Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

L’Oréal Paris Hydra Genius ”hoitonesteet” – Mitä ne ovat ja miten niitä käytetään?

Yksi tämän hetken mainostetuimpia tuotteita ovat L’Oréal Paris -merkin Hydra Genius -hoitonesteet. Harva on varmasti voinut välttyä bongaamasta tuotteiden mainoksia, jotka ovat epäilemättä herättäneet monien mielenkiinnon allekirjoittanut mukaan lukien. Onnekseni L’Oréal oli lähettänyt uusimman tuoteinnovaationsa minulle blogikokeiluja varten, joten pääsin syventymään siihen tarkemmin – syventymistä sen ymmärtäminen nimittäin todellakin vaati!

L'Oréal Paris Hydra Genius Hoitoneste kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

L’Oréal Paris on lanseerannut kolme erilaisella koostumuksella varustettua ihonhoitotuotetta, jotka kaikki kulkevat markkinoinnissa Hydra Genius -hoitonesteiden nimellä. Kiinnostuin tuotteista heti niistä kuultuani, sillä minähän tunnetusti olen julistautunut jo moneen otteeseen hoitonesteiden faniksi ja pitänyt alunperin aasiasta lähtöisin olevia hoitonesteitä aivan mahtava ihonhoidon lisätuotteena. Niiden ideana on tuoda iholle lisää kosteutusta ja tehostaa muiden ihonhoitotuotteiden vaikutuksia, joten kukapa ei niihin ihastuisi!

(Suhteestani hoitonesteisiin voi lukea lisää tästä aiemmasta hoitonesteiden ideaa esittelevästä postauksesta.)

L'Oréal Paris Hydra Genius Hoitoneste kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Alkaessani tehdä tuttavuutta tuotteiden kanssa hämmennyin kuitenkin hieman, sillä niihin printatuissa käyttöohjeissa ei mainittu sanallakaan sitä, että tuotteiden päälle kuuluisi vielä levittää seerumia ja kosteusvoidetta. Mutisin mielessäni hetken kiukutellen, kuinka L’Oréal on taas keksinyt, että tuotteilla voi tehdä enemmän rahaa, kun antaa asiakkaan itsensä päättää, käyttääkö hän tuotetta yksinään vai seerumin ja/tai kosteusvoiteen kanssa. Tutkiessani asiaa kuitenkin enemmän huomasin, että kyse ei ollutkaan siitä, vaan ainoastaan tulkinnan varaa jättävästä suomennuksesta.

L'Oréal Paris Hydra Genius Hoitoneste kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Aasialaisisten ihonhoitomerkkien suosimat essencet kääntyvät minun suussani aina hoitonesteiksi. Niitä kutsutaan suomeksi myös hoitovesiksi, kuten esimerkiksi The Body Shop tekee, mutta kumpikaan termi ei ole virallisesti vakiintunut suomen kieleen ja olen vain itse aina viljellyt varsinkin hoitoneste-sanaa ahkerasti.

Englanniksi nämä tuotteet eivät nimittäin ole alunperin olleet hoitonesteitä (essence) siinä mielessä, miten suomeksi hoitoneste-sanaa on tapana käyttää, vaan kyse on vain ollut nestemäisistä ihonhoitotuotteista, jotka ovat L’Oréalin laboratorioiden uusimpia innovaatioita ja jollainen on aiemmin nähty jo ainakin Lancômen puolella Énergie de vie Liquid-Care Moisturizer -tuotteen muodossa.

Lancome ÉNERGIE DE VIE LIQUID CARE MOISTURIZER

Asiaa voi vielä selkeyttää katsomalla L’Oréalin englanninkielisen Hydra Genius -mainosvideon, joka summaa homman selvästi suomennusta paremmin:

Kun sain tämän tulkinnanvaraisen käännösasian selvennettyä itselleni, saatoin alkaa tutkia tuotteita avoimin mielin ilman ennakkovarauksia. En enää vertaillut näitä mielessäni aasialaisiin, seerumin ja hoitovoiteen alla käytettäviin hoitonesteisiin, vaan aloin tutustua kiinnostuneena täysin uudentyyppisiin nestemäisiin kosteutustuotteesiin (liquid moisturiser).

L'Oréal Paris Hydra Genius Hoitoneste kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Hydra Genius -hoitonesteitä on saatavilla kolmella erilaisella koostumuksella: kuivalle ja herkälle iholle, normaalista kuivalle iholle sekä normaalista sekaiholle. Kaikkien näistä koostumukset tuntuvat hieman erilaisilta, mutta niissä on kaikissa silti samanlainen idea: ne on kehitetty korvaamaan kosteusvoide nestemäisellä kosteutustuotteella, joka jättää ihon raikkaaksi ja pehmeäksi ilman rasvaista tai tahmaista tunnetta.

L'Oréal Paris Hydra Genius Hoitoneste kokemuksia Ostolakossa Virve Vee
Vasemmalta oikealle: Kuivalle & herkälle iholle, normaalille & kuivalle iholle ja normaalille & sekaiholle.

Hydra Genius -hoitonesteet on siis nimeomaan kehitetty käytettäväksi iholla yksinään, mutta kukaan ei tietenkään kiellä käyttämästä niitä myös tavallisen kosteusvoiteen tai jopa kosteusvoiteen ja seerumin alla lisäboostia tuovina tuotteina.

L'Oréal Paris Hydra Genius Kuivalle & herkälle iholle.
L’Oréal Paris Hydra Genius Kuivalle & herkälle iholle.

Hoitonesteiden kerrotaan sisältävän kolmea erilaista hyaluronihappoa sekä aloe veraa ja iho todellakin tuntuu niiden jälkeen raikkaalta, pehmeältä, kosteutetulta  ja erittäin miellyttävältä – onhan L’Oréal todellakin mestari tekemään hyvältä tuntuvia ihonhoitotuotteita, kuten monet varmasti tietävät.

Kuivalle ja herkälle iholle tehty samean valkea koostumus on hitusen muita täyteläisempi iholle levittäessä ja iholle jääkin sen jälkeen pehmeän kosteutettu, mutta silti raikas tunne. Tuote ei tunnu täysin haihtuvan iholta, vaan iho tuntuu jäävän miellyttävän kosteutetuksi ilman, että se on kuitenkaan klähmäinen.

Normaalista kuivalle iholle formuloidussa versiossa on läpikuultavampi koostumus, joka muuttuu iholle levittäessä suorastaan vesimäisen ohueksi ja jättää sekeästi virkistävämmän tunteen.  Iholle jää sen jäljiltä kosteutettu, pehmeä ja raikas tunne, mutta itse tuote vaikuttaa lähes kadonneen.

Normaalista sekaiholle tarkoitetussa versiossa on yllätyksekseni ihan hitusen vähemmän vesimäinen koostumus kuin normaalista kuivalle iholle tarkoitetussa versiossa, mutta sekin on silti ohut ja suorastaan raikkaan geelimäinen. Iho jää sen jäljiltä rasvattoman kosteutetuksi, mutta ei silti kiristelevän mattaiseksi.

L'Oréal Paris Hydra Genius Normaalille & Kuivalle iholle.
L’Oréal Paris Hydra Genius Normaalille & Kuivalle iholle.

Tässä vaiheessa tulee esiin kuitenkin se käyttäjän korvien välissä oleva mutta. Minä en nimittäin henkilökohtaisesti usko, että tuote kykenee varsinaisesti hoitamaan ihoani yhtä hyvin, kuin useammalla (mielellään korealaisella) ihonhoitotuotteella toteuttamani hoitorutiini. Ihosta tulee Hydra Genius -hoitonesteiden jälkeen ihastuttavan pehmeän ja sileän tuntuinen ilman pienintäkään klähmäisyyttä ja meikkituotteet levittyvät sille siksi hyvin, mutta mielessäni uskon silti, että tavallisesti silikonittomat ja alkoholittomat hoitonesteeni, seerumini ja kosteusvoiteeni yhdessä hoitavat sitä paremmin.

Minä siis henkilökohtaisesti prioirisoin tuotteiden sisältämien tehoaineiden vaikutuksen tärkeämmäksi kuin näillä välittömästi saadun, oikein miellyttävältä tuntuvan lopputuloksen.

L'Oréal Paris Hydra Genius Hoitoneste kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

L’Oréal Paris Hydra Genius -ihonhoitotuotteet tekevät ehdottomasti sen, mitä ne lupaavat. Jos joku etsii ihoa kosteuttavaa tuotetta, joka tuo välittömästi pehmeältä ja raikkaalta tuntuvan ihon, niin nämä kannattaa ehdottomasti katsastaa. Jos taas kuitenkin kuuluu samaan koulukuntaan kuin minä ja vannoo ihon tehokkaan hoidon nimeen, eivät nämä välttämättä ole sopivia tuotteita omaan käyttöön.

L'Oréal Paris Hydra Genius Normaalille & sekaiholle.
L’Oréal Paris Hydra Genius Normaalille & sekaiholle.

Voisin itse käyttää näitä kesällä päiväkäytössä lisäämällä näiden alle antioksidanttisen seerumin ja päälle vielä aurinkosuojan, mutta minä en itse vain ole sitä näiden kohderyhmää, joka tahtoo korvata kaikki ihonhoitotuotteensa yhdellä, rasvattoman tuntuisella tuotteella – jotenkin se vain tuntuu minusta väärältä ihoani kohtaan.

Jos kuitenkin olisin itse 16-vuotas babyface tai minulla olisi ihonhoitoa ja meikkausta aloitteleva teini, voisin hyvin kotiuttaa kaupasta pullollisen Hydra Genius -hoitonestettä. Aikuisemman ihon jutuksi en kuitenkaan näitä enää koe.

L'Oréal Paris Hydra Genius Hoitoneste kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Kuka on jo kokeillut L’Oréal Paris Hydra Genius -hoitonesteitä?

Kommentit (15)

  1. Delle

    Lehden välissä ollut näyte kiinnosti. Luulin tuotteen olevan hoitoneste. Käytössä ollut Lancomen hoitoneste alkoi loppumaan ja suunnittelin ostavani edullisemman tilalle. Mutta, kun luin ainesosaluetteloa, oli Lorealin versiossa ensimmäisenä vesi, kun taas Lancomen tuotteessa aloevera. Se siitä sitten, en halua ostaa liki vettä olevaa tuotetta.

  2. xod

    Mäkin luulin tämän olevan hoitoneste ja innostuinkin jo kunnes jostain muusta blogista luin että onkin ikäänkuin kosteusvoiteen korvaaja. No thank 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *