Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Luomivärivakuutus

On olemassa yksi kosmetiikkatuote, jonka käyttäminen on minulle itsestäänselvyys, mutta jonka esittely monille asiakkaille näyttää avaavan aivan uuden maailman. Minä en osaisi kuvitella meikin tekemistä ilman sitä ja sen tarjoamaa apua kun taas moni asiakas on varsin hämmentynyt kuullessaan koko tuotteen olemassaolostakaan.
Teille tuotteen olemassaolo on varmasti itsestäänselvyys, mutta koska törmään työssäni niin moneen ihmiseen, joille tuote ei ole itsestäänselvyys, päätin pyhittää sille oman postauksensa. 
Kyseessä on siis luomivärinpohjustaja.
Käytin juuri loppuun minulla yli 2,5 vuotta käytössä olleen Too Faced -merkin Shadow Insurance -kuomivärinpohjustajan ja olin siihen todella, todella tyytyväinen koko sen käyttöhistorian ajan. Se ei pettänyt minua koskaan! 
(Syy, miksi en leikannut tuubia enää auki, vaikka sen sisältä varmasti löytyisi vielä jotain kaivettavaa on juurikin siinä, että tuote oli tosiaan ollut minulla jo yli 2,5 vuotta ja alkaa jo olla hygieenistä päästää se vaihtoon…)
Luomivärinpohjustaja on siis tuote, jolla ensisijaisesti parannetaan silmämeikin kestoa. Hyvällä luomivärinpohjustajalla tehty silmämeikki kestää aamu seitsemästä puolille öin ongelmitta! Ilman luomivärinpohjustajaa en itse varmasti edes jaksaisi käyttää luomiväriä, sillä omat silmämeikkini ovat muuten luomivaossa viiruina viidessä minuutissa. Silmämeikinpohjustaja on siis todellakin välttämätön tuote.
Monet asiakkaat tulevat myös kysymään minulta vinkkejä hyväpigmenttisiin luomiväreihin. Heillä kun on kotona paljon luomivärejä, mutta kaikki ne ovat niin hailakoita. Myös tässä asiassa luomivärinpohjustajasta on apua: se toistaa luomivärien sävyjä paremmin tehden niistä intensiivisempiä. Tai kokeile käyttää puuterimaista luomiväriä  voidemaisen päälle, mikä mieletön ero sävyn intensiivisyydessä!
Kuinka luomivärinpohjustajaa sitten käytetään? Onko se hankalaa, viekö se kauheasti aikaa? No ei todellakaan ole eikä todellakaan vie.
Luomivärinpohjustajaa levitetään liikkuvalle luomelle pieni pisara, jonka jälkeen silmämeikki vaan tehdään normaaliin tapaan. Yksi tuote lisää, mutta vain pienen pieni vaiva siitä ilosta, että meikki jatkossa kestää.
Jotkut silmämeikinpohjustajat kehottavat puuteroimaan luomet vielä ennen silmämeikin lisäämistä, mutta koska puuterisuus mattaa luomenpinnan, eivät värit enää toistu aina niin intensiivisinä luomilla kuin mitä ilman puuterin lisäämistä. Omat luomivärinpohjustajani (Urban Decay, Lumene, Too Faced…) ovat kaikki toimineet parhaiten ilman puuterointia.
Luomivärinpohjustajaa voi käyttää myös yksinään luomella tasoittamassa sävyeroja. Esimerkiksi Smashboxin luomivärinpohjustajassa on peittävää pigmenttiä, joka tasoittaa punoitukset, sinertävyydet ja läpikuultavat verisuonet.
Luomivärinpohjustajia on saatavilla nykyään myös erilaisilla lopputuloksilla. Siinä missä pohjustaja ennen oli läpikuultavan puuterisen värinen, voi se nykyään olla tumma (smoky eyes -silmämeikki),
 shimmerinen tai jopa glitterinen tai muuten vaan johonkin suuntaan sävytetty. Suosituimpia pohjustajatuotteita ovat jo aiemmin mainittu Too Facedin Shadow Insurance sekä Urban Decayn Eye Shadow Primer Potion (molemmat netistä tilattavia) tai sitten ihan vaan kotimaisesta kosmetiikkahyllystä napattava Lumenen luomivärinpohjustaja.
Pohjustajien hinta vaihtelee merkeittäin, mutta hyvän pohjustajan saa yleensä noin 10-20 eurolla ja pieni pakkaus palvelee päivittäisessä käytössä ainakin vuoden.
Käytättekö te luomivärinpohjustajaa? Mikä on ollut suosikkinne? Tai saiko tämä postaus teille aikaan kipinän sen hankintaan?

Tässä vielä muutaman vuoden takainen aiempi postaukseni aiheesta.

Kommentit (37)

 1. Anonyymi

  Rakkauteni on MAC:n Paint Peintures sävyssä Bare Canvas, ei tosiaan ole varsinaisesti luomivärin pohjustaja mutta voidemaisena luomivärinä toimii pohjustuksena aivan lyömättömän hyvin! Arkisin saatan käyttää tätä myös yksinään tasoittamaan luomien väriä. Hintaa oli n.22e mutta kestää todella kauan, joten minäkin opiskelijana päätin tähän sijoittaa.

 2. Pääsky

  Lumene ei omilla superrasvoittuvilla luomillani oikein pelittänyt, mutta UDPP:n myötä minäkin vakuutuin, että ilman kunnon pohjustajaa ei vaan voi meikata. Uskomaton tunne, kun meikki vaan pysyy kaikesta juhlimisesta, tanssimisesta, räntäsateista ja itkuista huolimatta!

  Urban Decayn jälkeen halusin kokeilla jotain, mitä saa feeluniquesta ja päädyin Bare Mineralsin Prime Timeen. Jukran pujut, se on vielä parempi kuin UDPP! Meikki kestaa vähintään yhtä hyvin, mutta ainakin itse koen BM:n plussaksi sen, että siinä on myös vähän reippaammin sävyä mukana. Silmäluomien pintaverisuonet saa siis tuolla peittoon ennen meikin levitystä 🙂

 3. kaavastapoiketen

  Minulla on käytössä juurikin tuo Too Facedin Shadow Insurance, jonka hankin sen jälkeen, kun sinä olit sitä silloin 2,5 vuotta sitten ylistänyt. 😉 Muuten olen siihen oikein tyytyväinen, mutta minulla on ollut sellaista ongelmaa, että tuubia pitää ravistaa TODELLA kauan, jos haluaa saada ulos homogeenista voidetta. Muuten sieltä tulee ensin sellaista kirkasta litkua, sama ilmiö siis kuin huonosti ravistetun ketsuppi- tai sinappipurkin kanssa. 😀 En käytä luomiväriä joka päivä, eli tuubi joutuu olemaan paikoillaan käyttökertojen välissä useita päiviä, joten siitähän tämä ilmiö varmaan johtuu.

 4. Anonyymi

  Ihmettelen ettei kukaan meikkiguru ole täällä mainostanut NARSin smudge proof eyeshadow basea 😮 Itse omistan erittäin öljyiset silmäluomet joihin olen kokeillut lumenen ja macin pohjustajia (paintit ja paint potit) ja ne on kestänyt parhaillaan vain alle tunnin. Mutta tuo NARS on aivan huippu! Internetistä olen myös ymmärtänyt että tuo olisi tuhdimpaa tavaraa kuinn UDPP ja pitäisi pysyä pidempään!! Tosin NARS:in tuotteet ovat hintavia ja vaikeasti saatavissa täällä suomessa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan mikäli siihen tilaisuus tarjoutuu! Väriltään pohjustaja on väritöntä eli usein siihen päälle kisään ohuelti mac:in paint potia päälle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *