Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Lush Coolaulin

Tänään olisi luvassa hieman hoitoainekokemuksia Lushilta.

Käytin Coolaulinin 100 gramman pikkupurkkini yhteen putkeen jokaisen pesun yhteydessä sen muutaman viikon ajan, joksi sain tuota riittämään.

Tein pahan virheen heti ensimmäisellä käyttökerralla. Tuotteen koostumus tuntui melko liirulta eikä se lähtenyt mielestäni heti selvittämään tukkaa tarpeeksi, joten päätin jättää hoitoaineen päähäni pidemmäksi aikaa. N. 40 minuutin vaikutusaika sai kuitenkin aikaan sen, että hoitoaineen tuoksu tarttui tukkaani todella tiukasti ja otti jatkuvasti nenääni vielä pesunjälkeisenä päivänäkin (pesen tukkani aina aamulla).

Minun nenääni tämä tuoksuu aikalailla savuiselle kookokselle enkä innostunut tästä juurikaan sen vuoksi. Meinasin jo luopua tästä ja laittaa tämän kiertoon, mutta päätin sitten kuitenkin antaa tälle vielä mahdollisuuden lyhyemmällä vaikutusajalla kokeiltuna. Tämä kannatti, sillä lyhyemmällä vaikutusajalla tuoksu ei tarttunut hiuksiin yhtä tiukasti tai ollut aluksikaan yhtä intensiivinen. Tuoksu haihtui tukasta lähes olemattomiin tukan kuivuttua (mihin tämän hetkisellä tukallani menee aikaa reilut 3 tuntia ilman fööniä) ja pesun jälkeisenä päivänä tuoksua ei enää ollut tukassa ollenkaan.

Minun hiuksissani tämä tuote lukeutui kategoriaan ”ihan kiva”. Tämä oli siis ihan mukava, muttei mitenkään ihan erityinen.

Lushin hoitoaineissa on omien kokemusteni mukaan erityistä se, etteivät ne tunnu selvittäviltä ja siloittavilta vielä siilloin, kun ne vasta vaikuttavat tukassa, vaan siloituksen ja selvityksen tuntee vasta kun hoitoainetta huuhtoo tukasta pois. Sama ilmiö tapahtuu niin pitkällä kuin lyhyelläkin vaikutusajalla, joten hoitoainetta tulee helposti pitäneeksi tukassa melko pitkäänkin välitöntä siloitusta toivoessa.

Tukka jäi tämän kanssa pehmeähköksi ja sileähköksi ja muutenkin mukavan ilmavaksi. Ennen kaikkea tämä ei lätsäyttänyt tukkaani. Tykkäsin tästä, mutta jotakin jäi ehkä puuttumaan siitä, että olisin voinut sanoa lopputuloksen olevan tavallisesta poikkeava. Aluksi minusta tuntui, että kaipaisin hitusen enemmän siloitusta, mutta purkin loppua kohti minusta alkoi tuntua, että tämä siloitti sittenkin tarpeeksi.

Tämän tuoksun vuoksi jättäisin tämän luultavasti jatkossa hyllyyn, sillä se ei vaan ole makuuni yhtään. Jos tuoksu jätetään kokonaan homman ulkopuolelle, en osaa päättää, pidinkö tästä erityisesti loppujen lopuksi muuten vai en. Toisaalta tämä ei ehkä siloittanut ja pehmentänyt tarpeeksi, mutta toisaalta tukka kuitenkin jäi ilmavaksi, mutta sopivan sileäksi ja pehmeäksi.

Miinusta tuli minun makuuni liian löysästä koostumuksesta sekä kovasta pullosta. Loppua kohti tavaraa oli todella hankalaa yrittää saada pullosta ulos, sillä purkki ei pahemmin antanut puristaessa periksi.

Minä en kykene täysin päättämään, mitä mieltä minä tästä olen. Ehkäpä tämä menisi aina silloin tällöin käytettynä jonkun tehokkaamman siloittajan, pehmentäjän ja kosteuttajan rinnalla?

Tässä vielä INCI kiinnostuneille Lushin sivuilta kopioituna:
Tuore kookospähkinäuute (Cocos nucifera), tuore kookosmaito (Cocos nucifera), cetearyl alcohol (&) sodium lauryl sulfate, propylene glycol, lanoliini (lanolin), tuore sitruunamehu (Citrus limonum), vetivert-öljy (Vetiveria zizanoides), bentsoehartsi (Styrax benzoin), styrax-puun pihka (Storax sp.), hajuste (parfum), cetrimonium bromide.

Oma tukkani on melko hyvässä kunnossa ja tahtoisinkin siis tietää, onko tämä riittänyt jonkun teistä kuivalle ja käsitellylle tukalle? Tämä kun ei kuitenkaan vaikuttanut ihan superhoitavalta.

Mitä mieltä muut tätä kokeilleet tai käyttäneet ovat tästä olleet? Entäpä mitä mieltä olette olleet muista Lushin hoitoaineista?

Kommentit (6)

 1. Nimetön

  Anonyymi: Riippuu aina toki tuotteesta, mutta usein ovat melko kevyehköjä kosteuttajia, eli kosteuttavat kyllä, mutta eivät mitään superkosteuttajia.
  Omia Lush-suosikkejani on todella paljon, mutta ehkäpä se kaikkein lempparein taitaa olla Noubar. 🙂

  Sanna: Juu, kokeile ja tule kertomaan! 🙂

  Catmint: Ooh, no sinäpäs olet saanut riittämään. 😮 No, hyvä niinkin päin.
  Sea vegetable on kyllä ihana, on minulla juuri reissussa mukana. 🙂

  Wez: Hitsit, etten ole nyt kotona, olisin saanut tarkistettua tuon keston vihkosestani. Käytin pikkupulloa yleensä kolme kertaa viikossa ja olisikohan parisen kuukautta kestänyt…?

  Anonyymi: Ohhoh, minkä projektin olet tehnyt. Kunniamaininta kuuluisi saada. 🙂
  Oma käsitykseni on, että haaleahko vesi on pesemisessä hyvä vaihtoehto ja hiuksia hoitoaineesta huuhdelessa viileähkö vesi olisi hyvä vaihtoehto, mutta tämä on vain oma käsitykseni enkä todellakaan muista tähän hätään edes fiksuja perusteluja näille muuten kuin että kylmän väitetään sulkevan hiussuomuja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *