Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Luonnonkaunis meikkivoide?

Minulla on ollut ikuisuuden ajan tarkoituksena esitellä teille eräs meikkivoide, mutta jotenkin se on aina jäänyt. Enkä nyt vain sano, että ikuisuuden, vaan nyt puhutaan oikeasti pitkälle yli vuodesta jo, mikä on blogimaailmassa pieni ikuisuus…
Meikkivoide on Benecoksen Natural Creamy Make-Up, jonka sain joskus blogini kautta kokeiluun.
Erityisen tästä meikkivoiteesta tekee nimenomaan se, että se on luonnonkosmetiikkaa.
Puuterimaisia tuotteita ja jauhemaisia mineraalimeikkipohjia on helppoa valmistaa luonnonkosmetiikan raaka-aineilla, mutta mm. silikoniton meikkivoide on todella, todella haastava toteuttaa. Silikonit kun nimenomaan auttavat tuotetta liukumaan iholle ohuena ja kevyenä ja säätelevät tuotteen koostumuksesta kosmeettisesti miellyttävää.
Olikin siis jännittävää päästä kokeilemaan tuotetta, josta olin lukenut paljon hyvin ristiriitaisia kommentteja.
Oma ihoni on pinnaltaan hieman kuiva ja Benecoksen meikkivoide onkin parhaimmillaan normaalista hieman rasvaisemmalla iholla, mutta en antanut sen estellä minua.
Ihoni myös punoittaa hieman ja toivoinkin meikkivoiteen häivyttävän punoitusta.
Lisäksi ihollani on pisamia, joita mielelläni myös häivyttelisin siltä näkymättömiin. Ilokseni kulmieni väliin on näköjään ilmestynyt myös pieni finnikin.
Kuinka meikkivoide sitten ihollani käyttäytyi?
Aloitan kehumalla sen vaaleinta sävyä Nude, joka todellakin oli kerrankin vaalea ja iholleni sopivan neutraali!
Ja jatketaan siitä sitten niihin meikkivoiteen ongelmiin.
 
Koska meikkivoidekoostumus on luonnonmukainen, on se melko hankala leivttää iholle. Koostumus on hieman kuivakka ja onkin siksi parhaimmillaan nimenomaan hieman rasvaisuuteen taipuvaisella iholla. Kuivaihoiset älkää vaivautuko, sillä tätä ei saa kuivalle iholle nätisti muuten, kuin ehkä sekoittamalla tätä kosteusvoiteen kanssa (minkä toki voi tehdä).
Meikkivoidetta levittäessä saa olla nopea, sillä sitä ei voi työstää iholla kauaa. Sitä ei voi siis täplittää kasvoille ja lähteä alue alueelta levittämään, vaan iholle läntätty täplä on tystettävä iholle heti tai mielellään jo eilen.
Myös meikkivoiteen kerrostettavuus on hankalaa. Tämän kanssa kannattaakin olla tarkkana, millaisen kosteusvoiteen alle valitsee, sillä läheskään kaikki kosteusvoiteet eivät asetu tämän kanssa iholla nätisti.
Levityksen jälkeen sormeni näyttävät aina lähes poikkeuksetta tältä. Levitys ei tosiaan todellakaan ole helppoa!
Jos meikkivoiteen saa kuitenkin levitettyä iholle tasaisesti, on kaikki kuitenkin siitä eteenpäin pelkkiä onnen hetkiä.
Ihoni näytti tämän jäljiltä tasaisen väriseltä ja meikkivoiteen peittävyys oli hyvä.
Pinta jäi myös mattaiseksi, mikä tarkoittaa hyvää kestävyyttä.

Koska kuitenkin tahdon aina enemmän ja parempaa, levitin päälle vielä asiaankuuluvasti kerroksen Benecoksen omaa kivipuuteria, johon olen viimeaikoina ihastunut vakavasti:
Iho näytti tämän yhdistelmän jälkeen hyvin tasaisen väriseltä ja luonnolliselta.
Meikkipohjalla saattoi tosin kestää ihan pienen hetken ennen kuin se ”suli” ja lämpesi ihon omien rasvojen kanssa sekaisin, mutta sen jälkeen pinta oli aina todella kaunis.
Koska meikkipohja tuntui mattaiselta, oli se myös iholla hyvin kestävä eikä oikeastaan koskaan vaatinut päivän mittaa ihollani lisäpuuterointia.
Periaatteessa siis pidin tuotteen tekemästä lopputuloksesta paljon, mutta sen saavuttaminen vaan oli todella haastavaa.
Koska vähemmälläkin vaivalla pääsee vastaavaan ja jopa vähemmän kuivaan lopputulokseen, ei Benecoksen meikkivoide päätynyt ihollani aktiivikäyttöön. Voin kuitenkin suositella pohjaa niille rasvaisempi-ihoisille, jotka etsivät peittävää luonnonkosmetiikan meikkipohjaa ja ovat valmiita näkemään pientä vaivaa pohjan levittelyn kanssa.
Benecoksen meikkipohjan voikin ostaa edullisesti (9,90€) esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalon nettisivuilta .
Oli mielenkiintoista testata luonnonkosmetiikan meikkivoidetta ja todeta, kuinka paljon synteettiset aineet vaikuttavat käyttömukavuuteen!
Jos siis vaihtaisin luonnonkosmetiikan puolelle, siirtyisin tämän kokemukseni perusteella mineraalipohjiin meikkivoiteen sijaan.
Olettko te kokeilleet Benecoksen tai muiden luonnonkosmetiikkamerkkien nestemäisiä meikkipohjia? Millaisilta ne ovat ihollanne tuntuneet?

Kommentit (19)

  1. Anonyymi

    Madaran meikkivoide on tosi hyvä ja helposti iholla liukuva. Tykkään kovasti ja voin suositella.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *