Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Lankaan menit!

Vihaan kulmakarvojen nyppimistä ja ylläpitoa.

Korjaus: En vihaa niitä, mikäli joku toinen tekee ne, mutta vihaan itse tehdä kulmilleni yhtään mitään.

En todellakaan nimittäin jaksa keskittyä pieneen nyhväämiseen ja aivan liian pikkutarkkaan puuhaan. Vaaleana suomalaisena kulmieni ympärillä kun on lisäksi vaaleita hentoja haituvia, joista tahdon eroon, mutta joiden nyppiminen on erittäin haastavaa enkä edes jaksa kuvitella, että alkaisin pätkimään niitä siihen tarkoitukseen tarkoitetulla veitsellä. No way, kuulostaakin jo niiiiiin tylsältä. Sitä paitsi kulmakarvani kasvavat muutenkin liian pitkiksi, ihan väärään suuntaan ja kulmani ovat muutenkin eri korkeudella ja eri malliset.

Joko te nyt ymmärrätte, miksi jo alunperinkin epäonnistuneeseen lopputulokseen tuomittu homma ärsyttää, kiukuttaa ja tympii minua niin suuresti, että minua alkoi jo itseasiassa pelkkä asiasta kirjoittaminenkin ärsyttää?

Onneksi asun Englannissa. Vaikka moni asia onkin täällä vaikeaa, on kauneudenhoitoon liittyvien asioiden hoitaminen onneksi ymmärretty tehdä helpoksi.

Suomessa on hankalaa käydä nypityttämässä kulmat. Kulmien nyppimistä ei itsessään myydä palveluna kovin monessa paikassa, vaan se on ikäänkuin vaan lisäpalvelu toisen palvelun yhteydessä. Tai teoriassa voisihan kosmetologillekin mennä vain nypityttämään kulmansa, mutta harva tekee niin. Ja harvaan paikkaan voi edes tuosta noin vaan tupsahtaa spontaanisti nypittäväksi. Ja kuka jaksaa varata etukäteen ajan kulmien siistimiseen?

Englannissa kaikki kuitenkin on toisin. Jokaisen kauneushoitolan ikkunassa, ovessa tai mainostaulussa mainostetaan kulmien vahausta, lankaamista tai nyppimistä. Palvelua käytetään halpana sisäänheittotuotteena. Kulmien laitto ei kuitenkaan rajoitu hoitoloihin, sillä tavaratalojen kosmetiikkaosastollakin voi pysähtyä ohimennessään hoidattamaan kumansa kuntoon. Osastoilla on niin pikahoitoihin keskittyneitä hotopisteitä kuin eri merkkien standien yhteydessä tarjottavia hoitoja, joista kulmakarvojen laitto lienee se suosituin.

Ennen Englantiin muuttoa suunnittelin hyödyntäväni näitä palveluja jatkuvasti. Koska kuitenkin kärsin  ns. suomalaisuussydromasta, eli ujostelen kovasti mennä moisiin uusiin tilanteisiin, en ole saanut aikaiseksi kokeilla juurikin sitä kulmien siistintää. Päätin kuitenkin viimein rohkaistua ja voi kuinka onnellinen olenkaan sen tehtyäni.

Menin pieneen paikalliseen salonkiin muutaman minuutin kävelymatkan päässä kodistani ja päätin viedä itseltäni ”kulmienlankausneitsyyden”, eli kokeilla hommaa nimeltä eyebrow threading.

Ja puff, reilussa viidessä minuutissa kulmani olivat kunnossa ja jokainen hajakarva ja haituva kaikonneet. Nopeaa eikä ollenkaan niin kivuliasta, kuin voisi luulla.Tulevaisuudessa jätän omien kulmieni nyppimisen aivan minimiin ja suuntaan aina tuonne, sillä iho kulmieni ympärillä ei ole koskaan ollut näin sileä ja karvaton näin vähällä vaivalla!

Ja tiedättekö mikä hommassa oli parasta? Siitä ei tarvinnut maksaa kuin viisi puntaa!

Maailmalla eyebrow threading on ollut pop jo useita vuosia, mutta Suomessa sitä ei juurikaan näy. Siltä varalta siis, ettei kulmien lankaus ole kaikille tuttu termi, laitan tähän vielä videon aiheesta:

Oletteko te kokeilleet tätä tapaa karvojen poistoon?

Kommentit (35)

 1. Kirsikka

  Arvasin heti otsikosta, että mistä juttu kertoo! 😀

  En ole koskaan itse testannut lankausta, mutta olen nähnyt toimenpiteen, näyttää hauskalta!

  Oulussa lankausta tehdään ainakin Kauneussalonki Meryemissä 🙂

 2. Anonyymi

  Äitipuoleni lankaa minun kulmani.
  Todella kivutonta ollut aina!

  Hän on kotoisin Iranista ja siellä kuulemma kaikki käyttävät tätä metodia!

  Suosittelen siis =)

 3. Massi Hannula

  Missä paikassa kövit Lontoossa? Yritin juuri etsiskellä hyviä paikkoja googlaillen ja joko arvostelut ovat huonoja tai hinnat hyvinkin korkeita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *