Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Matokylpy

Nyt minun täytyy kyllä viimein todeta, että olen löytänyt LUSHilta tuoteryhmän, johon en enää aio tuhlata yhtään. Tämä tuoteryhmä ovat nuo iki-ihanan näköiset, tuoksuiset ja oloiset kylpykuulat.

Kuulat ovat oikeastaan melko hintavia hintojen ollessa noin viidesta eurosta ylöspäin mikä on minusta melko paljon kertanautinnosta.

Olen kerta toisensa jälkeen ollut itse valmis rakastumaan kuuliin ja koska minulla ei itselläni ole kylpyammetta, olen raahannut kuulia Englantiin Englantilaistuneen Herrasmieheni luokse (hänen lähellään ei ole LUSHin liikettä, josta olisin voinut ostaa kuulat lähempää) ja pakottanut hänet kylpemään niissä kanssani.

Joka kerta joku juttu on kuitenkin mennyt pieleen eikä homma ole toiminut täysin.

Ensin halusin testata kylpypommin nimeltä Rocketeer, jonka luvattiin liikkuvan raketin lailla ympäri kylpyammetta kun sen laskee kylpyveteen. Tästä luulisi jo englantilaistuneen insinöörinalunkin innostuvan!

Sanotaanko, että raketin esitys oli kuitenkin varsin heikko. Se ei tosiaankaan pörrännyt eteenpäin pahemmin ja pienillä avustavilla tökkäyksillä sen sai kyllä liikkumaan, mutta en minä mitenkään kyllä olisi osannut arvata sitä raketiksi sen suoritukse perusteella, minkä se altaassa tarjosi. Varsinkin, kun se lillui suurimman osan aikaa täyin paikoillaan. Lopputulos oli turkoosiksi värjäytynyt vesi, joka toki tuoksui hyvältä ja jossa oli eksoottista maata, mutta jossa kylpemistä miespuolinen kylpyseurani ei vaan voinut ymmärtää. Mitä järkeä olisi kylpeä ilman vaahtoa, hän ihmetteli.

No, jos kaveri kerran tahtoi vaahtoa, niin järjestetään sitä sitten hänelle.

Seuraavaksi kokeilussa oli Candy Mountain, joka lupasi tyttömäisen karkkimaisen tuoksunsa ohella vaahdotakin. Eiköhän mies kestäisi tyttömäien vaaleanpunaisen kylvyn, jos saisi edes vaahtoa!

Candy Mountain oli tarkoitus vaahdottaa ammeeseen laskevan veden alla, mutta jotenkin sen tekeminen oli englantilaisissa olosuhteissa vaan hieman haastavaa. Suomessa ammeet, vesihanat ja kaikki on vaan rakennettu niin paljon toimivemmin kuin täällä… ainakin LUSHin kylpypalloja ajatellen.

Lopputulos oli vaaleanpunainen vesi, jonka pinnalla oli kevyesti vaahtoa.

Harmiksemme vaahto kuitenkin katosi melko nopeasti ja päädyimme taas istumaan värjätyssä ja tuoksuvassa kypyvedessä. Minulle tämäkin vaihtoehto kyllä kävi, mutta jälleen kerran miespuolinen kylpijä pyöritteli hieman silmiään touhulle.

Kolmanneksi laitoin kokeiluun Golden Wonderin.

Jos tämä nyt vihdoin olisi ”THE” elämys?

Tarralapussa ei ollut käyttöohjeita, joten oletin palan toimivan kuten edellisenkin palan ja ryhdyin murskaamaan sitä valuvan vesihanan alla. Ääh, WRONG! Pala olisi pitänyt pudottaa vasta kylpyammeeseen sen täytyttyä.

Homma meni siis lähtökohtaisestikin jo pieleen.

Periaatteessa tämän kylpypallon idea oli kuitenkin ihana, sillä turkoosiksi värjäytyvä vesi kimmelsi helmiäishohteisena (”Hei tosi kiva, jos tää kimalle jääkin mun iholle, muru!”) ja kylpvedessä oli hetken aikaa ihania pieniä tähtiä.

Lopulta vesi kuitenkin muuttui jälleen tasaisen turkoosiksi säilyttäen pienen kimalteensa ja kylpyseurani mielipide ”turhista kylpypalloista” loisti edelleen läsnäolollaan.

Neljättä kylpypallokokeiluamme en enää kuvannut. Olisi kuulemma mukavempaa kylpeä, jos en kekkuloisi kamera kädessä kokoajan. Ymmärrän pointin.

Neljäs kokeilemamme kylpypallo oli Big Blue.

”Luo trooppinen sininen laguuni kylpyammeeseen! Rauhoittava ja virkistävä sitruuna-, laventeli- ja merileväkylpy.”

Sanon tuosta vaan sen verran, että olisi ollut ehkäpä huomattavasti mukavampaa kylpeä, mikäli turkoosinsininen kylpyvesi ei olisi täyttynyt jäykillä, muutamia senttejä pitkillä ja kiemuraisilla muovin näköisillä matomaisilla levänsuikaleilla, jotka veden mukana luikerelivat joka puolelle aikaansaaden lopulta sen, että kaavimme niitä pois takapuoliemme alta.

Ilmiö sai aikaan myös sen, että Englantilaistunut Herrasmieheni esitti minulle lopulta kainon pyynnön: ”Voisiko tämä olla viimeinen kerta kun kokeilemme näitä kylpypalloja ja tyytyisimme jatkossa tavalliseen kylpyvaahtoon?”

Kyllä, muru, tämä oli viimeinen kerta. Olisin niiin halunnut rakastua näihin houkuttelevan näköisiin, nimisiin, tuoksuviin ja oloisiin palloihin, mutta nyt minun on jo myönnettävä, että saan ehkä lopulta kuitenkin suuremman nautinnon ihan vaan tavallisesta vaahtokylvystä.

Kuulisin silti kuitenkin mielelläni teidän (luultavasti positiivisempia) kokemuksianne LUSHin kylpypalloista!

Kommentit (13)

 1. erika

  Itselläni löytyy kotoa noin 10 palloa (mistähän nekin on tullut hommattua?! ja milloin?!), joten niitä olen tässä yrittänyt käytellä aina silloin tällöin. En ole vaivautunut edes lukemaan, että mitä pallon pitäisi tehdä, koska sitä se tuskin tulisi tekemäänkään, joka kävi ilmi tässä postauksessa. 😀 Olen siis vain nautiskellut hyvästä tuoksusta ja ihanasta tunteesta, joka jää iholle kylvyn jälkeen. Normaali kylpyvaahto kun ei tuoksu välttämättä kovin hyvälle ja saattaa kuivattaa ihoa. Että itse olen kyllä palloista tykänny. :>

 2. Anonyymi

  Mielestäni Lushin kylpyvaahdot ovat hivenen tyyriitä, mutta kokemukseni niistä ovat ihan mukavia.

  Ainakin Amandopondo-palasta riitti kolmeen kylpyyn, ja joka kerta tuli runsas vaahto. Tämä pala toimi niin, että sitä murustetaan juoksevaan kylpyveteen. Vaikutti kuitenkin siltä, että mitä suuremmalla paineella vettä kylpypalamurujen päälle päästi sitä runsaampaa oli vaahto.

  Ehkä Lushin tuotteet eivät vain toimi kaikissa olosuhteissa, mikä tietty on harmi.

 3. Dzinni

  Minäkin pilkon yhden kylpypommin vähintään kahteen eri kylpykertaan. Länsi-Lontoon vedessä ne ainakin vaahdottuvat hyvin, ja poreammeeen poreita käyttäessä vaahtoa on jopa luikerrellut muihinkin huoneisiin kylppärin oviaukosta. Onneksi ei ole kokolattiamattoja 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *