Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Louis Vuitton Perfume – Finally! (+ kurkistus laukkukokoelmaani)

Lähes jokaisella muotimerkillä on oma hajuvetensä ja yleensä jopa melkoinen kokoelma niitä. Hajuvedet ovat helppo tapa tuoda merkki kuluttajien tietoisuuteen ja käsiin, sillä vaikka kaikki eivät tahtoisikaan maksaa satoja tai jopa tuhansia euroja merkin vaatteista tai laukuista, on varsin yleistä omistaa 50-70 euron hajuvesi. Ihan jokaisella ei ole Chanelin laukkua, mutta sitäkin useammalla on merkin hajuvesi.

Chanel Chance Eau Tendre - 1

On kuitenkin ollut yksi muotitalo, jonka laukut ovat olleet varsinkin viime vuosina valtavassa suosiossa, mutta joka ei ollut vielä toistaiseksi laajentanut valikoimaansa hajuvesien puolelle (tai no okei, on joskus 70 vuotta sitten, mutta ei näin modernien tuoksujen aikakaudella). Merkki on nimittäin Louis Vuitton, joka on nyt vihdoin tuomassa syyskuussa 2016 myyntiin oman hajuvetensä.

Hajuvedessä kuvaillaan olevan merkin laukuille uskollisia nahan vivahteita ja kukkaisia sävyjä. Epäilen tuoksun olevan liian vahva omaan makuuni, mutta jään silti innolla odottamaan, millaisen tuoksun merkki tuo myyntiin. Tuoksun kehittelyyn on mennyt kuulemma neljä vuotta ja uskon, että merkki on ollut melkoisen paineen alla. Tuoksun kun tulee samaan aikaan olla ylellinen, tyylikäs ja louisvuittonmainen, mutta hyvin kaupallinen, jotta siinä on potentiaalia samanlaiseksi hitiksi kuin merkin klassikolaukutkin ovat olleet.

Tässä yhteydessä voikin olla hyvä myöntää, että olen Vuitton-tyttö.

Louis Vuitton laukut

Ensimmäinen ”merkkilaukkuni” oli vuonna 2011 Louis Vuittonin pieni pochette. Harkitsin sen ostamista pitkään, sillä pidin silloin järjettömyytenä maksaa pienestä pussukasta niin suurta summaa (180 euroa). Päätin kuitenkin erääseen tavoitteeseeni päästyäni palkita itseni sillä ja pienestä pussukasta syntyikin suuri rakkaus.

Kätevä pussukka toimi niin käsilaukun sisällä kannettavana meikkien ja rahojen ynnä muiden tavittavien pienten asioiden säilytyspaikkana, mutta toimitti kätevästi myös juhlahumussa iltalaukun virkaa. Tuo pieni pussukka oli kaiken pahan alku ja juuri. Silloin niin kalliilta tuntuneesta hinnastaan huolimatta se oli joka pennin arvoinen, sillä pidin (ja pidän yhä) siitä niin paljon.

Louis Vuitton laukut

Seuraavaksi ansaitsin itselleni käsilaukun. Olin himoinnut Vuittonin Speedya pitkään ja lopulta se komeili käsivarrellani. Rakastin tummaa Damier Ebene -kuosista laukkuani, sillä saatoin huoletta kävellä sen kanssa myös sateessa ja rännässä pelkäämättä, että sille käy huonosti. Kaadoin kerran jopa sen sisään öljyiset salaatinkastikkeet, jotka pesin työpaikan vessassa kätevästi käsisaippualla pois ilman, että laukkuun jäi mitään tahroja! Minulla ei siis ole mitään hysteeristä arvoesine-suhtautumista laukkuihini, vaan ne ovat minulle vaan käteviä ja tyylikkäitä käyttöesineitä, joita rakastan niiden kestävän canvas-pinnan vuoksi.

Louis Vuitton laukut

Kolmanneksi täydensin varastoani vielä vaalealla Neverfullilla. Vuonna 2012 ostamani laukku on ollut yksi kätevimpiä laukkujani, sillä se vetää sisäänsä kaiken mahdollisen ja sopi sekä koululaukuksi että varsinkin käytettäväksi matkustaessa, kun käsilaukkuun tahtoo ahtaa tavaraa, mutta kaiken pitää olla helposti saatavilla.

Louis Vuitton laukut

Neljäs Vuittonini oli Eva Clutch. Tuo pieni, monen monella tavalla käytettävä ja monen moneen tyyliin sopiva laukku on ollut rakkaimpia laukkujani juuri sen monipuolisuuden vuoksi, sillä sama laukku taipuu irrotettavan olkahihnansa vuoksi niin moneen juttuun, ettei tosikaan. Rakastan tällaisia monipuolisia laukkuja ja se onkin ollut mukanani oikeastaan jokaisella ulkomaanmatkallanikin. Usein se saattaa myös päätyä käsilaukkuuni lompakon korvikkeeksi.

Louis Vuitton laukut

Kokoelmaani on tullut Louis Vuittonilta noiden lisäksi vielä kolme muuta pientä laukkua (Damier Ebene Pochette, Favorite MM Damier Azur Canvas ja Florentine Pochette), joita kaikkia rakastan niiden monikäyttöisyyden ja huolettomuuden vuoksi. Ei ole tarvinnut pelätä, että ne naarmuuntuvat, ne on helppo pitää puhtaina ja ne säilyvät hyvässä kunnossa vuosia. Kun vielä valitsee klassikkomalleja, joiden hinnat nousevat jatkuvasti, voi laukut myydä vuosien jälkeen halutessaan käytettynä ja saada silti vielä jopa saman summan rahaa takaisin kuin mitä laukkuun on alun perin sijoittanut.

Louis Vuitton laukut

Vaikka merkkilaukut maksavat, koen niiden klassikkomallit siksi myös eräänlaisina sijoituksina. Tämän lauseen ääneensanoessani olen saanut jokaisen (varsinkin miespuolisen) keskustelukumppanini joko vain hörähtämään tai ihan jopa räkättämään kaksinkerroin, mutta argumenttini perusteltuani moni heistä on kääntänyt kelkkansa. Klassinen merkkilaukku on nimittäin ihan oikeasti hyvä investointi! (Ja miehille tiedoksi, että auto on muuten rutkasti huonompi sijoitus, sillä sen arvo laskee prosentuaalisesti jo heti liikkeestä ulos ajaessa huomattavasti enemmän kuin näiden käsilaukkujen!)

Louis Vuitton laukut

Pidän ryhdikkäistä, helppohoitoisista laukuista ja kaikki omistamani ovatkin sellaisia. Kun omistaa hyviä ja monikäyttöisiä merkkilaukkuja, kestävät ne yleensä hyvinä vuosia. Sanokaa vaan laukkusopuliksi, mutta minua ei haittaa, että joka toisella vastaantulijalla vaikuttaa keikkuvan käsivarrella joku omista laukuistani, sillä ovathan nämä täysin valtavirtaa. Minulle riittää, että ne ovat käytännöllisiä, pitkäikäisiä ja tekevät minut onnelliseksi – ja että halutessani saan niistä jatkuvan hintojen nousun vuoksi vielä vuosienkin jälkeen takaisin jopa saman summan minkä olen niistä alunperin itse maksanut!
Louis Vuitton laukut

Kuka muu odottaa jännityksellä Louis Vuitton -hajuveden lanseerausta?


Joko luit nämä postaukseni?

Beautyblusher Ostolakossa Hammasharjasivellin Ostolakossa Marc Jacobs Meikkivoide Ostolakossa

Kommentit (11)

  1. Suihkugeelin valinnan (tärkeää) ylianalysointia – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Louis Vuitton Perfume – Finally! (+ kurkistus laukkukokoelmaani) […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *