Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Lontoon shoppailupaikat x 3

Moni Lontooseen matkaa suunnitteleva on kiinnostunut kuulemaan vinkkejä hyvistä shoppailupaikoista. Niitähän tunnetusti Lontoossa riittää, mutta tänään haluaisin antaa kolme omaa vinkkiäni.
Perinteisin shoppailupaikka on tietysti Oxfordstreet kaikkine sivukatuineen. Tuolta alueelta löytyy kaikki mahdollinen ja mahdoton, mutta esimerkiksi sadepäivinä (joita Englannissa tunnetusti on usein) voi pyöriminen Oxfordstreetillä alkaa rasittaa hieman. Silloin olisikin mukavaa suunnata ostoskeskuksiin.
Lontoossa on kaksi loistavaa massiivista ostoskeskusta, joista löytyy suurinpiirtein kaikki mahdollinen.
Westfieldin ostoskeskukset sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella.
Toinen ostoskeskuksista, Westfield London, sijaitsee lännessä ja sinne pääsee hyvin helposti hyppäämällä vain Central linen metroon (punainen linja) ja jäämällä metrosta lännessä, Shepherd’s Bushin pysäkillä. Ostoskeskus on aivan metron vieressä, joten sen löytää vaivatta.
 Westfield London on iiiiso ostoskeskus, jossa on kaikkea mahdollista: Aldo, Ann Summers, Bershka, Boots, Debenhams, H&M, House of Fraser, Inglot, Kiehl’s, Kiko, L’occitane, La Senza, Lush, MAC, Make Up Store, Mango, Massimo Dutti, Michael Kors, New Look, Pull and Bear, Rituals, River Island, Superdrug, Ted Baker, Body Shop, Top Shop, Uniqlo, Warehouse, Zara…
Ostoskeskuksesta löytyy myös luksusliikkeiden oma osio, Village, josta löytyy niin Mulberry, Burberry, Gucci, Prada, Vuitton kuin moni muukin merkki. 
 
Ostoskeskus käsittää yli 300 liikettä ja siellä on myös ravintoloita, kahviloita ja ruokakauppoja, joten sinne voi helposti unohtua päiväksi.
Toinen Westfieldin ostoskeskus sijaitsee idässä Stratfordissa, joka on Jubilee Linen päätepysäkki (harmaa metrolinja). Myös tämä ostoskeskus on niin lähellä metroasemaa, että sinne on todella helppo löytää.

Westfield Stratford City on myös massiivinen ostoskeskittymä, josta löytyvät monet samat liikkeet kuin Westfield Londonistakin, mutta pienellä variaatiolla. Täältä löytyy nimittäin myös mm. Victoria’s Secretin iso myymälä, josta löytyy niin alusvaatteita, vartalotuotteita kuin kosmetiikkaakin.
 Olin aivan taivaissa sen löydettyäni!
Toinen mahtava juttu, joka tästä ostoskeskuksesta löytyy, on massiivinen, kolmekerroksinen Forever 21 -myymälä.
Myös Stratford Cityn ostoskeskuksessä on paljon kahviloita ja ruokapaikkoja sekä luksusmerkkien myymälöitä, mutta jälkimmäisiä ei ole ihan yhtä paljon kuin lännen vastaavassa ostoskekuksessa. Liiketiloja on kuitenkin noin 270, eli nähtävää todellakin riittää vaikka koko päiväksi. 
Kolmas shoppailuvinkkini on niille, jotka tahtovat luksusmerkkejä edullisesti.
Bicester Village on outlet-shoppailuun keskittynyt pieni kylä (tai no, ainakin kylän raitti…), josta löytyy yli 130 merkkituotteiden outlet-myymälää. 
Kylä ei sijaitse Lontoossa, mutta sinne pääsee Lontoosta helposti. Oma suosikkitapani matkustaa on juna Lontoon Marylebonen juna-asemalta, josta junia menee usein ja matka taittuu nopeimmillaan noin 45 minuutissa (tai maksimissaan noin tunnissa). 
Lippua ostaessa pääteasemana on Bicester North, mutta kannattaa kertoa olevansa matkalla Bicester  [bister] Villageen, jolloin samalla junalipulla pääsee suoraan Bicester Northin asemalta hyppäämään pienen shuttle bussiin, joka vie matkustajat noin kymmenessä minuutissa ostosparatiisiin. 
Jos matkustaa ruuhka-aikoja vältellen, on edestakaisen junalipun hinta noin 27 puntaa ja muuten n. 32 puntaa. Lippu voi kuulostaa kalliilta, mutta kun ottaa huomioon, että sillä pääsee maan parhaaseen ostosparatiisiin, jossa tekee mielettömiä säästöjä shoppailessaan (naisen logiikka…), ei lippu ole enää ollenkaan pahan hintainen. Ja no, 13,5£ suunta ei nyt ole niin paha minusta.
Bicester Villagesta löytyy tosiaan mieletön määrä myymälöitä: Armani, Bally, Burberry, CK, D&G, DKNY, Diesel, Dior, Fendi, Furla,  Gucci, Guess, Jimmy Choo, Juicy, Karen Millen, L’occitane, Lacoste, Levi’s, Michael Kors, Molton Brown, Mulberry, Prada, Ralph Lauren, Ted Baker, The Cosmetics Company Store, Tod’s, Tory Burch, Tommy Hilfiger, UGG, Vivienne Westwood, YSL…
Kylän ideana on, että kaikki on vähintään kolmanneksen halvempaa kuin muualla ja sieltä löytyy niin vanhojen mallistojenkin juttuja kuin uudempaakin tavaraa. Hinnat ovat oikeasti loistavia ja ostin viimeksi esimerkiksi Mulberryn merino-cashmir -huivin 50 punnalla (norm. n. 95£), DKNY:n Cozyn (kyllä kolmannen…) 59 punnalla (norm. n. 140£) ja Ballyn balleriinat -40% alennuksella. 
Olen ostaut tuolta myös Guccin huivin noin puoleen hintaan sekä ihaillut tuolla vaikka mitä muuta jopa puoleen hintaan (tai halvemmallakin!) olevaa kuranttia tavaraa. 
Paikka onkin siis ihan mieletön kokemus niille, jotka arvostavat merkkituotteita ja voivat viettää vaikka koko päivän niitä kuolaten. Kylässä on kahviloita ja ravintoloita sekä aivan sen veressä on iso Tesco, joten ruokatankkaustakin saa helposti. Kun kylästä tahtoo lähteä pois, vie shuttle bussi jälleen juna-asemalle, josta pääsee helposti takaisin Lontoon Marylebonin asemalle.

Varoituksena kuitenkin sanon, että kylässä kannattaa mielummin vierailla keskellä viikkoa kuin viikonloppuna, sillä se on turistikohde ja varsinkin ennen joulua viikonloppuisin täynnä shoppailuintoa täynnä olevia vieraita.
Tällaisia shoppailusuosituksia minulla siis. Onko teillä kertoa joitain erityisiä?

Kommentit (12)

  1. Enni

    Kiitos tästä! Taidankin vierailla sitten tuossa ensimmäisessä mainitsemassasi ostarissa ja outletissa myös! Me tosin ehkä nappaamme sen shopping express -bussin, koska se kustantaa 25 puntaa meno-paluulla!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *