Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Lempihetkiä

Lempihetkiäni on, kun saan huulikiillon tai -punan loppumaan. En tiedä, miksi tykkään siitä niin kovasti, mutta minusta se vaan on aivan mahtavaa.

(Tai taidan minä sittenkin tietää. Haaveilen nimittäin siitä, että saisin jonain päivänä ostaa edes yhden uuden joutumatta miettimään, kuinka vanhat pilaantuvat käyttöä odotellessaan…)

Viimeisin loppuunkuluttamani kiilto oli Natural Coden ihana shimmerinen vaaleapinkki Juicy Fruit:

(Kuvassa kiilto ennen paria viimeistä kaavintaa, jotta sävyn pystyy vielä näkemään.)

Tämä oli jo toinen Natural Coden loppuunkuluttamani kiilto tässä sävyssä. Kiilto näyttää pakkauksesa vaaleanpinkiltä, mutta itseasiassa huulille ei pahemmin tule pinkkiä sävyä, lähinnä vain vaaleanpunertavaan taittava, voimakkaasti shimmerinen pinta:

Olen jo moneen kertaan kertonut blogissani rakastavani Natural Coden huulikiiltoja, mutta kerrottakoon se nyt vielä kertaalleen: Minä ihan tosi rakastan näitä kavereita!

Nämä kiillot ovat ehdottomasti eniten kuluttamiani kiiltoja. Joku yksittäinen satunnaisen merkin huulikiilto saattaa toki olla välillä hetken aikaa suosiossani, mutta nämä ovat ehdottomasti kestosuosikkejani. Tuntuvat huulilla hyviltä, levittyvät hyvin, kosteuttavat ja pitävät huulet pehmeinä, pysyvät hyvin, applikaattori on loistava, tuoksu miellyttävä… minulla ei yksinkertaisesti ole näistä mitään pahaa sanottavaa. Edelleenkään. Kuten ei ole ollut niillä kymmenellä muullakaan kerralla, joina olen näitä blogissani aiemmin ylistänyt.

(Tai jos jotakin pitää keksiä, niin jotkut näistä sävyistä saattavat välillä jostain syystä olla muuten kuluneita pois huuliltani, mutta niistä on jäänyt suupielien lähettyville melkein huulen sisäpuolelle pienet hassut rippeet. Ja nuo rippeet ovat jumiutuneet melko tiukkaan. Jännä ilmiö, jota en ole muiden kiiltojen kanssa huomannut ennen.)

Tämän huulikiillon loppuminen sai minut itseasiassa pohtimaan huulimeikkieni tilannetta. Niitä taitaa oikeasti olla ihan hitusen liikaa enkä minä edes ihan tosi tarvitse niitä kaikkia. Tykkäänkö minä edes noista kaikista, jotka omistan?

Yhtynette varmasti mielipiteeseeni, että jotain on tehtävä? Olen vähentänyt määrää jo suuresti, mutta näitä on tosiaan vieläkin liikaa.

(Voin kyllä ihan rehellisesti sanoa, ettei syy ole minun vaan lähinnä työni. Olen ihan oikeasti itse ostanut viimeisen hhmmm…. 2,5 vuoden aikana neljä tai viisi huulipunaa/-kiiltoa. En ole siis millään lailla ollut lietsomassa tilannetta!)

Tilanne ei tietenkään parane vain asiaa päivittelemällä, joten päätin oikeasti ryhtyä hommiin.

Aloitin järjestelemällä kiillot ja punat loogisiksi ryhmiksi:

Sitten vain ryhdyin järjestelemään meikkejä sopiviin kasoihin: tykkään, en tykkää, eteenpäin, roskiin, talteen…

Ja niin ne kasat vain pienenivät ja supistuivat lopulta hyvinkin kohtuulliseksi huulimeikkikokoelmaksi, jonka jokainen osa on minulle mieluinen:

Tämän kokoelman kuluttaminen alkaa olla jo mielekästä, sillä punat ja kiillot tuntuvat oikeastikin vähenevän käyttämällä -ennen kun ei todellakaan tuntunut siltä.

(Jos huulikiiltokuvasta voi päätellä minun tykkäävän Natural Coden huulikiilloista, niin huulipunakuvasta voinee päätellä minun tykkäävän ehdottomasti eniten L’orealin punista?)

Sekopäinen ja ehkä jopa mahdoton tavoitteeni tälle vuodelle olisikin saada kaikkien huulimeikkieni lukumäärä alle kahdenkymmenen. En sano, että tavoite olisi mahdoton, mutta ainakin se on kovin haastava.

On itseasiassa aika hankalaa miettiä realistisesti, kuinka monta huulimeikkiä on mahdollista kuluttaa vuoden aikana loppuun. Tiedän, että tuotteen koosta riippuen saan yhden huulipunan tai kiillon loppumaan kahdessa tai kolmessa viikossa, jos käytän sitä päivittäin. (Mutta harvaa tuotetta jaksan käyttää niin kauaa päivittäin.) Osa huulimeikeistäni on kuitenkin jo valmiiksi puolillaan, mikä tietysti nopeuttaa niiden loppumista. Joukkoon mahtuu myös tavallista pienempikokoisia tuotteita, mikä sekin edesauttaa tavoitteeseen pääsemistä.

Fakta on kuitenkin, että minulla on 39 huulikiiltoa ja 25 huulipunaa sekä kaksi huulipunasettiä. Jos jätän nuo setit laskujeni ulkopuolelle, on minulla silti 64 huulipunaa/-kiiltoa kulutettavanani loppuun, mikä tarkoittaisi, että minun olisi vuodessa päästävä 45:stä niistä eroon, jotta olisin tavoitteessani. Täytynee kyllä sanoa, että nyt olen tainnut asettaa vähän epärealistisia tavoitteita -joukkoon kun ei mahdu edes tuotteita, jotka uhkaisivat mennä vanhaksi…

No, mutta katsotaan nyt, kuinka lähelle pääsen tavoitettani!

Kuinka monta huulipunaa ja kiiltoa teiltä muuten löytyy yhteensä?

Kommentit (48)

  1. Chica

    Luulin aiemmin, että monilla on yhtä paljon huulikiiltoja ja huulipunia kuin minulla. Nyt vähän yllätyin kuinka vähän täällä monilla on. Laskin juuri omani ja sain luvuksi noin 66. 😀

  2. Anonyymi

    oisinpa löytäny tän blogin aikasemmin, eikai tuo yks anytimen huulikiilto mahtanu olla melon pop, sitäkun oon ettiny kissojen ja koirien kanssa ja on ainut rakastamani huulikiilto ikinä, mutta tajusin todellakin liian myöhään (kaksi vuotta vuotta liian myöhään) ruveta etsimään josko sitä vielä myytäisiin mutta ei tietenkään kun anytime luultavasti juuri silloin sopivasti lopetettiin kun noukin tämän värin alekorista enkä ostettuani raaskinut edes käyttää kun pelkäsin että loppuu kun oli jo valmiiksi käytetty, enkä nytkään millään voi käyttää tuota silloin ostamaani vaikka mieli tekisi kovasti 😀 pitääpä lähteä metsästämään josko mistään löytyisi edes lähelle sitä ihanaa väriä ja koostumusta, saisi luvan olla natural coden joukossa, papaya näyttää lähimmältä, toivotaan parasta -.- huomasin että heitit yhden ihanuuden myös pois mikä mulla on kovassa käytössä, lorealin glam shine, lähden etsimään sitä kaatopaikkaa mihin nuo on heitetty 🙁

  3. Mitään en saa ostaa… – Kauneus & Terveys -blogit

    […] turha (ainakin toistaiseksi) edes yrittää samaa vähennystä, mihin kykenin vähän aikaa sitten huulimeikkieni kanssa. Nämä nyt vaan ovat niin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *