Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Lukijaprofiili

Kuten blogiani viikonloppuna seuranneet varmasti tietävätkin, oli minulla blogissani menossa pieni lukijakysely, jonka avulla halusin tutustua paremmin lukijoihini ja sitä kautta tuottaa teille parempia tekstejä.
Olin tosiaan ajatellut, että jos saan kyselyyn kasaan parisataa vastausta, olen jo todella tyytyväinen. Parin päivän aikana vastauksia kuitenkin on satanut yli 1300 ja olen ollut todella innoissani, kuinka kattavan kuvan olen teistä ja teidän käyttäytymisestänne saanut kyselyn avulla. Kiitos siis vielä kerran kaikille vastanneille!
Ajattelin myös aluksi, että pidän kyselyn vastaukset omana tietonani, mutta ne olivat minusta niin mielenkiintoista luettavaa, että päätin jakaa ne teillekin. Tässä siis yhteenveto teistä, hyvät lukijani!
Kuten arvasinkin, ovat lähes kaikki lukijani naisia. Olen myös määrittänyt mielessäni blogini pääkohderyhmäksi 18-30 vuotiaat naiset ja vastauksenne antoivat tälle hyvän vahvistuksen. Yhteensä 65% lukijoista vaikuttaisikin kuuluvan tähän kategoriaan ja 79% kategoriaan 18-35 vuotta. Oli kuitenkin ihanaa huomata, että joukossanne on lukijoita muistakin ikäryhmistä. Kiva kuulla, että myös muut saavat blogistani itselleen jotain irti!
Minua kiinnosti myös tietää, mistä lukijani tulevat. Lähes kolmasosa teistä näyttäisikin tulevan Uudeltamaalta, minkä lisäksi suurimmat esiinnousseet alueet olivat Varsinaissuomi, Pohjois-Pohjanmaa sekä Pirkanmaa.
 
Oli mielenkiintoista lukea, kuinka suuri osa lukijoistani on opiskelijoita. Tämä on minulle tärkeä tieto, sillä opiskelijoilla ei tietenkään ole samalla lailla rahaa kulutettavissa kosmetiikkaan kuin työssäkäyvillä, joten edulliset vinkit ovat jatkossa varmastikin monille mieleen.
 
 Edullisen kosmetiikan suosimista tuki myös tämä vastauksista piirtynyt kaavio, jonka mukaan 67% teistä käyttää kosmetiikkaan korkeintaan 49 euroa kuukaudessa. Olin hieman yllättynyt toisaalta, että 42% käyttää kosmetiikkaan vain 25-49 euroa kuukaudessa, sillä omien kyselyideni perusteella olisin arvioinut summaksi noin 60 euroa.
 Yli puolet teistä hankkii kosmetiikkansa pääsääntöisesti tavarataloista ja vain viidennes suosii ensisijaisesti nettishoppailua. Lisäsin kyselyyn lukijatoiveen mukaisesti kohdan ”muu”, sillä en ollut tajunnut huomioida pienemmistä kivijalkaliikkeistä ja erityisliikkeistä ostoksensa tekeviä. (Tässä vaiheessa tuo kohta vaan ei ollut vielä ehtinyt saada vastaajia.)
Tämä kohta oli todella mielenkiintoinen, sillä 58% teistä saa useinmiten kimmokkeen ostopäätöksilleen nimenomaan blogeista ja vain 5% luettuaan tuotteesta lehdestä. Yllätyksekseni vain 4% kertoi ostopäätöksien syntyvän mainosten perusteella, mutta tätä kohtaa on toisaalta hieman vaikeaa mitata, sillä olemme kuitenkin jatkuvasti tietämättämme alttiina mainonnalle jossain määrin. 
Neljä viidesosaa teistä lukee blogeja päivittäin ja lähes viidennes muutamia kertoja viikossa, eli lukijani ovat selkeästi hyvin aktiivisia blogisurffailijoita.
Tämä oli yksi kyselyn kiinnostavimmista kohdista, sillä minulla ei ollut etukäteen minkäälaista arvausta siitä, kuinka paljon luette blogeja. Olikin todella yllättävää, kuinka montaa blogia useimmat seuraavat aktiivisesti! Määrittelin kyselyssä aktiiviseksi seuraamiseksi toistuvan vierailun, jonka ei tarvitse olla säännöllistä ja onkin todella mielenkiintoista huomata, että noin neljännes seuraa 4-7 blogia aktiivisesti, lähes kolmannes 8-15 blogia ja yli viidennes yli kahtakymmentä blogia! Mieletön määrä ja aloinkin heti analysoimaan asiaa. 
Millaisia blogeja nämä ihmiset lukevat? Ovatko he vain pääosin kiinnostuneita seuraamaan erilaisten ihmisten elämää (vaihtoehtomuoto TV:n katselulle?) vai ovatko blogit eri harraste- ja kiinnostusaihepiireihin liittyviä? Tästä pitäisikin tehdä ihan oma kyselynsä, sillä minua kiinnostaa kovasti kuulla, millaisia blogeja ihmiset lukevat ja miksi. Kommenttiboksiin saa heitellä vastauksia!
Omista lukijoistani lähes puolet vierailee blogissani päivittäin ja 45% muutaman kerran viikossa. 98 prosenttia kyselyyn vastanneista käy siis viikottain blogissani.
67% lukee blogia tietokoneella ja reilu viidennes kännykällä. Jos teillä on jotain kehitys- ja parannusideoita ulkoasuun tai selailun helpottamiseen kännykällä, tabletilla tai tietokoneella niin kertokaa ihmeessä, kuulen niitä mielelläni!
Tämä oli tietysti yksi kiinnostavimpia kohtia. 60% vastanneista on ostanut 1-3 tuotetta luettuaan niistä blogistani ja yli viidennes 3-6. Yhteensä 86% on siis ostanut jotain luettuaan siitä blogistani.
(Huomasin tätä yhteenvetoa koostaessani, että tuo vaihtoehto kolme esiintyi kahteen keraan ja kävin vaihtamassa toisen kategorian 4-6 tuotteeseen… ihan vaan huomatakseni, että muokkailu tietysti nollasi vastauskohdan vaihtoehdot! Arvatkaapas, kuinka paljon pänni! Tämä pieni vahingossa tapahtunut oma kämmini sabotointoi uusia tuloksia hieman, mutta tässä kuvassa näkyy sentään vielä vanha versio. Niillä kahdella kolmosella.)
 
Minusta oli myös mukavaa kuulla, miksi luette blogiani. 41% lukee saadakseen uusia vinkkejä ja ideoita ja 27% käyttää blogia etsiessään tietoa tietyistä, itseään kiinnostavista tuotteista. 16% tykkää lueskella kosmetiikkaan liittyviä juttuja, muttei ole varsinaisesti hakemassa niistä uusia ideoita tai vinkkejä. 16% puolestaan oli kiinnostuneita elämästäni.
 

 Kiinnostavin aihepiiri blogissani olivat tuote-esittelyt, joihin blogini idea pohjautuukin. Meikkaukseen, ihonhoitoon ja hiuksiin laittuvat postaukset kiinnostavat nekin paljon. Oli mukava kuulla, että myös kouluun ja työelämääni liittyvät postaukset kiinnostavat. Yllätyin myös siitä, että omaa elämääni koskevista postauksista oltiin muutenkin kiinnostuneita.
Saan paljon kommentteja suuntaan ja toiseen siitä, minkä verran saisin kosmetiikkablogissa tuoda mielestänne esiin omaa elämääni ja persoonaani. Välillä näiden kommenttien välimaastossa on vaikeaa tasapainotella, sillä monet lukevat blogia vain ja ainostaan tuotejuttujen vuoksi eikä heitä kiinnosta pätkääkään ihminen niiden takana kun taas toiset ovat kiinnostuneita kuulemaan, millainen ihminen blogipostausten takana on ja mitä hänen elämässään tapahtuu.
Oma linjaukseni on ollut, että blogi pysyy aina selkeästi kosmetiikkaan painottuvana ja kosmetiikka on se ykkösjuttu. Toisaalta minusta on mukavaa tuoda blogille jossain määrin myös persoonaa avaamalla sen kirjoittajan elämää hieman. 
Jotkut asiat ja pohdinnat on mukava jakaa kanssanne, sillä ne selittävät välillä paljon blogissa näkyvistä tai näkymättä jäävistä asioista. Koen myös, että blogi eroaa lehdestä juurikin siinä, että toisin kuin naistenlehden toimittajalla, on bloggaajalla nimenomaan mahdollisuus tuoda esiin persoonansa ja juuri se tekee blogista naistenlehteä hieman kiinnostavamman. Siinä missä naistenlehti latoo yhteen brändien sille antamia infopläjäyksiä, voi kosmetiikkabloggaaja yhdistää niitä omaan elämäänsä ja sen erilaisiin tekijöihin liittäen. On eri asia kertoa, että peiteaine on silmänalusilla ohut, peittävä ja kosteuttava kuin kertoa sen sopivan loistavasti esimerkiksi pienen vauvan kanssa valvovalle ja ikänsä atooppisesta ihosta kärsineelle bloggaajalle. (Ja ei, minulle ei ole tulossa vauvaa. Terkennettakoon tämä ihan vaan väärinkäsitykset välttääkseni.)

 Mielipiteitä, kommentoitavaa, mielenkiintoisia näkemyksiä tai vastaustenne analysointia? Nyt olisi hyvä hetki kaikille niille!
Jätän kyselyn yhä edelleen auki, joten siihen voi käydä jatkossakin vastailemassa, mikäli ei ole ehtinyt omia vastauksiaan kanssani vielä jakaa.

Kommentit (13)

 1. Anonyymi

  Tosi kiva oli lukea nämä tulokset, kun itsekin kävi vastailemassa! 🙂 Ajattelin vielä vastata tuohon, että millaisia blogeja lukijasi lukevat, omalta osaltani siis. Minulla on 1v. tyttö ja hänen myötään blogilistani on muuttunut. Nykyisin luen melkein ainoastaan ns. mammablogeja, mutta sinun blogisi sekä muutama muu (mm. Mungolife) löytyy listaltani loistavan kirjoitustavan ja mielenkiintoisten postausten vuoksi. Olen myös tavallaan jäänyt koukkuun kuulumistenne seuraamiseen 😉 Ja kuulun muuten siihen yli 20 blogia seuraavien joukkoon, illalla on aikaa kun muut nukkuvat ;D Kiitos ihanasta blogista!
  -Mariia

 2. Anonyymi

  Heh, luen yli 200 blogia aktiivisesti (tarkoitan tällä sitä että luen aina uusimmat postaukset kun ne pompahtavat bloggeriin). Ehkä sen takia tuohon ostopäätös-kysymykseen tuli vähän yksipuoleisia vastauksia koska pystyi valitsemaan vain yhden vaihtoehdon. Omat ostopäätökseni syntyvät oikeastaan noista kaikista vaihtelevasti, tosin kyselyysi vastasin että blogeista.

 3. netta

  Kiva kun kokosit meillekin luettavaksi tuloksia! Yllätyin kovasti miten "vähän" ihmiset saattavat blogeja seurata – itselläni kun seurantalistalla on n. sata blogia ja olen pitänyt sitä ihan "yleisenä" määränä.*reps*

  Itse seuraan vain kosmetiikka-, tyyli- ja lifestyleblogeja. Kosmetiikkablogeista olen eniten kiinnostunut, mutta muita seuraamiani blogeja saatan seurata siksi, että kirjoittajasta on tullut "tuttu" ja hänen elämänsä ja kuulumisensa kiinnostavat.

  Suurimmaksi osaksi seuraan blogeja bloggerin kautta, mutta on myös joitain blogeja, joihin menen ihan vain kirjoittamalla osoitteen osoitekenttään – nämä ovat yleensä blogeja, jotka päivittyvät niin usein, ettei ilmoitusta uudesta postauksesta niin kaipaa: blogissa on aina luettavaa kun sinne eksyy. Jos tarkempi "lukuluettelo" kiinnostaa useaa blogia lukevalta niin bloggerin profiilista voi aika kivasti tsekata.:) http://www.blogger.com/profile/12685580204397542384

 4. Anonyymi

  Todella informatiivinen kysely, hauska tietää enemmän lukijoistasi kokonaisuutena.

  Yksi toive muuten tuli mieleen kyselyn tuloksista. Voisitko toisinaan antaa vinkkejä myös pk-seudun ulkopuolisista kosmetiikkaliikkeistä/hoitoloista/kauneusmessuista tms.? Kun vaikkapa Varsinais-Suomesta ja Pohjois-Pohjanmaalta näyttäisi löytyvän lukijoita aika lailla (väkilukuun suhteutettuna). Ymmärrän, ettei opiskelijalla ole toki ylettömästi varaa matkustella kokeilemaan eri kaupunkien "kauneuserikoisuuksia". Mutta toisaalta, olisiko kerran tai kaksi vuodessa paha? Ja eihän tietysti kaikki vinkit edes vaadi paikan päällä oloa. Voisit vaikka vain kertoa "Kaverini perusti Ouluun kampaamon josta löytyy hieman erikoinen palvelu…. ". 🙂

  – Annis

 5. Ine

  Itselleni tuo 20 blogia oli hiukkasen alakanttiin 😀 Luen yhteensä 300 eri blogia, tällä hetkellä hieman vähemmän kun olen kuunvaihteessa karsinut epäaktiiviset blogit pois enkä ole löytänyt vielä uusia tilalle. Enimmäkseen suosin kynsi- ja kosmetiikkablogeja, mutta luen myös muotiblogeja jonkin verran mikäli bloggaajalla on minua miellyttävä tyyli. Lifestyleblogeihin en yleensä koske pitkällä tikullakaan, sillä kenenkään tuntemattoman elämä ei vaan jaksa kiinnostaa. Pyöritän itsekkin kahta blogia joten meikäläisen blogielämä on kyllä kiireistä! 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *