L’oreal Matte Morphose

”Loreal Matte Morphose” (tai sen erilaiset variaatiot) on sanayhdistelmä, jolla blogiini päädytään nykyään päivittäin. Harmi vaan, etten ole tähän mennessä muuta kuin vilauttanut kuvan tuosta saamastani tuotteesta esittelemättä sitä sen tarkemmin, joten kukaan meikkivoiteesta lisätietoa kaipaava ei ole hyötynyt blogistani sen suhteen millään lailla.

Nyt tilanne kuitenkin korjataan ja tänään esittelen teille Matte Morphosen in action -ja varsin perinpohjaisesti esittelenkin.

Itse sain alunperin sävyn 200 kokeiltavakseni ja kokeilin sen kyllä heti sen saatuani, mutta tällaiselle kalpeanaamalle sävy oli tietysti liian tumma. Tuote lähtikin sitten melko nopeasti eteenpäin hyvälle ystävälleni.

Hauskaa oli kuitenkin se, kuinka hyvin tämäkin sävy itseasiassa omalle iholleni häipyi! Tämä näyttää todella tummalta, mutta ei olisi tarvinnut olla paljoakaan tummempi iho kuin minulla, kun tämän olisi jo saanut helposti häivytettyä.

Tahdoin kuitenkin tutustua tähän meikkivoiteeseen hieman paremmin ja otin töistä pienen näytteen meikkivoiteen vaaleimmasta sävystä 115.

Kuten olen jo muutamaan otteeseen saanut (ensimmäistä kertaa elämässäni!) todeta, on ihoni tällä hetkellä niin hyvässä kunnossa, ettei tuotteen peittokykyä voi oikein kuvista arvioida täysin. Tällä(kin) kertaa joudutte siis tyytymään lähinnä kirjoitettuun tekstiin tuotteen ominaisuuksia arvioidessani, mutta runsaasta oheiskuvituksesta saa varmasti kuitenkin jotain irti.

Matte Morphose–teknologian sydämessä on uudenlainen mattapinnan antava ainesosa nimeltään: MATI-CRYSTAL. Tämä läpinäkyvä geeli poistaa iholta kiiltoa luodakseen iholle mattapinnan.Tämän erityisen ainesosan ansiosta L’Oréal Paris -tutkijat onnistuivat peittoamaan paradoksin: he loivat meikkivoiteen, jonka antama lopputulos on samalla matta ja heleä. Tämä olisi ollut mahdotonta vielä muutama vuosi sitten.” (Lähde: L’orealin suomen kieliset kotisivut.)

Täytyy myöntää, että meikkivoide on kyllä samaan aikaan sekä matta että heleä ainakin näin aluksi. Meikkivoide tuntuu iholla todella kevyeltä, mutta rasvattomalta ja ihon pinta jää heleäksi. Silikonisen tuntuinen koostumus tasoittaa kyllä ihoa loistavasti. Toisaalta tämä ei ole mikään ihmekään, sillä tuotteen INCI on kaikessa yksinkertaisuudessaan tällainen:

Cyclopentasiloxane, Dimethicone Crosspolymer, Acrylates Copolymer, Disodium Stearoyl Glutamate, Aluminium Hydroxide, [+/- May Contain: CI 77891, CI 77491, CI 77499]

Silikoni, silikoni, kalvonmuodostaja, pinta-aktiivinen aine/ puhdistava aine sekä emulgaattori/ humektantti/opalisoiva aine /ihoa suojaava aine/ viskositeetinsäätäjä (ja väriaineet).

Viisi raaka-ainetta ja väriaineet ja näiden aineiden yhdistelmä on siis se ”Mati-crystal”? Wow, L’oreal! (No, onhan Cyclopentasiloxane ainakin tosiaan läpinäkyvää…)

No, ei saa olla negatiivinen, tuotehan kuitenkin tekee aineosillaan ihan juuri sen, mitä se lupaakin. Siloittaa, tasoittaa, tekee mattaista pintaa ja heleyttää. Eihän tämä muuta lupaakaan ja lupauksensa tämä kyllä lunastaa. Toisaalta minusta on itseasiassa vaihteeksi ihan mukavaakin, ettei INCI ole kolmenkymmenen aineosa pituinen liirumlaarum-lista vaan lyhyt ja simppeli. Suomeksihan tämä on hieman kuin meikinpohjustaja, johon on vain lisätty väriaineet. Hyvä idea! Sisällön ei siis tarvitse olla ihmeellinen luodakseen mielikuvan siitä, että se olisi jotenkin ihmeellinen.

Jännää tässä tuotteessa oli tosiaan se, kuinka tummilta itse sävyt näyttivät ennen tuotteen levitystä iholle.

Ja tuo pläntti on se vaalein sävy 115! Ei näyttänyt kovin lupaavalta…

Mutta ei tämä nyt ihan pahasti anna iholle lisätummuutta. Hieman kyllä lämpöä, mutta mitään mieletöntä tummuutta kuitenkaan. Tämä levittyy iholle todella helposti ja hyvin ja ikäänkuin vain ”katoaa” iholle ilmavan koostumuksensa ansiosta.

Pisamia tämä häivytti hieman tekemättä niista harmaita. (Teksti ”meikitön” viittaa tosiaan vain ihoon, sillä kuten selkeästi näkyy, ovat silmät ja kulmat meikattuja.)

Myös tuo silmäni alla oleva maksaläiskä häipyi kivasti, vaikkei tälläkään tosin täysin peittynyt.

Ihon pinnasta tuli kyllä kivan photoshopatun näköinen ja huokoset todellakin häivyttyivät huomaamatttomemmiksi. Rasvaisemmalla iholla laittaisin kuitenkin päälle vielä ohuen irtopuuterin, sillä vaikka tämä jättääkin mattaisen pinnan, ihon rasvat lähtevät kyllä pikkuhiljaa päivän kuluessa mössäämään meikin pintaa (varsinkin, jos tuotetta on kerrostanut enemmänkin). Hyvin pintakuivalle iholle tuote on ehkä liian kuivakka ilmavan koostumuksensa vuoksi ja saattaakin tuoda mahdollisen hilseilyn ihon pinnalla esiin ikävästi.

Iholle levitettynä tämä vaalein sävy 115 ei myöskään ollut ihan pahasti liian tumma kalpealle iholleni.

Kasvojeni ihon kun nimittäin punertaa muutenkin hieman muun ihoni ollessa todella, todella vaalea ja keltapohjainen, eli kasvojeni iho näyttää helposti hieman tummemmalta jo valmiiksi.

Tämä peitti silmänalusilla melko hyvin tuntumatta liian kuivalta, mutta itse tahtoisin käyttää lisäksi vielä erillistä peiteainetta tämän kanssa tässä yhteydessä.

Ihan täydellistä sinertävyyden peittoa en tällä itse tosiaan ainakaan saanut, mutta en tosin ole saanut sitä millään muullakaan tuotteella.

Loppuyhteenvetona sanoisin, että tuote tuntui iholla hyvältä, kesti melko hyvin ja teki nätin pinnan. Puuteroimattomanakin iho pysyi melko pitkään mattana, vaikkakin kasvojen keskiosa alkoi pikkuhiljaa hieman kiiltelemään (enkä kyllä uskot tämän pysyvän kellään täydellisen mattaisena sitä luvattua kahtatoista tuntia).

Jos iholleni löytyisi sopiva sävy enkä olisi näin vannoutunut mineraalien käyttäjä nykyään, voisin hyvinkin käyttää tätä aina välillä. En tosin osaa sanoa, mitä ihoni sanoisi päivittäisestä varsin roimasta silikonikuorrutuksesta… Jotenkin homma hieman epäilyttää, vaikka lopputulos olikin aivan loistava.

Moni on verrannut tätä Maybellinellä jo vuosia myynnissä olleeseen Dream Matte Mousseen, jonka ystävä en itse ole niinkään ollut. Mielestäni tämä on kuitenkin huomattavasti kauniimmin levittyvä, tuntuu iholla ohuemmalta, näyttää kevyemmältä ja kestää siistinä huomattavasti paremmin. Jos Dream Matte Mousse on siis traumatisoinut sinut, saatat silti pitää tästä. Ja jos olet tykännyt Dream Matte Moussesta, voisit siltikin pitää tästä.

Oletteko jo kokeilleet Matte Morphosen? Tai aiotteko kokeilla?

(Ja niin, tämä ei siis ollut sponsoroitu mainos, vaikka kuvissa toistuvat Matte Morphose -tekstit siltä jo vaikuttavatkin…)

Kommentit (37)
  1. mulla on ollut dream matte mousse, mutta en tykännyt siitä kun se kuivatti ihoa ja tukki samalla ihohuokosia ja siitä seurasi finnejä :/ tukkiiko tämä ihohuokosia ? tai kuivattaako tämä tuote ihoa?

  2. Mietin vaan ku sanoit että sun kasvojen iho on punertavampi ku muun kehon, nii että valitsetko sä sitte meikkivoiteen sävyn niin, että se on saman sävynen ku sun kasvot vai sillee et se näyttäis enemmän samalta ku sun keho ?
    😛 Pitkä kysymys, mut aattelin vaa kysyy ku mulla on aikalailla sama ongelma 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *