Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Mukana luomassa kauneuden verkkouniversumia

Yhteistyössä eleven.fi

Kuten tiedätte, on kosmetiikkatuotteista höpöttely minulle varsin rakasta puuhaa. Voisin jutella niistä lähes loputtomiin ja tykkään myös kuulla muiden mielipiteitä tuotteista. Kun ostan itsekin kosmetiikkaa, kuulen mielelläni muiden kommentteja tuotteista – kukapa nyt ei haluaisi etukäteen tietää, mitä oikeastaan on ostamassa!

Tämän takia minulla on blogini. Saan jakaa siellä muille omia ajatuksiani kokeilemistani kosmetiikkatuotteista ja toivottavasti siten auttaa muita löytämään itselleen sopivia tuotteita sekä välttämään hutiostoksia.

eleven tuotearvostelut

Yksi suuri salainen haaveeni onkin jo itseasiassa vuosia ollut oma verkkosivusto, jonne muutkin ihmiset voisivat kirjoitella tuotearvosteluja helpottaakseen toisiaan löytämään sopivia tuotteita. Minusta postausteni parasta antia on tavallisesti nimittäin kuulla kommenteissa muidenkin mielipiteitä tuotteista, sillä kun omiin ajatuksiini lisätään vielä muiden näkemyksiä ja kokemuksia, helpottaa niiden yhteissumma monien tuoteostoksia. Jos minä kehun tuotteen, mutta joku muu taas löytää siitä huonoa sanottavaa, niin sehän on vain hyväksi ja helpottaa muiden ostopäätöstä.

eleven tuotearvostelut

Ajatus tuotearvosteluja kokoavasta suomalaisesta sivustosta on kutkutellut mieltäni pitkään, mutta en ole ollut silti halukas oikeasti ryhtymään sellaisen projektin puuhamieheksi. Jotta sivustoa kannattaisi pitää, pitäisi sitä myös markkinoida ja myydä sieltä jopa mainostilaa yrityksille, jotta homma olisi taloudellisesti kannattavaa ja minä taas inhoan tehdä kaikkea sellaista. Olen vieläpä ihan äärettömän surkea myyntimies.

Parasta myös tietysti olisi, että unelmieni sivustolla olevien tuotearvostelujen yhteyteen voisi liittää hyvät tuotetiedot ja jopa linkin verkkokauppaan, josta tuotteen voi itselleen vaivatta tilata. Uskon, että moni kaipaisi tällaista sivustoa, mutta en ole silti saanut aikaiseksi tarttua väkertämään sellaista.

Nykyinen työni elevenillä on kuitenkin päästänyt minut osalliseksi niin moniin huikeisiin juttuihin ettei tosikaan. Voittekin varmaan arvata, että tämäkin tarina päättyy jälleen siihen, että eleven teki jälleen unelmistani totta – kuinkas muutenkaan.

eleven tuotearvostelut

Päätimme nimittäin jo muutamia kuukausia sitten töissä valjastaa sivustomme parinkymmenentuhannen tuotteen valikoiman kaikkia parhaalla tavalla hyödyntäväksi, ja satsasimme tuotearvosteluihin. Kehitimme kanta-asiakasohjelman, jossa rekisteröityneet käyttäjät voivat paitsi ansaita rahanarvoisia pisteitä kaikista ostoksistaan, myös sivustolle kirjoittamistaan tuotearvosteluista. 

Jos ollaan rehellisiä, niin jokainen meistä varmasti haluaa lukea, mitä mieltä muut ovat jostain itseään kiinnostavasta tuotteesta olleet. Harvempi kuitenkaan jaksaa ihan hirveästi nähdä vaivaa kirjoittaakseen itse tuotearvosteluja, joten päätimme, että jos joku ottaa hetken aikaa kertoakseen, mitä mieltä on käyttämästään tuotteesta, niin siitä täytyy kyllä saada pieni korvaus ja annamme sen mielellämme. Kun rekisteröitynyt käyttäjä kirjoittaa sivustolle tuotearvostelun mistä tahansa kokeilemastaan tuotteesta (tuotteen ei edes tarvitse olla eleveniltä ostettu), saa hän käyttäjätililleen 500 klubipistettä, jotka vastaavat maksuvaluuttana 0,10 euroa. Ostoksiaan kassalla maksaessa voi sitten itse päättää, koska ja minkä verran keräämiään pisteitään tahtoo käyttää.

eleven tuotearvostelut

Tuotearvosteluja kirjoittamalla ei tietenkään lyö rahoiksi, mutta niiden kirjoittelusta on silti mukavaa saada pieni palkkio, jonka voi sitten koska tahansa käyttää maksaessaan uusia ostoksiaan. Tätä ei kovin moni sivusto tarjoa ja eihän niiden kirjoittamisesta tietenkään olla kenellekään päivätyötä leipomassa. Minulle tulee itselleni ainakin hetkessä mieleen melkoisen monta tuotetta, josta tahtoisin sanoa pari sanaa muillekin (ja käynkin niitä aina välillä myös sivustollemme näpyttelemässä), joten kyllä niillä sanoilla jo nopeasti tienaisi edes yhden kangasnaamion.

Tuotearvostelujen kirjoittaminen on tottakai tehty hyödyntämään elevenin verkkokauppaa, mutta toivoisin itse tietysti, että arvosteluja hyödyntäisivät myös muut, sillä juuri niitä kokoavasta sivustosta olen itse niin kovasti haaveillut ja tässä sellainen nyt olisi täydellisissä puitteissa: sivustolla on valmiiksi parinkymmenen tuhannen tuotteen tiedot, arvosteluja on helppoa kirjoittaa ja sekä niiden lukemisesta että kirjoittamisesta vieläpä hyötyy itse, minkä lisäksi tuotteen voi myös halutessaan jopa ostaa samasta paikasta.

Kun sivustolla on paljon tuotearvosteluja, on siitä hyötyä ihan kenelle tahansa mistä tahansa tuotteitaan ostavalle. Minä itse ainakin seison usein marketissa purkki kädessä googletellen, mitä muut ovat tuotteesta sanoneet. On aika pirun huikeaa, jos tuotteesta voi saada paljon suomenkielisiä käyttökokemuksia helposti yhdeltä sivustolta!

eleven tuotearvostelut

Tätä postausta voi kutsua elevenin mainokseksi, mutta tosiasiassa se on syntynyt ihan puhtaasti omasta innostani siitä, että vuosia haaveilemani oma tuotearvostelusivusto on tavallaan totta ja olen vieläpä saanut yhdistää sen nykyiseen työhöni eikä sen ole tarvinnut olla erillinen, työläs projekti. Tämä on aika huikeaa!

Sivuston tuotearvosteluja tutkiessa voi muuten huomata, että meillä on tuotekuvauksien yhteydessä käytössä myös #elevenbeauty-tunnistetta käyttäen Instagramissa jaettuja kuvia, joiden hyödyntämiseen kuvien julkaisijat ovat antaneet luvan. Nämä kuvat ovat minusta ihan parhaita, sillä ne ovat juuri niitä aitoja kuvia tuotteista ja niissä voi esimerkiksi nähdä luomivärin jonkun Instagram-käyttäjän käytössä tai muuten vaan inspiroitua jonkun kauniisti asetellusta kuvasta, jossa kyseinen tuote näkyy. Kukapa ei haluaisi nähdä vaikkapa itseään kiinnostavan luomiväripaletin sävyjä käytössä ostopäätöstä punnitessaan!

eleven tuotearvostelut

Olenkin ollut aivan innoissani, että sivustollemme on saatu yhä enemmän ja enemmän monipuolista sisältöä, joka hyödyttää myös niitä, jotka eivät ole juuri sillä hetkellä ostamassakaan edes meiltä tuotteita. En minä halua olla mukana vain kosmetiikan verkkokaupan tekemisessä – haluan päästä luomaan suoranaista kosmetiikan verkkouniversumia, josta löytyy inspiraatiota kaikille! En halua vain olla myydä tuotteita, vaan saada myös jakaa tietoa. Aina voi ja kannattaakin yrittää kurkottaa ihan vähän pidemmälle!

Toivonkin, että tätä tuotearvostelujen kirjoittamismahdollisuus ja niillä tienaaminen vievät elevenin askeleen lähemmäs tällaista verkkouniversumia, josta löytyy jokaiselle kosmetiikkafriikille jotakin. Jos siis koette, että teillä olisi mielipiteitä kerrottavina superhyvistä tai erityisen huonoiksi havaitsemistanne tuotteista, niin antakaapa pliis palaa ja laittakaa näppäimistö laulamaan. Meikäläinen on itsekin päätynyt muiden arvosteluja luettuani ostamaan vähän yhtä sun toista ja myös kirjoitellut useita tuotearvosteluja.

eleven tuotearvostelut

Miltä monipuolinen kosmetiikan verkkouniversumi teistä kuulostaisi?

Kommentit (7)

 1. Pinja

  Ihan huippuhyvä idea! Win-win tilanne niin verkkokaupalle kuin ostajallekin. Itse ainakin olen arkaillut joidenkin tuotteiden kohdalla ostoskoriin klikkaamista koska ei ole tietoa miten muut ovat tuotteen kokeneet. Eli kyllä niillä käyttäjäkokemuksilla on arvoa. Täytyy itsekin reipastua arvioimaan tuotteita 🙂

  Niin harvoin tulee kommentoitua blogiisikin,joten samaan syssyyn nyt tsempit kaikkeen mielenkiintoiseen mitä elämässäs on nyt kehitteillä 🙂 Ja kiitos kun jaksat tuottaa mielenkiintoista sisältöä meille lukijoille! Oon vime aikoina ostellut tuotteita vinkkiesi perusteella ja ihan nappiin on osunu:)

 2. AnnaT

  Noita löytyy hyvin jo englanninkielisinä (esim monipuolisempi makeupalley ja hajuvesille fragrantica, basenotes ja parfumo). Toki MUAn tuotteet ovat aika jenkkisentriset ja skandinaaviset tuotteet ovat aliedustettuina eli sikäli finski (tai skanski:)-sivusto olisi hyvä.

  Vähän offtopicina: elevenin kanta-asiakkuutta voisi kehittää siten että ostokset kirjautuisivat sähköpostiosoitteen perusteella tilille. En ikinä muista kirjautua erikseen sisään ja bonareita on mennyt reippaasti sivu suun tämän takia. Sähköpostiosoitehan on joka tapauksessa annettava tilausvahvistusta varten.

  • Virve Vee

   Joo, MUA ja Fragrantica ovat omia suosikkejani olleet jo pitkään ja haaveena onkin siksi ollut saada suomalainen vastaava, mutta vieläkin parempana. 🙂

   Välitän tuon toiveen klubipisteistä eteenpäin. Ollaan puhuttu siitä töissä paljon, mutta koska monet eivät edelleenkään tahdo tehdä tilauksia rekisteröityneinä, käsitellään rekisteröitymättöminä olleet tilaukset järjestelmässä eri tavalla eikä hommaa ole vielä toistaiseksi voinut saada toimimaan automaattisesti vain sähköpostiosoitetta käyttämällä sisäänkirjautumatta. Meille saa kuitenkin aina laittaa viesiä, jos on mennyt tilauksen pisteet ohi niin ne voidaan kyllä lisätä mauaalisesti käyttäjätilille, vaikka tilaushistoriaan ei saakkaan tilauksen tietoja lisättyä. 🙂

 3. Hilda

  Vau! Kuulostaa kätevältä tuo Elevenin tuotearvostelu-juttu. Jos itse sieltä tilailisin tuotteita niin ehdottomati kokeilisin tota 😉

 4. Sakke

  Noita ohjelmiahan on jo monilla firmoilla jo käytössä? ”Arvostele tuote ja saat alekoodin/kanta-asiakaspisteitä, joilla seuraavalla kerralla tuotteesta alea?”. Työsähköposti aina noita tarjouksia täynnä tilausten teon takia.

 5. Koo

  Minusta ei välttämättä niin hyvä idea. Jos saa jotain etua arvostelusta, tulee niitä ”hyvä tuote, ei mulla muuta” tai ”ei toimi, huono”-arvosteluja, joita nyt löytyy jo monista verkkokaupoista. Mieluiten lukisin arvosteluja, joissa on sekä plussat että miinukset.

  Sen sijaan se olisi kiva, jos ainesosat löytyisivät verkkosivuilta.

  • Virve Vee

   Arvosteluissa on toki moderointi, eli ihan turhia arvosteluja ei julkaista, mutta sitä ei ole onneksi liiemmin tarvinnut käyttää, sillä ihmiset ovat kirjoittaneet Suomessa varsinkin hyödyllisiä arvosteluja. Muiden arvosteluihin voi myös jättää äänen siitä, onko se hyödyllinen vai ei, jolloin hyödyttömät voidaan poistaa. 🙂

   Minäkin toivoisin todella kovasti, että valmistajat ja maahantuojat lähettäisivät paremmin tuotetietojensa mukana ainesosaluetteloita. Olisi ihanaa saada ne kaikkiin tuotteisiin. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *