Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mahtavaa

Tänään tätä blogia kirjoittelee teille yksi varsin pollea bloggaaja. 
Elämässäni on viimeviikkoina tuntunut olevan kaikenlaisia huomioni blogin ulkopuolelle vieneitä asioita ja haasteita ja blogin puolella on siksi ollut hieman hiljaista, mutta tämä eilen julkaistu Cisionin Top 10 -meikkiblogien listauksen näkeminen piristi mieltäni suuresti:
Lähde.

Olo oli tietysti iloinen niin omasta puolestani kuin muidenkin listalle ansaitusti päätyneiden kanssabloggaajien puolesta. Minusta on mahtavaa, kuinka kauneusblogien määrä on Suomessa lisääntynyt viimevuosina, sillä kun itse aloittelin reilut viisi vuotta sitten blogiani, ei niitä vielä löytynyt Suomesta suuria määriä. Ja nyt niitä on niin monta loistavaa, että tuollaisen top 10 listan sijaan saataisiin listata sata blogia ilman mitään erillisiä sijoituksia!
Erityisen tyytyväinen olen siitä, että vaikkei blogini olekaan ihan täysin tyypillinen kosmetiikkablogi, käytte te silti ahkerasti lukemassa tätä. Blogini pääperiaate kun ei ole ole ostaa uutta vaan käyttää vanhaa pois. Saan jatkuvasti lukea siitä, että minulla on ”homma hukassa” ja että ”kai sen on helppoa olla ostolakossa kun ei sen tarvitse itse mitään ostaakaan”. Joskus olisi mahtavaa nähdä näitä anonyymeja kasvotusten ja ihan oikeasti käydä läpi blogini idea.
Ei se idea ole se, että minä rohmuan itselleni tuotteita ettei minun tarvitsisi ostaa niitä. Joo, ei tietenkään tarvitse, mutta ei minun tarvinnut ennen blogiakaan ja jokainen kosmetiikka-alalla aktiivisesti töissä oleva varmasti voi samaistua asiaan. Moni voi myös samaistua siihen, ettei noilla ympärillä pyörivillä tuotteilla ole minulle mitään rahallista arvoa enkä mieti niitä siinä mielessä. Ne ovat vaan tuotteita, joita esittelen teille ja jotka etsivät sen jälkeen uusia koteja.
Kosmetiikkavarastoni eivät ole nykyään valtavat ja laitan tuotteita mielelläni heti kokeilun jälkeen eteenpäin. Suurin osa kosmetiikkavarastojeni tuotteista onkin minulla vain siksi, että ne odottavat postaamista.
 Blogin ideana on, että muutkin kuin vain minä alkaisivat pohtia kulutustottumuksiaan. Esittelen täällä tuotteita, jotta yhä useampi meistä tekisi vähemmän hukkahankintoja. Otan monia tuotteita testiin ihan vaan siksi, että olen kuullut teiltä toiveita niiden esittelystä. Minulle itselleni riittäisi nykyään pelkkä pieni meikkipussillinen tuotteita, mutta nautin kirjoittaa teille kosmetiikasta ja analysoida sitä läpi. Minulla ei välttämättä ole sanoa jokaisesta tuotteesta mielettömiä asioita, mutta haluan ainakin sanoa tuotteesta jotain ja toivoa, että keskustelu siitä heräisi kommenttiboksin puolella ja postauksen alle ilmestyisi muidenkin mielipiteitä ja näkökantoja. Ne ovat tuotteista tietoa hakeville ihan yhtä tärkeitä elleivät jopa tärkeämpiä kuin pelkkä oma näkökantani.
Olisi mahtavaa, jos yhä useampi kiinnostuisi tuotteidensa sisällöstä ja osaisi sitä kautta valita kaupan hyllyltä niitä itselleen sopivia tuotteita eikä vaan retkahtaisi mainoslauseisiin. Se on se, mihin minä blogillani tähtään. Tahtoisin tarjota paikan, josta voi löytää tietoa tuotteista ja innostusta oppia itse selvittämään, mihin kannattaa kosmetiikkamainonnan korulauseiden maailmassa uskoa ja mihin ei. Haluaisin tarjota ison viipaleen skeptisyyttä mutta myös kuorruttaa homman hyvällä mielellä ja itsestään huolehtimisen ilolla. Ja sirotella päälle hieman huumoria. Ja polttaa päällä vähän sarkastista kynttilää.
Kiitos siis kaikille niille, jotka ovat blogini idean ymmärtäneet ja palaavat tänne yhä uudelleen ja uudelleen!
Ja ihan erityiskiitos niille, jotka eivät käy vauvapalstalla anonyymisti avautumassa kaksimielisten otsikoideni ärsyttävyydestä (minulla on juuri niin mautonta juttua aina livenäkin), pornograafisista huulistani (lempparini!), huonosta huumorintajustani (joka on livenä vielä huonompaa), isosta nenästäni (miksi en saanut näyttää Niiskuneidiltä, miksi näytän nimenomaan Muumipeikolta), kamalista kulmakarvoistani (o-ou, näkisittepä, kuinka eriparit ne ovat!), epäfotogeenisyydestäni (minulla on ihan oikeasti noin teennäinen hymy ja pidän kieltäni hampaideni takana hymyillessä AINA), huonoista tuotekuvistani (VIHAAN niiden ottamista ja todellakin yleensä vaan räiskin kamerallani kuvia rajaamatta ja editoimatta) ja muuten vaan blogini kaupallisuudesta (olen pahoillani, mutta tämä homma perustuu kaupallisuuteen).

Kommentit (110)

 1. Anonyymi

  Ilmeisesti blogi on tauolla?
  Olisi kiva jos siitä tauosta olisi ollut maininta.

  Enkä odota mitään bloggaajan syväluotausta tauon syystä, ehkä vaan tiedon:"olen lomalla/kesätauolla/jossain/tietsikka rikki.." tms. kommenttia.

  • virve

   En oikeastaan itsekään olettanut taukoilevani varsinaisesti ja yhtäkkiä vain huomasin, etten ole ehtinyt päivittää työkiireiltäni blogia ollenkaan. Pahoitteluni! Nyt olen kuitenkin jälleen päivitysputkessa! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *