kiilto näyttää kauempaa crememäiseltä, mutta lähempi tarkastelu ”blurrimassa” kuvassa paljastaa siinä olevat pienet kimaltavat hippuset.

Huulikiillon annostelija kaapii applikaattorista tehokkaasti ylimääräisen massan pois, eli kiiltoa jää vain applikaattorin päähän.

Lätkin kiiltoa ylä- ja alahuulelle kummallekin ainakin neljä kerrosta, eikä väriä tai itse huulikiiltoakaan vain tullut tämän enempää huulille. Hieman persikkainen sävy, mutta ei ollenkaan niin herkku, kuin miltä se pakkauksessa näytti.

Seuraavaksi halusin kokeilla hieman vaaleanpunaisempaa sävyä ja valitsin kokeiltavakseni sävyn 15 Intuitive.

Kiilto näytti puikossa aivan upealta ja tässäkin oli mukana pieni shimmeri:

Applikaattori ei taaskaan tosiaan annostellut sävyä yhtään liikaa:

Jälleen lutrasin ja lutrasin ja levitin kiiltoa huulilleni varmaan viisi kerrosta eikä lopputulos silti ollut kuin tämä:

Huulilla on siis selkeästi kiiltoa, mutta ne ovat todella nudet. Missä se ihana vaaleanpunainen sävy oikein on??

Lopulta päätin kokeilla kiilloista sen vahvimmalta näyttävän, eli punaisen sävyn 10 Naughty but nice.

Tästä näkee jälleen selvästi, ettei applikaattori tosiaankaan ui kauttaaltaan kiillossa, kun sen vetäisee ulos puikosta.

Huulilla on jälleen kiiltoa useita kerroksia, mutta tämä näyttää silti hyvin ohuelta. Kirkkainkin sävy on siis läpikuultavahko eikä ollenkaan niin punainen, kun sen massa kielii sen olevan.

Sävyt ovat tosiaankin siis kevyitä, eli erityisen loistavia päiväkäyttöön.

Sitten siitä laadusta.

Nämä eivät tosiaan tunnu yhtään tahmeilta. Eivät sitten yhtään! Koostumus on mielestäni jopa ärsyttävän vesimäinen ja minua ihan kiukutti, etten huulia yhteen painaessani kunnolla tuntenut niillä olevaa meikkiä (eihän näitä tosiaan edes voinut kerrostaa huulille). Kehuin näitä kiiltoja edeltäneitä Silk Glosseja niiden tahmaamattomuudesta, mutta ne sentään tunsti pehmeinä ja voidemaisina huulilla. Nämä ovat hyvin vesimäisiä ja oletin näiden tuntuvan jo hetken kuluttua kuivilta, sillä minulla oli lapsena samantuntuisia roll-on -päisiä huulikiiltoja ja niiden kanssa huulet kuivuivat. Näiden kanssa huulet eivät suureksi yllätyksekseni kuitenkaan tuntuneet kuiviltakaan!

Pakko kuitenkin vielä sanoa, että kiiltojen äklö eltaantuneen vesimelonin tuoksu ei ole sellainen, mikä kolahtaisi minuun täysillä. Löydän tuoksusta kyllä sen kivan hedelmäisyyden, jota sillä on haettu, mutta minun nenääni se eltaantuneisuus vaan puskee liikaa läpi. Onneksi kiilto ei tuoksunut enää huulilla hetken oltuaan nenääni pahemmin.

Jokin näissä kiilloissa minua silti viehättää, vaikka inhoankin näitä samalla itse syvästi. Tiedän kuitenkin, että moni tulee rakastumaan näihin, joten pakkohan nämä oli teille esitellä. Olkaatte siis hyvät te tahmaisuutta inhoavat lukijat!

Joko joku on kokeillut nämä? Tai houkutteleeko tamaamattomuus jonkun kokeilemaan näitä?

Kommentit (33)
 1. Jes, ei tahmaisia huulikiiltoja… En siltikään pidä huulikiillosta. Tuulessa ja tuiverruksessa hiukset hulmuavat. Ja mihin ne tarttuvat? Huulikiilteeseen of course. Jostain syystä, vaikka sanotaan, että huulet näyttävät suuremmilta huulikiilteen kanssa, ei se minulla niin todellakaan ole.
  Minulle mattaiset huulipunat tekevät tuon suurennusefektin. Mutta jos on vähänkin kiillettä, näytän enemmänkin pikkutytöltä, joka on käynyt äitin meikkipussissa.

  Eli minulle et pystyisi myymään tuotakaan huulikiillettä, vaikka se ei ole tahmea 🙂

 2. Anteeks kun ei taas liity tähän postaukseen mutta olen pari päivää tässä jo taas pohdiskellut tämän kysymyksen esittämistä enkä jaksa enää odottaa että tulisi sopiva postaus eteen, polttelee liikaa! 😀

  Mulla on siis aivan käsittämätön iho – se rasvoittuu päivän mittaan hyvinkin tehokkaasti (poikaystävän eräänä helmikuisena iltana esittämä "onks sul oikeesti noin hiki vaik toi ikkuna on auki"-kysymys oli tosi hyvä egoboost…) mutta aina pesun jälkeen, pesen sen sitten millä tahansa, iho on järkyttävän pintakuiva ja hilseilee kuin mikäkin aavikko (oikeesti, tämä http://tinyurl.com/3y9nmac ei oo yhtään kaukana vertauskuvana. Paitsi kukkansa puolesta.). Kuorinnat ei tunnu tarpeeks tehokkailta, kasvoihin jää aina jonkinlaisia "hippusia" hilseillyttä ihoa (ei herranjestas että kuulostaa hehkeältä D:) joka tulee meikatessa väkisin esiin. Olen käyttänyt viimeisimpänä kasvovoiteena Lumenen Natural Coden Skin Purifier 24h-voidetta, koska vielä näin 19-vuotiaanakin kasvoilleni muodostuu aika helpostikin erilaisia epäpuhtauksia, varsinkin tukkeutuneita ihohuokosia ja muutakin erityisesti stressatessa. Tuosta voiteesta on jäänyt kiva mattapinta jolle on ollut hyvä meikata mutta kasvoille jää silti kiristävä tunne paikoitellen.

  …siinä tausta siis 😀 apua, anteeks, ihan hirvittävä kilometrikommentti!

  Kysyisinkin siis että osaisitko suositella jotain kasvovoidetta joka auttaisi tuohon (pinta)kuivuuteen kuitenkaan tukkimatta ihoa hirveämpään kuntoon? Lisäksi, tilasin syksyllä sun innottamana ton BareMineralsin Starter Kitin joka on ollut aivan ihana ja nyt alkaa mineraalit loppumaankin. Haluaisin tilata uusia, mahdollisesti LilyLololta tai Everyday Mineralsilta koska ne sopii opiskelijabudjettiin vähän paremmin MUTTA toi BMn kabuki saa mun ihon hilseilyn näkymään entistä pahemmin kun pyörittelen sitä kasvoilleni. Voiko olla et tällasen iho-ominaisuuden takia mineraalit ei vaan sovi mulle ja pitäis siirtyä takas meikkivoiteisiin?

  …tosiaan, mietin tätä kommenttia tässä jo pari päivää ja siinä pohdiskellessani tulikin mieleen sellanenkin asia että kuinka pitkälle esimerkiks kaupan kosmetiikkamyyjältä voi kysyä apua ja tietoa ihonhoitoon? Tainiikuetku ettehän te mitään dermatologeja ole ja tää munkin hilseilevä iho vaikuttaa enemmän psoriaksikselta kuin kuivuudelta (mitä se ei muuten ole. valitettavasti D: [tarkotan siis että olis ollut ihanan helppoa jos oliskin ollut lääkitys jolla olis saanut ihon kuntoon, en vähättele psoriasispotilaiden kärsimystä mitenkään]) jolloin kosmetiikkamyyjä ei todellakaan ole se taho, joka osaa ehkä eniten auttaa. Tuleeks sulle esim työpaikalla vastaan paljon asiakkaita, jotka olettaa sun olevan joku dermatologian ylijumalatar ja kysyy jotain aivan käsittämätöntä mitä sun mielestä kosmetiikkamyyjän ei todellakaan tarvitse tietää?

  Toivottavasti en kirjottanut mitään turhan epäselvästi tai tökerösti, oot ihana ja blogis on ihan henkireikä, kiitti että oot olemassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *