Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Love the lips!

Valitin vähän aikaa sitten tylsäilykautta silmieni meikkaamisen suhteen, mutta tajusin myöhemmin, että vaikka olinkin tylsäillyt viimeaikoina silmieni kanssa, olin irroitellut ja leikkinyt sitäkin enemmän huulieni kanssa.
Ehkä kaikkia ei ole tehtykään silmämeikki-ihmisiksi, ehkä osa on luonnostaan enemmän huulimeikki-ihmisiä?

Silmäni ovat minusta ihan kivat, mutta tummat silmänaluset, hennot ripset ja muutenkin luovuudenpuutteeni taiteellisemmilla osa-alueilla estävät minua innostumasta leikkimään niillä luomivärien kanssa.

Huulistani sen sijaan tykkään. Niiden rajat ovat selvät, ne ovat sopivan täyteläiset sekä hyvän muotoiset ja niitä on mukavan helppo meikata. Huulia ei tarvitse varjostella, punia ei tarvitse häivytellä eikä minulla tarvitse olla mielikuvitusta väriyhdistelmien suhteen.

Riittää, että tarvittaessa rajaan huuleni, poimin sen siihen hetkeen täydellisen huulimeikkituotteen ja sipaisen sen huulilleni. Ja jos kyllästyn siihen kesken päivän, pyyhin sen pois ja poimin käsilaukustani tilalle jotain kivempaa. Jos haluan oikein leikkiä huulimeikeillä, voin käyttää yhtäaikaa sekä huultenrajauskynää, huulipunaa että huulikiiltoa. Wow:
villiä, muuta ah, niin helppoa!

Estee Lauder Pure Color Long Lasting Lipstick Newport Rose.

En sano, että huulimeikkini olisivat välttämättä jotenkin näyttäviä, sillä sitä ne eivät yleensä ole. Toki kirkas tai puhdas punainen antaa ihanasti särmää lookkiin, mutta sen näyttävämmäksi en huuliani yleensä vedä. Tummaa luumua tai syvää tummaa punaista minulla ei koskaan nähdä (mutta kirkasta punaista kylläkin) enkä myöskään revittele mustalla huulipunalla. Jonakin päivänä huuleni voivat olla nudet, seuraavana pinkit, seuraavana oranssimmat ja sitten puhtaan punaiset. Huulimeikeissä olenkin siis jonkinasteinen kameleontti.

Make Up Store Lip Pencil Sand Storm & Lumene Natural Code Lip Gloss 1 Milk Chocolate.

Minä siis tykkään maalata huuliani. Se on minusta mukavaa. Siinä missä joku käyttää aikaa ja energiaa silmämeikissään sen täydellisen varjostuksen tekemiseen ja häivyttämiseen, käytän minä mielummin energiaa huulikiiltoni levittämiseen.

Applikaattorin dippaus huulikiiltoon ja rauhallinen levitys. Toinen dippaus ja levitys. Vielä kolmas dippaus ja huolellinen, rauhallinen levitys…. voin toistaa tuota hyvinkin pitkään. En ole ikinä ymmärtänyt niitä ihmisiä, jotka nappaavat kiillon laukustaan, sutaisevat sitä ilman peiliä äkkiä huulilleen, mumistelevat huuliaan yhteen ja luottavat kiillon olevan huulillaan kauniisti (tai voivat elää ajatuksen kanssa, että kiilto saattaa vain olla sinnepäin). Minä en todellakaan kykenisi moiseen!

Minä tarvitsen peilin ja aikaa.

Minulle huulimeikin laittaminen ei ole sellainen
”Venaa ihan hetki, mä pistän äkkiä kiiltoa,” vaan ennemminkin
”Laitan vielä huulimeikin, joten tässä menee vielä tovi”.

MAC Lipglass Pink Grapefruit.

Ja kun nyt huulista puhutaan niin kerrottakoon, että ostin juuri Tukholman Åhlensilta ensimmäistä kertaa MAC:in huulipunan. Olen kyllä tosiaan omistanut ennenkin MAC:in huulipunan, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun itse ostin sellaisen.

Sävyksi valikoitui Lustre-laatuinen Milan Mode, joka on aivan ihastuttava pinkki kesäsävy.

Katselin punia aluksi vain rauhassa, mutta kohdalleni sattui niin ihana myyjä, etten sitten lopulta vaan hennonnut lähteä tyhjin käsin tiskiltä. Minähän halusin joka tapauksessa ostaa kokeeksi jonkun uuden MAC:in punan, joten sama kai se oli tehdä juuri sillä hetkellä hyvää palvelua saatuani.

MAC Lustre Lipstick Milan Mode.

Jos minusta tulee isona lihava, voin todennäköisesti vain todeta, etteivät kiloni ole läskiä, vaan elimistööni vuosien mittaa kertynyttä huulipunaa ja kiiltoa. Eikös se sanontakin kuulu, että se mikä on kerran huulilla on ikuisesti lanteilla?

Onko täällä muita, jotka ainakin tällä hetkellä innostuvat enemmän huulien kuin silmien meikkaamisesta?

(Hih, eräs lukijani muuten kysyi vähän aikaa sitten, olenko kenties ottanut huuliini jotain täytettä, sillä huuleni näyttävät kuvissa nykyään täyteläisemmilta kuin ennen. Mikäli joku muukin on tätä ehtinyt miettimään niin kerrottakoon näin yleisestikin, että ei, en ole ottanut täytettä. Olen vaan vähentänyt hymyilyä huulikuvissa ja pitänyt huuleni rennompina.)

Kommentit (15)

 1. Nimetön

  Sanna: Oma mielipiteeni on, ettei miinuslasien kanssa kannata säästellä ripsivärin kanssa. Vaalea sisärajaus tuo myös mukavaa suurennusta ja liikkuvalla luomella vaaleat sävyt (tummahkon varjostuksen kanssa toki yhdistettynä) tuovat silmää esiin. En käyttäisi tummia sisärajauksia, mutta ylärajauksien lisäksi myös alarajauksen ripsirajan ulkopuolella toimivat hyvin usein. 🙂

  Anonyymi: Pinkit punat ja kesä ovat täydellinen yhdistelmä. 🙂

  manna: Kuuluu käsittääkseni MAC:in normaaliin valikoimaan, eli Turun ja Helsingin Stockmannin MAC-pisteet myyvät. 🙂

  Nana: Noita juttuja kuulee aina aika-ajoin. Itse suosin kaikkein eniten auringon konkreettista välttelyä suurimman osan ajasta. 🙂

  Terhi: MACilta tekisi kyllä mieli vaikka mitä punia. 🙂

  Joanna: 🙂

  Anonyymi: Siedätyshoitoa kotona ja kauppareissuilla? 🙂

  Hannukkaz: 🙂

  Anonyymi: Voisiko kyseessä olla kerastosis pilaris? Se on varsin yleinen vaiva, googlettele aiheesta lisää. Apuna toimii ureaa (karbamidia) sisältävä voide, joita löytyy varsinkin apteekista helposti. 🙂

 2. Anonyymi

  Heippa, Sellasta vaan kyselisin et oletko tehnyt tai ajatellut tehdä postausta huulimeikkien ostamisesta. Mitä kannattaa ottaa huomioon värien valinnassa yms. Itse en osaa ostaa oikean sävyistä huulipunaa saati rajauskynää ja tämä asia vaivaa mieltäni. Joten olisi mukava lukea juttua myös eriominaisuuksista, väreistä yms. 🙂

 3. Nimetön

  Anonyymi: Kiitos ideasta, laitan mietintään. 🙂

 4. Carma

  Tämä oli tosi kiva postaus, olen aina ihaillut kauniita huulimeikkikuviasi! Tekisitkö joskus vielä postauksen, jossa kerrot vaiheittain miten teet huulimeikin ja saat sen kestämään? Pohjustatko jotenkin, käytätkö rajauskynää, levitätkö huulipunan siveltimellä yms.? Olisi kiva tietää, millä noin upean tarkkarajainen tulos saadaan aikaiseksi. 🙂

 5. Nimetön

  Carma: Itseasiassa tästä aiheesta ei oikein riitä postausta, sillä pääsen huulimeikkien kanssa aina niin helpolla. Kunhan vaan levitän värin suoraan puikosta tai kiillosta huulille ja that's it. Vakaalla kädellä vaan vetelemään, mutta kuten sanoin, huuleni ovat selkeän malliset, eli pääsen helpolla. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *