Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Luomivärit yhdellä siveltimenvedolla?

En ostanut Lontoossa vaihdossa ollessani oikeastaan muuta kosmetiikkaa kuin sellaista, minkä tiesin kuluttavani loppuun jo siellä ollessani. Yhtä tuotetta en kuitenkaan voinut jättää kauppaan sen siellä edullisesti nähdessäni.
Olen joskus vuosia takaperin maininnut blogissanikin tästä L’Oréalin The One Sweep Eye Shadowsta ja kun se sattui kohdalle halvalla, en tietenkään voinut olla tarttumatta tilaisuuteen ja olla kokeilematta tuotetta.
Tuotteen idea on siis ihan juuri se, mitä sen nimikin sanoo: yhdellä applikaattorin vedolla luomille loihditaan sen avulla silmämeikki, jossa kolme kaunista luomivärisävyä pääsevät kaikki oikeuksiinsa.
Tottakai yhdellä vedolla voi korostaa kulmaluuta ja tuoda väriä liikkuvalle luomelle parissakin sävyssä. Emmekai me kukaan epäile, etteikö se voisi olla mahdollista! Tottakai se on!
Kokeilu osoittautui haastavaksi jo heti alkuunsa. Kuinka ihmeen päin sivellintä olisi edes tarkoitus paletin pinnalla vedellä? Lappeeltaan, pystysuunnassa, täh?
Pienien kokeilujen jälkeen löysin sen toimivimman tekniikan ja lähdin yrittämään vetoja. Väriä oli todella haastavaa saada tarttumaan vaahtomuoviseen jättiapplikaattoriin kunnolla ja tasaisesti ja lopulta sainkin tehdä parit sipaisut, jotta pigmenttiä oli riittävästi.
Seuraavaksi haastavin vaihe oli keksiä, kuinka applikaattoria tulisi luomella ihan käytännössä vedellä, jotta lopputulos olisi halutun kaltainen.
Harjoittelin parit vedot kädenselkääni todeten lopulta, että vaaleinta sävyä on näköjään ihan mahdoton yrittää saada applikaattoriin tarpeeksi, jotta sen voisi edes saada iholla erottumaan.
En tiedä, yllättyykö joku nyt ihan oikeasti kun kerron, ettei homma todellakaan toiminut ollenkaan kuten sen varmasti oli tarkoitus toimia. Itse en nyt ihan varsinaisesti yllättynyt. Halusin oikeastaan vain tietää, kuinka pahasti homma suoraan sanottuna kusee. Ja kusihan se.
Ensimmäinen yritys ei ollut kovin nätti. En oikeastaan edes tietä, millaiselle luomelle nuo tuolla mittasuhteella olevat luomiväriraidat olivat tehtyjä. Oliko tumman sävyn tarkoitus olla koko luomella ja keskivaalean sitten luomivaossa vai mitä ihmettä? Jos tumma olisi rajaussävy, niin melko paksut rajaukset se kyllä loisi ja miksi ihmeessä tumma ei puolestaan ollut keskimmäisenä sävynä, jolloin se olisi ollut enemmän varjostussävyn paikalla?
Toinen yritys sujui ihan yhtä huonosti eikä tilannetta voinut edes oikeastaan pelastaa häivyttelysiveltimelläkään. Lopputulos näytti vaan aivan kamalalta.
Innovatiivinen idea oli teoriassa hauska, mutta haluaisin ihan sydämestäni tavata sen tuotekehittely- ja markkinointitiimin, joiden mielestä tällainen tuote oli hauska idea päästää liikkeelle. Kokivatko he oikeasti, että tällaisen kauppoihin päästäminen olisi brändille eduksi? Toki tuote varmasti tukisi sen imagoa innovatiivisena markkinajohtajana, mutta voin kertoa sata muutakin yhtä innovatiivisen kuuloista, mutta yhtä surkeasti toteutettavissa olevaa ideaa, joita ei todellakaan kannata lopulta päästää kauppoihin.
Onneksi luomiväripalettini sävyt olivat sen verran helppoja, että voin vastaisuudessa käyttää niitä erillisillä siveltimillä eikä tuotetta tullut hankittua turhaa. Itseasiassa valitsin tämän sävykokonaisuuden juurikin siksi, että osasin jo etukäteen arvata idean olevan täysin toimimaton (ihan kuten varmasti tekin osasitte). 
Uudet kosmetiikkainnovaatiot ovat hauskoja ja niitä on varmasti mahtavaa tuoda kauppoihin, mutta kyllä sitä silti miettii, että olisiko ne joskus voinut vaan jättää mappi ööhön odottamaan sitä aikaa, kun moderni teknologia oikeasti osaa hyödyntää niitä paremmin.
Mielenkiinnosta haluan tietysti kuulla, jos joukossanne on joku, joka on onnistunut käyttämään tätä yhden vedon palettia hyvällä menestyksellä. Voihan nimittäin vaan olla, että taidoissani oli vikaa ja tämä oli oikeasti ihan hyvä keksintö.

Kommentit (44)

  1. Anonyymi

    En kyllä mitenkään ymmärrä miten tuo voisi toimia! 😀 kuka nyt haluaa silmäluomiinsa viivasuoria, toisiinsa sulautumattomia raitoja! Aivan sama kuin vetäisi sillä "normaalilla" vaahtomuoviaplikaattorilla eri luomiväreistä raidat silmiinsä ja tadaa! 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *