Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mask of Magnaminty

Aloitin Lush kokeiluni Mask of Magnamintylla.

Mask of Magnaminty on kasvoille, kaulalle ja selälle tarkoitettu kuoriva naamio, joka viilentää hieman. Naamion annetaan vaikuttaa iholla kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. Vaikutusta voi tehostaa pyörittelemällä naamiota huuhdellessa hieman sormenpäiden avulla kasvoilla. jolloin kuorii kevyesti pienten rakeiden avulla. Lush ei ole sivuillaan määritellyt mitään erityistä ihotyyppiä, jolle naamio olisi suunniteltu, mutta koska kyseessä kuoriva, puhdistava ja viilentävä naamio, sanoisin tämän ehdottomasti olevan paras epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle -kuivempi iho kun ei tällaista puhdistusta välttämättä tarvitse.

Minun oli tarkoitus mennä pelottelemaan wannabe-insinööriä pelottavalla ilmeelläni ja hurjakin hurjemmalla naamiollani, joka kasvoilla näytin ruttotautiselta Hulkilta.

Harmi vaan, että hiuksieni suojaksi vetäisty ihastuttava suihkumyssyni sabotoi yleisilmeeni täysin ja näytin lähinnä pieneltä marssilaiselta hiireltä, joka ei kuulemma todellakaan kykene pelottelemaan ketään. No, yritys oli ainakin hyvä.

Naamio näyttää purkissa mukavalta sementiltä ja tuoksuu mielestäni lähinnä mintun ja saven yhdistelmälle. Tuoksu ei ole ehkä ihan niin herkullinen kuin monissa muissa Lushin tuotteissa, mutta ei minusta mikään pahakaan.

Naamio tosiaankin tuntui kasvoilla virkistävältä ja epäilinkin jopa sitä kasvoilleni levittäessä, voiko mm. vahvana tuntuva piparminttu todellakaan tehdä hyvää kuivuuteen kovasti taipuvaiselle iholleni ja olisiko ihoni kymmenen minuutin jälkeen rutisevan ja kiristävän kuiva.

Pelkoni osoittautui kuitenkin täysin aiheettomaksi. Lopputulos oli nimittäin aivan ihana!

Olen kehunut teille Kickseistä saatavaa Suklaa-muta naamiota, joka puhdistaa ihoa tehokkaasti, muttei jätä sitä kiristävän tuntuiseksi naamion poispesemisen jälkeen. No, tämä tekee aivan saman, paitsi että iho jää lisäksi vielä aivan ihastuttavan pehmeäksi. Pehmeämmäksi kuin tuolla Kicksin naamiolla, eli siis todella pehmeäksi (naamion sisältämällä hunajalla lienee osuutta siihen)!

Mask of Magnaminty ei kuulu tuorenaamioihin, eli sitä voi tilata Lushin nettikaupasta (tuorenaamioita ei lyhyen säilyvyyden ja jääkaapissa säilyttämisen vuoksi lähetellä postitse etteivät pilaannu) eivätkä parasta ennen -päiväyksetkään pauku ihan heti vastaan.

Voin ehdottomasti suositella tätä niin ravaiselle iholle kuin pintakuivalle, mutta näppyihn taipuvaisellekin iholle. Kuivaihoinen ei tästä välttämättä tosiaan niinkään hyödy, sillä naamiossa on paljon ylimääräistä talia iholta imeviä aineosia, mutta eipä tämä omalle tällä hetkellä kuivahkolle iholleni kyllä mitään hallaakaan tehnyt.

Tämä naamio sai minut ehdottomasti kiinnostumaan muistakin Lushin naamioista ja odotan todella, TODELLA paljon, että pääsen vielä joskus käsiksi muihinkin sarjan naamioihin.

Täytyy vielä todeta, että tykkään ihan älyttömän paljon sarjoista, joiden tuotteiden nimissä on jotain hauskaa tai ovelaa. Esimerkiksi Tigillä on ihan perushauskoja nimiä, mutta OPI:lla on jo sitten enemmän nokkelia väännöksiä, jotka yhdistävät esimerkiksi tunnetun lausahduksen tai nimen lakan väriin (Pinking of you, Catherine the Grape, Baby it’s ”Coal” outside…).

Tykkään kuitenkin aivan erityisesti tällaisista tuotenimistä, joista ei välttämättä ihan heti keksi, että nimessä onkaan edes joku juju. Mask of Magnaminty on esimerkiksi sellainen, että sitä täytyy jo pohtia hetki. Hyvin vapaasti käännettynä kyseessä olisi siis Mahtava minttuinen naamio, mutta toisaalta mintyllä voidaan myös tarkoittaa erittäin hyvää yms. Ihana sanaleikki, siis!

(Tiedän, etteivät kaikki tykkää sanoilla leikkimisestä ja aina ymmärräkään sanaleikkejä. Olin joku aika sitten katsomassa stand uppia ja esiintyjä kertoi olleensa varsinaisen joogagurun ohjauksessa ja kun guru oli kehottanut häntä taivuttamaan alas, oli hän vastannut, ettei voi, sillä alas on partikkeli. Jostain syystä olin ainoita, jotka nauroivat jutulle hillittömästi…)

Muita Mask of Magnamintystä tai ihan vaan sanaleikeistä tykkääviä?

Kommentit (30)

 1. Anonyymi

  Onko sulla tosta naamiosta se isompi vai pienempi versio? 🙂 Mietin vain, että kuinkakohan pitkälle tuollaisella pienellä (noin 125g) purkilla selviäisi.. 😀

 2. Nimetön

  M: Onneksi postarit ovat vain 5 euroa, eli jos keksii muutakin tilattavaa, ovat kulut ihan kohtuulliset. 🙂

  Anonyymi: Minulla on 125 g purkki ja riittää varmaan n. 8 käyttökertaan (arvioisin). 🙂

 3. Anonyymi

  Suosittelen ehdottomasti tilaamaan Lush.co.uk:sta Lushin tuotteet, postarit ei juurikaan Suomen postareista eroa (ei tosin ole kiinteät), ja Lush on Suomessa niin helkatin ylihinnoiteltu (kuten kaikki muukin), että postarit tulee tuplasti takaisin siinä mitä säästää tuotteiden hinnoissa 🙂
  En sano tätä vaan sulle, Virve, vaan yleisesti tänne kommenttiboksiin piipahtaville ja tän lukeville 😀

 4. Anonyymi

  Aww oot kyllä ehkä söpöin ikinä tossa suihkuhattu kuvassa ;D

 5. Anonyymi

  Ihana blogi! <3 Tässä näitä vanhoja kirjoituksia lueskelen. Magnamityhän tarkoittaa muuten myös ylevämielisyyttä, niin että sanaleikkiin tuli yksi kerros lisää. http://en.wikipedia.org/wiki/Magnanimity

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *