Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Matcha – mikä siinä viehättää ja miksi?

*Sis. mainoslinkkejä

Minusta on tullut viimeisten kuukausien aikana aivan mieletön matcha-fani ja kittaan sekä töissä että kotona matcha-teetä antautumuksella. Aasiassa suositusta matchasta on tullut meidänkin suunnallamme jo pieni trendi-ilmiö, johon kaikki haluavat tutustua sen terveysvaikutusten vuoksi.

Innisfree Matcha tea coffee - 1

Tavallisesti veteen tai vaikka maitoon sekoitettava matcha-jauhe on valmistettu vihreän teen lehdistä. Antioksidanttinen vihreä tee tunnetaan perinteisenä terveysjuomana, mutta matcha on vielä sitäkin tehokkaampaa. Siinä missä missä tavallisessa vihreässä teessä nautitaan nimittäin vain lehdistä uutetusta nesteestä, hyödynnetään matchassa kokonaiset vihreän teen jauhetut lehdet, jotka itsessään sekoitetaan juomaan. Matcha onkin siis varsinainen antioksidanttipommi, jonka kerrotaan myös puhdistavan kehoa.

Innisfree Matcha Tiramisu - 1

Matcha-jauhetta voi käyttää myös leivonnassa ja ruuanlaitossa. Erilaiset matcha-herkut ovat varsinkin Aasiassa suosittuja ja kokeilinkin niitä lokakuussa Etelä-Korean matkallani niin syötävässä kuin juotavassakin muodossa. Nykyään teemme usein kotona niin tavallista matcha-teetä, matcha-latteja kuin kahvi-matcha-latteja ja olen addiktoitunut sen makuun. Jos leipoisin, valmistuisi keittiössämme varmasti myös muita matcha-herkkuja.

Innisfree Matcha tea - 1

Kun ensimmäisiä kertoja maiston matcha-teetä myönnän, etten heti innostunut sen mausta. Matchalla on hieman erityinen vivahde ja sen maanläheiseksi kuvattu maku saattaa vaatia hieman tottumista, mutta koska koin sen antioksidanttisen vaikutuksen kiehtovana juttuna, join matcha-teetä useaan otteeseen viehättyen lopulta sen makuun.

Innisfree Matcha tea latte - 1

Matcha haastaakin jopa kahvin, sillä sekin sisältää kofeiinia, mutta sen kofeiini on eri tyyppistä kuin kahvissa. Matcha auttaa virkistämään samalla tavalla kuin kahvi, mutta kahvin ensin nousevan ja sitten laskevan piristävän vaikutuksen sijaan matchan vaikutus on tasaisen pitkäkestoinen. Se siis sekä virkistää että rauhoittaa parantaen jopa keskittymiskykyä. Alun perin matchaa ovatkin kuulemma hyödyntäneet nimenomaan munkit meditaatioharjoituksissaan!

Paitsi että nautin matchasta sisäisesti, nautin siitä myös ulkoisesti. Sain nimittäin joitakin kuukausia sitten blogikokeiluun The Body Shop Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask* -kasvonaamion, joka on osoittautunut loistavaksi löydöksi.

The Body Shop Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

Vihreä kasvonaamio sisältää puhdistavaa ja antioksidanttista matchaa, jonka lisäksi sen koostumus on täydellinen yhdistelmä iholta liiallista talia imevää kaoliinia sekä ihoa kosteuttavia ja ravitsevia aineosia kuten oliiviöljyä, glyseriiniä ja karitevoita. Näiden ainesosien yhdistelmän ansiosta naamio puhdistaa ihoa, mutta ei jätä sitä kiristelevän kuivaksi, vaan päin vastoin pehmeän ravituksi. Lisäksi naamio sisältää jauhettua aprikoosin kiveä ja luffaa, jotka kuorivat ihoa hellästi.

The Body Shop Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

Naamio levitetään puhdistetulle iholle 5-10 minuutiksi tekemään taikojaan, minkä jälkeen se huuhdellaan iholta hellästi hieroen. Sen vaikutusaikana naamion aktiiviaineet puhdistavat, pehmentävät ja ravitsevat ihoa ja naamiota kasvoilta vedellä pois huuhtoessa sen hienot rakeet pääsevät puolestaan vielä irrottamaan ihon pinnalta kuolleen ihosolukon ja muut epäpuhtaudet.

Lopputuloksena on ihanan pehmeä, heleä, puhdas ja ravittu iho, joka tuntuu miellyttävän raikkaalta. Naamio onkin kehitetty nimenomaan kaupunkiolosuhteissa asuville, sillä se on varsinainen tehotuote taistelussa ilmansaasteita vastaan.

The Body Shop Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

Uskon, että matchasta saa parhaan terveyshyödyn käyttämällä sitä sisäisesti, mutta sisällytän sitä mielelläni myös ihonhoitotuotteisiini sen antioksidanttisen vaikutuksen vuoksi. Tämä naamio on minusta aivan loistava tuote oikeastaan ihan kaiken ikäisille, joilla on normaali tai sekaiho, sillä se tekee täydellisesti hieman kaikkea: se puhdistaa, heleyttää, kosteuttaa, ravitsee ja tuo iholle antioksidanttista suojaa. Kerrankin naamio, joka tekee sopivasti kompromisseja!

(Jos antioksidantit ovat muuten käsitteenä hieman hepreaa, niin kannattaa kurkistaa tämä aiempi postaukseni, jossa niitä selvennetään hieman.) 

The Body Shop Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

The Body Shop Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask -kasvonaamion voi ostaa The Body Shopin verkkokaupasta täältä*. Naamiosta voi myös lukea lisää tietoa samalta sivulta. Naamiolla on hintaa 29,50 euroa.

The Body Shop Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask Ostolakossa Virve Vee kokemuksia

Onko paikalla muita matcha-addikteja?

Kommentit (10)

 1. Annak

  Moi virve, tää ei nyt kuulu tän postauksen aiheeseen, mutta miksi sitä foreon uv(?) ihonpuhdistuslaitetta ei saisi käyttää jos on kahden vuoden sisällä kärsinyt migreenistä? Elevenin sivuilla sen tuotteen tiedoissa oli joku tällainen merkintä ja mietinkin uskallanko sitä itselleni ostaa 🙂 Kiitos jo etukääten jos kerkeät vastaamaan!

  • Virve Vee

   Minulla on itselläni migreeniä ja olen käyttänyt laitetta ongelmitta, mutta jos on hyvin herkkä valon välähdyksille ja ne aiheuttavat migreeniä, on Foreo pyytänyt esittämään kyseisen lauseen sen tietojen yhteydessä varmuuden vuoksi. Tarkoittaa vaan siis sitä, että jos valojen välähtely voi aiheuttaa helposti migreeniä, niin omalla vastuulla käyttö. Itse en koskaan oikeastaan näe tuota valon välähtelyä liiemmin tuossa. 🙂

 2. NGl

  OK, mä taas puolestani olen jättänyt matchan ostamisen vähemmälle, koska luin joskus vihreitä teelaatuja esittelevästä jutusta, miten matcha on tosi vahva, tuhti, ’miehinen’ teelaatu… siinä suositeltiin muita, herkkäaromisempia lajikkeita. Ehkä muistan väärin…
  Vihreä tee kyllä kuuluu omaan repertuaariini. Clippersin luomulaatuiset pussit ovat kohtuuhintaisia ja maukkaita. Eivät ehkä hienointa aatelia, mutta kelpaavat 🙂

 3. Kosmetiikan Suurkuluttaja

  Olen muutaman kerran miettinyt että mitä ihmetta on Matcha :p Onneksi kirjoitus selvensi hieman. En ole koskaan testannut mutta haluaisin ehdottomasti kokeilla!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *