Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Luonnollinen perhosefekti

Blogissani on esittelyssä varsin vähän luonnonkosmetiikan meikkituotteita, joten sellaisten testailu on minustakin aina mukavaa tietäessäni, että toivotte kovasti niistä juttuja.
Sain blogipostina kokeiltavakseni saksalaisen luonnonkosmetiikkamerkki Laveran uuden Butterfly Effect Mascaran, joka lupailee ripsille vaikka vallan mitä.
Tuuheutta, pidennystä ja katseen avaamista lupaileva ripsiväri perustaa suuren osan tehoistaan harjaansa. 
Mascaraharjan jämäkät harjakset lupaavat erotella ripset ja auttaa niitä kaareutumaan mutta myös toimittaa ripsiin runsaasti mascaramassaa.
Lisäksi ripsivärin massan luvataan sisältävän ripsiä pidentäviä silkkikuituja, eli lupauksia on annettu kerrassaan.
Omat hentoiset ripseni kaipaavat hitusen pidennystä, mutta varsinkin tuuhennusta. 
Tahdon ripsivärin erottelevan ripseni hyvin ja siihen tämä kiitettävästi kykeni (kiitos jämäköiden ja jopa hieman terävähköjen muoviharjastensa), mutta en silti kokenut tämän tekevän mitään vatsani perhosille saavaa suunnattoman upeaa lopputulosta.
Ripset olivat kyllä periaatteessa luokkaa ”ihan kivat”, mutta koin tämän lupaavanoloisesta harjastaan huolimatta hukkuvan luonnonkosmetiikan ripsivärien joukkoon hieman.
Ripset jäivät ripsivärin jäljiltä kuitenkin sen verran pehmoisen tuntuisiksi, että saatoin jälkikäteen vielä lisätä niihin yhden masvarakerroksen hyvällä menestyksellä. Tässä vaiheessa massaa alkoi jo olla ripsissä mukavasti, mutta en silti ihan kokenut, että tämä olisi kuitenkaan loppujen lopuksi tehnyt ripsilleni ihan mielettömiä taikoja.
Loppujen lopuksi olen kuitenkin sitä mieltä, että tämä kerrostettuna oli ehdottomasti paras kokeilemani luonnonkosmetiikan mascara, sillä niillä minun on yleensä ollut vaikeaa saada aikaan muuta kuin kevyttä väriä ripsiini.

 Kyllä tämä siis ripset esiinpiirtää, mutta ei tosiaan tuo mitään megaräpsyefektiä. (Terveisiä taas sieltä opiskelijasolun ainoasta valoisasta huoneesta, keittiöstä.)

 

Täytyy sanoa muuten, että olin hieman pettynyt siihen, kuinka pakkauksen etiketin tekstit kuluivat pois. Käytin mascaraa ensimmäistä kertaa eivätkä käteni edes olleet rasvaiset ja jo silloin suurin osa etiketin teksteistä kului huomaamattani pois (kuten parasta ennen -päiväys). Kaiken lopun olisi saanut vain sormella hieman pyyhkimällä katoamaan täysin. Hämmentävää, mutta toisaalta eipä noita tietoja tuotteen käyttöönoton jälkeen enää tarvitsekaan.
Laveran uusi Butterfly Effect mascara on myynnissä mm. Ruohonjuuressa ja vaikka olenkin pitänyt merkin tuotteita yleensä melko hyvän hintaisina, on tämä minusta melko kallis. 23 euroa maksava ripsiväri alkaa kuulostaa jo selektiivisen kosmetiikan hinnoittelua hipovalta!
Onko teillä kokemuksia luonnonkosmetiikan ripsiväreistä? Oletteko tehneet niiden joukosta erityisen hyviä löytöjä?

Kommentit (6)

 1. Marina

  Mulla ei oo niistä kokemusta ja tää ei kyllä mullekkaan aiheuttanut mitään PAKKO saada reaktiota.

  • virve

   Juu, aika perus. 🙂

 2. Anonyymi

  Ei ole kokemusta luonnonkosmetiikan ripsareista, mutta kun aikaisemmin jäi kirjoittamatta, niin nyt on pakko sanoa, että tuo vaaleampi hiusten väri sopii todella hyvin Sinulle! Ja ennen kaikkea parasta on nuo kulmat, ei enää niin ohuet tummat viivat vaan nämä luonnollisemmat. Pidä ihmeessä ne, vaikka hiusten väri tummuisikin. Ihanaa kesän jatkoa! 🙂 Odotan muuten jo innolla, että kirjoitat (toivon mukaan ehdit) tulevia Lontoon kuulumisia ja kemppariaarteista sieltä. -Johkis-

  • virve

   Kiitos hiuskehuista, olen viihtynyt näissä hyvin. 🙂
   Ohuissa kulmakarvoissa oli se ihanuus, että ne olivat ensimmäistä ja ainoaa kertaa elämässäni symmetriset, samaa kun ei voi enää näistä paksummista sanoa. Kulmani kasvavat siis luonnostaan eri korkeudella ja eri malliin, joten siksi ohuet olivat mukavat. Laiskuus on kuitenkin voittanut ja nykyään nypin enää muutaman karvan pois viikossa, eli näillä mennään. 🙂

   Ja Lontoon kuulumia on taatusti tulossa! 🙂

 3. Anonyymi

  Kiitos hyvistä vinkeistä ja tähän liittyen kyselisinkin, että mikä ripsari saa aikaan itselläsi tällä hetkellä ne megaräpsyttimet?=)

  • virve

   Suosikkejani ovat tällä hetkellä Max Factorin False Lash Effect ja False Lash Effect Fusion sekä IsaDoran Big Bold Mascara ja Chanelin Inimitable Intense. Jos nuo vielä pohjustaa hyvällä mascaranpohjustajalla niin OOOH! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *