Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Let me introduce you to Bob (and Sol)

Otin Kreikkaan lomailemaan lähtiessä mukaani kaksi Soap Factoryn saippuaa, Bobin ja Solin.

Bob on mitä mainioin jokapaikan yleissaippua. Oma Bobini oli tavallista pienempi näytepala (kuten moni muukin kokeilemistani saippuoista), mutta osoittautui reissussa erittäin riittoisaksi.

Tasaa kaikki
Bob on siis perussaippua, jonka koostumukseen on lisätty hampunsiemenöljyä ja hieman hampunsiemeniä pinnalle koristeeksi. Koska tämä on siis OIKEA saippua (eikä tässä ole esimerkiksi sulfaatteja tai muita anionisia tensidejä), ei tämä kuivata ihoa käytössä. Kuten INCI:stä näkyy, on tämä täynnä öljyjä ja rasvoja, jotka kummatkin siis liottavat iholta pois rasvaa (ja öljyä). Ihosta tulee siis käytön jälkeen erittäin puhtaan tuntuinen, mutta ei liian pesty (eli iholle siis jää ”hyviä rasvoja”).

Koska Bobin koostumus on niin perus saippuan koostumus, sopii tämä myös lapsille. Tässä ei ole käytetty hajusteita eikä väriaineita, joten tämän tuoksukin on siis tavallisen saippuamainen (mutta ei sellainen puhtaan dovemainenkaan tietenkään kuitenkaan, vaan tosiaankin ”saippuamainen”).

Minä tein tällä reissussa kaikkea mahdollista: Pesin tällä käsiä, käytin suihkusaippuana, käytin apuna sheivauksessa, puhdistin ihon ja meikitkin (en kuitenkaan silmämeikkiä) ja käytin jopa pyykinpesussa! (Valkoisten bikinieni takapuoli oli värjäytynyt vihreäksi ja ruskeaksi istuskeltuani ja pyöriskeltyäni aaltojen voimasta vedenalaisella rantakalliolla, jolla kasvoi kaikenlaista mukavaa vesikasvistoa… Ja lähti muuten puhtaaksi!)

Kokeilin tätä myös hiustenpesussa, mutta siihen tarkoitukseen tämä oli tukalleni liian hellävarainen.

Minusta Bob oli aivan mahtavaa matkaseuraa enkä olisi voinut olla tyytyväisempi siihen, että valitsin juuri Bobin mukaani matkalle, sillä käytin tätä reissussa tosiaankin lähes kaikkeen.

Bob on kuulemma tällä hetkellä loppu Soap Factorin varastosta, mutta saatavilla taas syyskuussa.

Toinen reissussa mukanani ollut saippua oli tosiaan Sol.

Sol-saippuan valitsin reissuun mukaan ihan vain ja ainoastaan sen nimen perusteella. Jos lähden helteisen kuuman Kreikan auringonpaisteeseen, en todellakaan voinut edes harkita jättäväni Sol-nimistä saippuaa kotiin!

Sol on myös hellävarainen pesijä, mutta edellisestä saippuasta poiketen siihen on lisätty luomuporkkanamehua, merisuolaa ja eteerisiä öljyjä. Tämä on siis ihan hitusen verran ehkä Bobia pesevämpi, mutta kuitenkin todella hellävarainen. (Ja vaikka koostumuksessa onkin merisuolaa, ei tämä ole millään lailla rakeisen tai kuorivan tuntuinen.)

Jos lähden vertailemaan Soap Factoryn saippuoita Lushin saippuoiden kanssa, on yhtenä eroavaisuutena tuoksut. Siinä missä Lushin saippuat tuoksuvat välittömästi herkullisille tuoksuilleen (jotka usein pehmenevät veden kanssa lotratessa), tulevat Soap Factoryn saippuoiden tuoksut puolestaan paremmin esiin vasta veden kanssa lotratessa. Moni saippuoista tuoksuu kuivina lähes tavallisille perus palasaippuoille pienin tuoksuvivahtein, mutta kun ne ottaa mukaan pesuhetkeen, aukeavat tuoksut ihan uudella tavalla.

Sol oli myös tällainen saippua. Se tuoksui melko tavalliselta pehmeältä saippualta kuivana pienellä sitruksisuudella höystettynä, mutta suihkuun päästessään sen eteeristen öljyjen tuoksut voimistuivat ja suihkussa tuoksuikin sitten pirteän sitruksiselle ja appelsiiniselle.

Suihkun jälkeen iho jäi pehmeäksi ja puhtaan tuoksuiseksi, muttei oikeastaan kuitenkaan eteeristen öljyjen tuoksuiselle. Tämä onkin siis hyvä valinta niille, jotka tykkäävät, että suihkuhetki saa olla hemmotteleva ja ihanalta tuoksuva, mutta ihon ei tarvitse jäädä tuoksumaan kukilta, perhosilta ja glitteripölyltä suihkuhetken päätyttyä.

Tykkäsin tästäkin palasta kovasti juurikin sen hellävaraisuuden ja ihanan, suihkussa parhaiten aukeavan tuoksunsa vuoksi.

(Omat saippuani olivat tosiaan vain näytepaloja eivätkä kaikki ole täysikokoisia, mutta oikeat saippuat tulevat n. 60g paloina, joiden ympärillä on paperinen vyöte, joka kertoo mm. paitsi saippuan sisällön myös parasta ennen -päiväyksen.)

Onko teillä kokemuksia Bobista tai Solista?

Kommentit (8)

 1. Anonyymi

  Sinä anonyymi joka rakastat sitruunan tuoksua: Ootko kokeillut L'Occitane En Provencen Verbena-sarjaa?

  http://www.loccitane.fi/verbena,52,2,6776,0.htm

  Sen sarjan käsisaippua (ja siis koko sarja) tuoksuu niin sitruunaiselle että huhheijaa. 🙂

  t.Mari

 2. Anna

  Miten tuo palasaippuan kanssa pelaaminen oikeasti onnistuu ja vielä matkalla? Eikö se sotke kosteana paikkoja? Oma mielikuva palasaippuoista on tuhruinen ja harmaa palikka lillumassa jossain muoviastiassa niljakkaassa saippuahöhnössä. Nestemäisillä siis menty… kiinnostavia tuotteita nämä kyllä (taas!) olisivat, mutta käyttö epäilyttää.

 3. Anonyymi

  Nam, lisää postauksia palasaippuoista! Lushia ja soapfactoryä, kiiiiiltttiiiiii virve *silmienräpsytteliö*

  saippuafriikki

  ps. itsekin käyn välillä nuuhkimassa saippuoita ja ne virkistävät tosissaan. joku voisi pitää hulluna…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *