Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Lonely or not?

Olen asunnoton ja minulla oli tiedossa tämä yksi kymmenen päivän vapaajakso, jolle minulla ei ollut mitään ohjelmaa.

Jotain olisi mukavaa keksiä sen sijaan, että olisin vain pyöritellyt vanhempieni luona peukaloitani ja käynyt silloin tällöin pillimehulla ystävieni kanssa odotellen, että Englantilaistunut Herrasmiehenikin tulisi taas parin viikon kuluttua Suomeen. Tai toivonut sormet ristissä lisää työpäiviä.

Mitä olen halunnut aina tehdä, mutta en ole saanut kuitenkaan aikaiseksi?

Vastaus: Matkustaa ulkomaille yksin.

Sitäpaitsi pieni loma etelän lämmössä tekisi minulle muutenkin nyt hyvää. (Varsinkin nyt, kun tein juuri kymmenen vuorokauden aikana 110 tuntia töitä poistumatta kertaakaan edes laivasta.)

Tein siis pientä nettisurffailua, löysin mukavan kohteen ja varasin sen samantien.


Kuva täältä.

Keskiviikkoaamuna luvassa on siis lento Kreikkaan, jonka auringossa aion ottaa aikaa itselleni, rentoutua ja nauttia elämästä ihan vaan oman itseni seurassa.

Yksin reissaaminen on kokemus, jota en ole koskaan aiemmin kokenut, mutta jonka olen halunnut kokea. En tiedä, tykkäänkö siitä. En osaa sanoa, olenko yksin lomaillessani äärimmäisen rentoutunut vai tylsistynkö vain kuoliaaksi. En tiedä, onko minulle vapauttava tunne mennä miten haluan ja koenko itseni superitsenäiseksi ja oikeaksi survivoriksi vai koenko vaan olevani totaalisen yksinäinen raasu muiden nauttiessa lomasta yhdessä. Enkä tiedä, saanko yllättävän sosiaalisuudenpuuskan ja teen tuttavuutta muiden ihmisten kanssa vai erakoidunko vain mielummin.

Tahdon kuitenkin lähteä ottamaan selvää näistä asioista, joten ylihuomenna minua tosiaan kutsuu Kreikka.


Kuva täältä.

Oletteko te matkustaneet yksin? Millaisia fiiliksiä yksin matkustaminen teissä herättää?

Kommentit (31)

 1. Maija

  Kävin yksin reilu vuosi sitten New Yorkissa. Suunnilleen kaikki, mikä matkaillessa voi mennä pieleen meni pieleen. Peruttuja lentoja, kadonneita matkatavaroita, jumalaton nuhakuume jne. Kaikesta selvisin kunnialla yksin, reissun päätyttyä olo oli melko voittamaton. Puhumattakaan siitä, kuinka mahtavaa oli lomailla vain omien aikataulujen ja mielihalujen puitteissa. Sain kiertää vapaudenpatsaat ja empire statet ja muut "pakolliset" kaukaa ja kuluttaa kokonaisia päiviä museoissa. Nyt hirvittää vaan se, että entä jos joskus pitää lähteä jonkun toisen ihmisen kanssa matkalle. 😀

 2. Heini

  Täällä on "muutamia tuhansia" naamat kateudesta vihreitä olevia lukijoita 😉 Ihanaa, rentouttavaa lomaa sulle =)

 3. Anonyymi

  Mahtavaa reissua! Itselläkin on listalla tuo yksin reissuun lähteminen, pakkohan sekin on kokea.
  Rethymnon on käymistäni Kreikan kohteista (ja näitähän riittää) ainoa, jossa sää oli erikoisen vaihteleva ja jopa vettä tuli niskaan, ajankohta oli kesäkuun puolen välin tienoilla – toivottavasti sinua aurinko hellii 🙂 Paikka on kiva, mutta yliopistokaupunkina tähän aikaan jo hieman hiljaisempi. Ei Kreikkaa silti voita mikään muu maa <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *