Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Max Factor Vibrant Curve Effect Lip Gloss

Minä tykkään tahmaisista huulikiilloista, sillä tahdon tuntea, että huulikiilto tosiaan on paikoillaan huulillani. Tiedän kuitenkin monia ihmisiä, jotka vihaavat huulikiiltojen tahmaisuutta eivätkä siksi tahdo käyttää niitä.

”Eikai tämä ole tahmainen?”, ”Lupaatko ja vannotko, ettei tämä tunnu tahmaiselta huulilla?” ja ”En voi käyttää huulikiiltoja, sillä ne ovat tahmaisia!” ovat kaikki lauseita, joita kuulen työssäni usein ja uskon, että teidänkin joukossanne on niihin yhtyviä. Tämän vuoksi tahtoisin esitellä teille tänään huulikiillon, josta minä en oikeastaan tykkää yhtään, mutta josta tiedän monen teistä varmasti tykkäävän.

Kyseessä on Max Factorin uusi Vibrant Curve Effect Lip Gloss (10,90 €), kuvassa kaikki Suomen valikoiman 12 sävyä.

Tämä huulikiilto levitetään huulille applikaattorilla, jossa on uudenlainen muotoilu.

Applikaattori näyttää tavalliselta viistotulta applikaattorilta, mutta sen tasaisessa pinnassa on uurteita.

Itseäni nämä uurteet ärsyttivät hieman, sillä mm. niiden vuoksi tätä ei voi tärvätä huulille kovinkaan reilusti. Yksi ”lataus” (eli applikaattorin dippaus kiiltoon) riittää aina levittämään huulikiillon yhdelle huulelle ja vaikka kiiltoa kuinka yrittää kerrostaa, ei massa vaan näytä lisääntyvän.

Kiillosta näyttäisi löytyvän vaikka mitä herkullisia sävyjä, mutta lähes kaikki niistä ovat huulilla todella kevyitä.

Tällä kertaa näytän kuvan huulistani ennen kiiltoa jotta näette, minkä sävyiselle pohjalle lähdin kiiltoja levittämään.

Ensin kokeilin sävyn 06 Vibrant, joka on puikossa herkullisen persikkaisen sävyinen.

Kiilto näyttää kauempaa crememäiseltä, mutta lähempi tarkastelu ”blurrimassa” kuvassa paljastaa siinä olevat pienet kimaltavat hippuset.

Huulikiillon annostelija kaapii applikaattorista tehokkaasti ylimääräisen massan pois, eli kiiltoa jää vain applikaattorin päähän.

Lätkin kiiltoa ylä- ja alahuulelle kummallekin ainakin neljä kerrosta, eikä väriä tai itse huulikiiltoakaan vain tullut tämän enempää huulille. Hieman persikkainen sävy, mutta ei ollenkaan niin herkku, kuin miltä se pakkauksessa näytti.

Seuraavaksi halusin kokeilla hieman vaaleanpunaisempaa sävyä ja valitsin kokeiltavakseni sävyn 15 Intuitive.

Kiilto näytti puikossa aivan upealta ja tässäkin oli mukana pieni shimmeri:

Applikaattori ei taaskaan tosiaan annostellut sävyä yhtään liikaa:

Jälleen lutrasin ja lutrasin ja levitin kiiltoa huulilleni varmaan viisi kerrosta eikä lopputulos silti ollut kuin tämä:

Huulilla on siis selkeästi kiiltoa, mutta ne ovat todella nudet. Missä se ihana vaaleanpunainen sävy oikein on??

Lopulta päätin kokeilla kiilloista sen vahvimmalta näyttävän, eli punaisen sävyn 10 Naughty but nice.

Tästä näkee jälleen selvästi, ettei applikaattori tosiaankaan ui kauttaaltaan kiillossa, kun sen vetäisee ulos puikosta.

Huulilla on jälleen kiiltoa useita kerroksia, mutta tämä näyttää silti hyvin ohuelta. Kirkkainkin sävy on siis läpikuultavahko eikä ollenkaan niin punainen, kun sen massa kielii sen olevan.

Sävyt ovat tosiaankin siis kevyitä, eli erityisen loistavia päiväkäyttöön.

Sitten siitä laadusta.

Nämä eivät tosiaan tunnu yhtään tahmeilta. Eivät sitten yhtään! Koostumus on mielestäni jopa ärsyttävän vesimäinen ja minua ihan kiukutti, etten huulia yhteen painaessani kunnolla tuntenut niillä olevaa meikkiä (eihän näitä tosiaan edes voinut kerrostaa huulille). Kehuin näitä kiiltoja edeltäneitä Silk Glosseja niiden tahmaamattomuudesta, mutta ne sentään tunsti pehmeinä ja voidemaisina huulilla. Nämä ovat hyvin vesimäisiä ja oletin näiden tuntuvan jo hetken kuluttua kuivilta, sillä minulla oli lapsena samantuntuisia roll-on -päisiä huulikiiltoja ja niiden kanssa huulet kuivuivat. Näiden kanssa huulet eivät suureksi yllätyksekseni kuitenkaan tuntuneet kuiviltakaan!

Pakko kuitenkin vielä sanoa, että kiiltojen äklö eltaantuneen vesimelonin tuoksu ei ole sellainen, mikä kolahtaisi minuun täysillä. Löydän tuoksusta kyllä sen kivan hedelmäisyyden, jota sillä on haettu, mutta minun nenääni se eltaantuneisuus vaan puskee liikaa läpi. Onneksi kiilto ei tuoksunut enää huulilla hetken oltuaan nenääni pahemmin.

Jokin näissä kiilloissa minua silti viehättää, vaikka inhoankin näitä samalla itse syvästi. Tiedän kuitenkin, että moni tulee rakastumaan näihin, joten pakkohan nämä oli teille esitellä. Olkaatte siis hyvät te tahmaisuutta inhoavat lukijat!

Joko joku on kokeillut nämä? Tai houkutteleeko tamaamattomuus jonkun kokeilemaan näitä?

Kommentit (33)

 1. Em

  Kiitokset meikkivoidevinkeistä. Kävinkin tänään tutustumassa tuohon Diorin Nude -voiteeseen: näytettä en saanut mukaan, mutta esittelijä suti voidetta naamaani. Vaalein sävy oli sopiva, mutta voide paakkuuntui ikävännäköisesti ihon kuivempiin kohtiin. Lopputulos oli siis aika tunkkainen ja epäsiisti. Kuvittelin, että nestemäinen meikkivoide käyttäytyisi oikukkaalla ihollani paremmin kuin jauhemaiset mineraalipohjat, mutta väärässäpä olin: mineraaleilla sentään vältyn lohkeilevalta pakkeliefektiltä. Voi kun ihoni olisikin kosteustasapainoltaan normaali tai luonnostaan niin kuulas ja virheetön, ettei meikkivoiteelle olisi edes tarvetta.

  Asiasta kolmanteen, helmikuussa ilmoitit saaneesi Estelle & Thildin kasvovoiteen, mutta oletko ehtinyt tutustumaan siihen (tai sarjan muihin tuotteisiin) tarkemmin? Itselläni on nimittäin pian edessä uusien ihonhoitotuotteiden hankinta, ja Estelle & Thild -sarja kiinnostaisi luonnonmukaisuutensa vuoksi (ja siksi että sarjasta löytyy myös hajusteettomia tuotteita) kovasti.

  Ihonhoitoon liittyen minulla olisi toinenkin kysymys. Meikkivoiteen testausreissullani kauhistutin myyjän toteamalla, etten käytä kasvovettä. Sain vastineeksi saarnan siitä, kuinka kasvovesi on olennainen osa puhdistusta ja sen pois jättäminen voi jopa olla osallisena ihon kukkimiseen. Mitä mieltä sinä olet tästä kasvovesikeissistä?

 2. Nimetön

  Mrs 45: Kiitos, tuollaiset kommentit puolestaan piristävät minun päivääni. 🙂

  Anonyymi: Olen kokeillut niin vähän noita edullisia rasvaisemman ihon tuotteita, ettei mieleeni valitettavasti tule näin äkkiseltään mitään erityistä todella mattapinnan antavaa kosteusvoidetta. :/

  RockQueen: Helppoja kyllä lätkiä peilittäkin. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Helinä: Kiitos ihanasta kommentistasi! 🙂

  amelié: Minulla lensi kosmetologikoulussa kesken jalkahoidon kokeen kynsiä leikatessani asiakkaan kynsi huulikiiltooni kiinni…yööööök. :S

  Em: Ei tosiaan ole paras tuote, jos iho on selkeästi pinnalta kuiva. :/ Vaaleita sävyjä on niin kurjan harvassa.
  Voide on ollut minulla nyt yökäytössä jatkuvasti, eli uskoisin sen loppuvan tässä kuussa ja pääsen jakamaan siitä tarkemmin kokemuksia.
  Minusta kasvovesi on hyvä lisä puhdistusrituaalia, sillä se varmstaa, ettei iholle varmasti jää mitään meikinrippeitä ja uskon sen tasapainottavan ihon pH:n (kosmetiikan kemiaa opettanut opettajani oli sitä mieltä, ettei pH:ta muka voi tasoittaa kasvovedellä, mutta jos vedellä läträäminen voi sitä muuttaa, niin miksei kasovedellä pyyhkiminen tasapainottaa?). Minusta se on tärkeä osa, mutta makuasia enemmän. 🙂

 3. milipili

  Mietin annostelijan ottamista pois koska mulla menee hermot ja aika näitten lisäämiseen. Tuoksussa ei ole mitään vikaa ja ok pysyvyys, mutta sekin olisi parempi tahmaisempana. Inhoan myös tunnetta kun kiilto on kadonnut, huulet huutavat lisää =)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *