Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Lomaa edeltävä yhteenveto

Kuten etukäteen lupailin, tuli tästä aivan loistava työpassi loppuneiden tuotteiden suhteen. Tässä passissa tuotteita kului nimittäin loppuun todella kiitettävissä määrin!

Työpassin ensimmäiset tuotteet loppuivat jo kahden ensimmäisen työpäivän aikana ja vauhti vaan parani työpassin loppua kohti mentäessä. Olin töissä poikkeuksellisesti vain kahdeksan päivää, mutta loppuneiden tuotteiden saldo oli parempi kuin aikoihin!

Heti ensimmäisenä iltana töihin tulemiseni jälkeen loppuun kului Herbinan aiemmin kehumani Tuuheuttava Kuivashampoo. Pidin tuotteesta yhä edelleen paljon ja käyttäisin sitä mielelläni lisääkin.

Saman illan aikana käytin vartalolleni myös viimeiset pisarat blogini kautta saamastani No7-merkin Protect & Perfect Intensively Moisturising Body Serumista. Olen hävittänyt tuotteen pakkauksen ja samalla myös INCI:n, joten en päässyt kurkkimaan sitä tarkemmin ja minun täytyi tyytyä pohtimaan, miltä tuote tuntui ja mitä se vaikutti tekevän.

Sopivan täyteläinen voide (joka vaan kulki seerumi nimellä) kosteutti ihoani hyvin jättäen sen mukavan pehmeäksi ja kostetetuksi tuntumatta kuitenaan liian rasvaiselta. Tuote jätti iholle paitsi kosteutetun, myös kosteuden haihtumista estävän pinnan, mistä kielii se, että vielä seuraavana päivänä levityksen jälkeen suihkussa käydessäni saatoin veden kanssa ihoa pestessäni tuntea, kuinka voide lähti iholta pois. Omalle iholleni moinen pysyvyys kuitenkin passasi hyvin, sillä ilman tehokasta kosteuden haihtumisen ehkäisyä ihoni todellakin kuivuu ja pahasti. Tuote oli oikein mukava tuttavuus, mutta ei nyt ehkä mimtään niin superia tai erityisen hypetyksen arvoista mielestäni.

Työpassini aikana kului loppuun myös yksi suosikkini hiustuotteista. Aiemmin paljon kehumani John Friedan Frizz-Ease 3-day straight -suihke loppui juuri sopivasti vain viikkoa ennen Lontooseen muuttoani, eli selvisin kyllä hyvin viikon ilman tuotetta, mutta saan sitä lisää Englannista Suomen hintoja edullisemmin. Tästä tuotteesta voi lukea aiemman kehumispostaukseni täältä.

Toinen hyväksi havaittu hiustuote kului sekin loppuun kun tursautin tuubista ulos viimeiset pisarat Cutrinin uudesta Premium Moisture Conditionerista, jota esittelinkin teille juuri.

Myös Lumenenvähän aikaa sitten postailemani Berry Refresh Deo-Antiperspirantti kului loppuun. Tuote palveli minua kesän ajan työdödönä ja kommenttini siihen liittyen voi lukea tästä aiemmasta postauksestani.

Toinenkin Lumenen Berry Refresh -vartalonhoitolinjan tuote poistui tuotemerestäni, kun käytin loppuun jo toisen kappaleen saamiani Kiinteyttäviä Vartaloemulsioita. Pidin tuotteesta edelleen ja aiemmat kommenttini siitä ovat luettavissa täältä.

Passin aikana kului loppuun myös pari suosikkimerkkini tuotetta.

Soap & Glorynaiemmin postailemaniHeel Genius -jalkavoide sekä niin ikään myös Hand Food -käsivoiteen matkakoko kuluivat molemmat loppuun. Jälkimmäisestä tulossa postausta lähipäivinä.

Näitä tulee hieman ikävä (käsivoidetta varsinkin), mutta onneksi Englanti on merkin tuotteiden luvattu maa.

Kulutin loppuun myös tuotteen, josta aina välillä luulin pitäväni tajutessani sitten kuitenkin, etten oikeastaan pidäkään.

Minulle suositeltiin useaan otteeseen Nuxen Reve de Miel -huulirasvaa, joka kuulemma pitää huulet ihanan pehmeinä ja kosteutettuina ja sopii hyvin kuivillekin huulille. Ostin tuotteen ja olen käyttänyt sitä voiden yhtyä siihen, että huulet tosiaan pysyvät hyvässä kunnossa tuotteen kanssa. Ongelmana oli vaan, ettei se elvyttänyt superkuivia huuliani uudelleen henkiin ihan yhtä hyvin kuin esimerkiksi Biothermin Beurre de Levres, joka on uusi huulirasvasuosikkini. Pienen kuivuuden tämä kyllä pelasti, mutta repeilevän kuivat suupielet tällä kesti melkoisen kauan aikaa hoitaa kuntoon.

Mitä kuitenkin tässä tuotteessa inhosin oli sen koostumus. Rasvaisen paksu ja rakeinen koostumus ei millään asettunut huulille kauniin tasaisesti, mikäli tuotetta oli käytettävä vähänkin reilummin (ja ihan pienellä sipaisulla yöllä töissä superkuiviksi kuivuvat huuleni eivät pärjääkään). Jotenkin huulet vaan tuntuivat epämiellyttäviltä tämän kanssa ja siinä missä muut huulirasvat on voinut aamulla vaan pestä kasvoilta pois kasvojen pesun yhteydessä, on tämä täytynyt aluksi pyyhkiä huulilta pois paperilla ja vasta sitten kasvot on voinut pestä. Muussa tapauksessa tuote vaan leviää pestessä paksuna mössönä pitkin suupieliä ja poskia jättäen niille inhan tunnun.

Varsinkin viimeaikoina paljon kovia kokeneen pakkauksen olikin jo aika päästä roskiksen lepoon, joten en jäänyt suremaan tuotteen perään.

Kaikkein juhlallisinta on kuitenkin aina meikkituotteiden loppuminen. Tällä kertaa tunnelma oli aivan katossa, sillä saatoin eliminoida jo hyvin hyvin pieneksi käyneestä meikkiarsenaalistanikin kolme meikkituotetta!

Ensinnäkin vanhan suosikkini Max Factorin False Lash Effect Mascaran oli aika lähteä luotani. Alkuvuodesta asti avattuna olleen mascaran koostumus oli jo liian kuivahtanutta, joten turha sitä on enää jemmaillakaan. Tuotteesta löytyy yksi postaus täältä ja toinen täältä.

Toisen loppuneen meikkituotteen loppuminen oli kuitenkin edellistäkin hienompaa. Kyseessä oli nimittäin IsaDoran kaksi vuotta sitten ostamani värillinen kulmageeli, Color & Shape Eye Brow Gel (sävy 44).

Loistava harmaanruskea sävy täydensi kulmameikkini pitkään pitäen kulmat paikoillaan ja sävyttäen niitä välillä kulmakynän kanssa käytettynä ja välillä yksinäänkin. Tuote lupaa kuuden kuukauden säilyvyyden, mutta omani oli käytössä kaksi vuotta ongelmitta.

Ostin tämän loppuneen sävyn 44 samaan aikaan kuin myös sävyn 43, jota puolestaan on vielä hieman jäljellä. En ollut ostohetkellä varma, kumman ostaisin ja päätin ostaa molemmat. Nyt olen pitänyt toista aina välillä töissä ja toista mukanani todeten, että sävy 44 vaan oli parempi pienen viileytensä kanssa. Jahka toinenkin kulmageelini vaan piakkoin loppuu, metsästän sille taatusti uuden sävyllisen seuraajan Lontoon laajasta kosmetiikkatarjonnasta -Suomessa kun sävyllisten kulmageelien valikoima on olematon.

Kolmas loppunut meikkituote oli taas pitkästä aikaa huulimeikki.

Äitini minulle joskus ulkomaantuliaisena tuoma Sephoran Ultra-Shine lip gloss sävyssä 27 oli ihana huulikiilto, joka oli söpön vaalenpunainen kultaisella shimmerillä taitettuna. Sävy sopi melkeinpä tilantesseen kuin tilanteeseen ja tahmaamaton kiilto oli minulla usein mukana reissussa.

Ainoa miinus tulee siitä, että tuote oli järjettömän pieni, vaikka itse kiiltoputkilo näytti reilun kokoiselta. Sen millimäärää ei pakkauksessa kerrottu, mutta sisältö oli 0,13 fl.oz. joka minun salapoliisityöni perusteella on alle 4 ml huulikiiltoa (korjatkaa, jos matematiikkani petti). Näin isoksi putkiloksi tuo määrä on aivan hävyttömän vähän, joten en ikinä maksaisi tästä kovinkaan montaa euroa. Omien kokemuksieni mukaan Sephora onkin näköjään melkoinen pakkauskokohuijari!

Tällainen loppuneiden kasa tällä kertaa.

Yksitoista täysikokoista tuotetta ja yksi kokeilukokoinen. Ihan mieletön saalis, ei voi muuta sanoa! Tämä tasoitti hyvin viimeisen vapaajakson ennenkuulumattoman vähäisen saldon varmentaen todellakin sen tunteen, kun viimeksi töistä lähtiessäni mietin, ettei tekisi yhtään mieli lähteä kun tuntuu, että niin moni tuote on juuri aivan loppumaisillaan.

Nyt minulla onkin sitten meneillään kuukauden loma, jonka aikana varmasti loppuu jotain, mutta saa nähdä, teenkö seuraavan yhteenvedon vasta loman loputtua vai saatteko jotain väliaikaraporttia myös.

Kommentit (7)

 1. Hay

  Moi,

  Huomasin, että ainakin Briteissä on tullut myyntiin eri valmistajien eyelinereita, joissa on yhden kynänkärjen sijaan 3 kärkeä (esim. Clarinsin 3-Dot Liner), joilla on tarkoitus enemmänkin vahvistaa omaa ripsirivistöä kuin luoda erillinen rajausviiva. Oletko päässyt vielä tutustumaan tuonkaltaiseen tuotteeseen? Konsepti kuulostaa niin jännältä, että olisi mukava kuulla kommentteja.

  Mukavaa syksyä!

  • Anonyymi

   Suomessa näitä on myös Sokoksella ja omani tilasin netistä, ja sain sen eilen. En ole ehtinyt vielä kokeilemaan, mutta mua kiinnostaa myös kovasti. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *