Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Let’s be naked!

Suolaiselle Itämerelle sijoittuvalle poikkeuksellisen pitkälle kymmenen päivän laivakellunnalleni lähti tällä kertaa mukaani suolainen Soap Factoryn Naku-saippua.

Naku on mukava tapaus kuivempi ja herkempi-ihoisille, sillä senkin koostumus on jälleen hyvin yksinkertainen. Saippuassa ei ole lisättyjä hajusteita tai väriaineita ja sen peruskoostumuksessa on lisänä vain mineraalipitoinen suola, josta moni ongelmaihoinen kuulemma nauttii.

Ainakin omassa saippuassani oli kaksi erilaista puolta: toinen puoli oli hieman karheampi ja sen pinnalla näkyi enemmän suolakiteitä kun taas toinen puoli oli sileämpi ja tasaisempi. Tällä sai siis jynssättyä hieman voimakkaammin tai sitten vähän hellävaraisemmin.

Naku ei vaahdonnut käytössä pahemmin ja sen yksinkertainen koostumus sai minut jälleen hymyilemään, sillä se on kaikessa riisutussa koreilemattomuudessaan ihan nimensä veroinen: suolan lisäksi saippuasta löytyy kahta öljyä, yhtä rasvaa ja vettä. Ja siinä se. Tätä minä kutsun simppeliksi ihonhoidoksi! On siis turhaa kuvitella, että oikea saippua kuivattaisi ihoa, sillä tässäkään ei ole mitään voimakkaasti pesevää.

Myös Naku oli minulle mieleen, vaikka nautinkin suihkussa yleensä enemmän tuoksullisista saippuoista. Työsaippuana tykkäsin tästä kuitenkin, sillä jos paatti sattuu keinumaan, ei mikään ole vastenmielisempää kuin pieni hytti, jossa nenään tulee jatkuvasti voimakas parfyymimäinen tuoksu.

Ja jos jotakin tosiaan mietityttää palasaippua hygieenisyys ja joku näkee painajaisia vetisellä alustalla lilluvista möykkyiseksi sulaneista saippuapaloista, niin tahtoisin nyt tuoda niiden tilalle prinsessaunia.

Palasaippuan käyttö on hygieenistä, mikäli saippua saa käyttökertojen välissä kuivua. On siis tärkeää, että saippualle on alusta, joka on tehty niin, että saippuan altakin pääsee ilma kiertämään ja saippua kykenee kuivumaan käyttökertojen välissä. Sijoita siis saippualautaseen, jos otat palasaippuat kotiisi käyttöön. Suihkuveden seassa jatkuvasti lilluva saippua ei ole hygieeninen!

Onko palasaippuoiden hygieenisyys mietityttänyt monia? Innostaako Nakun koreilematon koostumus muita?

Kommentit (3)

 1. Anonyymi

  Minun oli pakko tilata soap factoryltä. Mukaan tuli brasil, sol, sugar ja margarita -tykkään raikkaista tuoksuista. Jokainen pala painoi 93g!

  Lisäksi pyysin pari näytettä. Sain greenyn ja violan, molempia 30g.

  Ihan pikaseen testasin greenyä ja kyllä sen tuoksu veden kanssa voimistui. Violassa en pidä siitä kukan tuoksusta, mutta "jälkituoksu" on hyvä.

  Lisäksi kylppärissä on tällä hetkellä noubaria, honey i washed the kids, godmother, sea vegetable ja ihana IHANA sexypeel.

  Juuri saunassa levitin iholle lumenen koivukuorinnan ja otin pienen palan honey i washed the kids (eikö voi olla yhtään pitempi nimi??) saippuaa, hieroen sillä vartalon läpi. Aaah, mikä elämys lämpimässä saunassa! Ihana kuorinta ja siihen päälle kosteuttava saippua (kyllä, tämä kosteutti). Saippua oli kyllä entinen sen jälkeen, sen verran hyvin rakeet sitä kulutti 🙂 Ihanaa luksusta näin lauantaina!

  Minulla on isossa kupissa pieniä palasia, joita otan fiiliksen mukaan. Pesun jälkeen kuivatan ne "hierontalaitteen" päällä. Sellanen ihan pieni, puinen vekotin jossa on kaksi riviä rullia. Kuivuu todella hyvin, ihan vahingossa tämä tuli tähän käyttöön mutta ei todellakaan lillu nesteessä meidän saippuat.

  Saippuafriikki

 2. Anonyymi

  Käytän palasaippuaa hyvillä mielin. Suolasaippuaa käytän lähinnä naamanpesuun. Vähempivaahtoinenkin hoitaa hommansa 🙂 En meikkaa kuin ripseni ja/tai huuleni satunnaisesti. Suolasaippua vaahtoaa huomattavasti paremmin jos maltat antaa sen olla vuoden verran.
  Tykkään simppeleistä jutuista. Joskus joku pieni lisä (siemenet, väri, tuoksu…) on kiva. Pakkasella käytän vain vettä ja peruskamaa koska ihoni on atooppinen enkä halua rasittaa sitä yhtään enempää. Nenänikin herkistyy tuoksuille talvisin. Ehkä se on psyykkistä itsesuojelua, en tiedä.
  Olen harrastanut saippuanvalmistusta nyt noin 4v, mutta mietin lopettelua koska sitä alkaa pursuta kaapeista ja mulla on aika minimaalinen tarve sille. Kiinnostuskin on aika nollassa. Ja kun haluan kokeilla Lushin ja SF:n paloja 🙂 Lushin paloja kylläkin käytän jo 😀

  -AT

 3. Ulpu

  Mä en ole suosinut palasaippuoita juurikin hygieenisyyden takia. Mutta kyllähän ne ihan hygieenisiä ovat, jos eivät lillu vedessä. Joten varmaankin tulee tehtyä tilaus Soap Factoryyn, siellä (ja monessa muussakin paikassa) on herkullisen oloisia saippuoita. Sieltä ajattelin hankkia myös kivan turkoosin alustan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *