Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Lakkaa vai maalia huulille?

Rrrrrrrakastan huulimeikkejä, minkä osa teistä jo varmasti tiesikin. Tämän vuoksi olinkin onnesta soikeana, pyöreänä ja neliskanttisena sekä kuusikulmaisena, kun sain Lumenelta kokeiltavikseni sarjan uusia Lingonberry Lip lacquereita, eli suomennettuna puolukka huulilakkoja.
Olen räpläillyt näitä töissä näiden tultua myyntiin, mutta kokeillut vain kädenselälle ja jäänyt pohtimaan, miltä nämä huulilla näyttäisivät. Vastaus pohdintaani selvisi nyt ja voin kertoa sen teillekin: UPEILTA!

Sävy 2.

Tämä on hieman nudempi ja ruskeaan menevä pehmeä sävy.

Sävy 4.

Tämä on upea ja täyteläinen marilynpunainen.

Sävy 6.

Tähän minä rakastuin. Tämä on juuri sellainen ihana vadelmapinkki kiilto, jota olen jo pitkään hakenut. Tästä tekee täydellisen juuri se, että tässä on intensiivinen sävy ja upea lakkamainen pinta. Tämä sävy on ehdottomasti se awwwww-nammmmm -sävy!

Sävy 8.

Tämä on puolestaan sitten pehmeämmän vadelmainen. Sävy menee pehmeästi roosaan, mutta on jo hieman ruskealla pehmennetty eikä ollenkaan räikeä. Sellainen monen tilanteen sävy, etten sanoisi.

Sävy 10.

Tämä sävy oli minusta todella hankalaa saada kuvattua oikean sävyisenä ja tosiasiassa se onkin hieman oranssisempi kuin miltä se kuvissa näyttää. Ylimmässä kiiltojen yheiskuvassa väri on todenmukaisin.

Huulililakkojen ideanahan on, että ne ovat kiiltomaisten tuotteiden lailla huulille levitettäviä nestemäisiä tuotteita, joissa on paljon pigmenttiä ja jotka jättävät huulille lakkamaisen kiiltävän pinnan. Niiden jättämä pinta näyttää siis kiiltävän märältä, mutta ilman mitään shimmeriä (yleensä).

Nämä ovatkin siis omiaan niille, jotka tahtovat runsaspigmenttisiä tuotteita, mutta ovat silti enemmän kiiltojen kuin punien ystäviä. (Muutamat Lumenen huulilakoista kuitenkin sisältävät hieman shimmeriä.)

Mitä tulee näiden huulilakkojen laatuun niin minä tykkäsin siitä kovasti.

Huulilakathan ovat kiiltoja hieman paksumpia koostumukseltaan yleensä ja niin tässäkin tapauksessa. Kyllä nämä siis tuntuvat huulilla, mutta yllätyksekseni nämä eivät tuntuneet silti liiemmin tahmaisilta. Itse olen paksumpien koostumusten ystävä ohuiden, todella nestemäisten sijaan, joten nämä olivat senkin puolesta makuuni.

Huulilakat ovat kestävyydeltään yleensä tavallisia kiiltoja pysyvämpiä ja nämä pysyivätkin huulilla pitkään ja hyvin. Tykkäsin myös kiiltojen kosteuttavalta tuntuvasta koostumuksesta.

En muuten yleensä ole sivellinapplikaattorien suuri ystävä, mutta tämän sivellin oli ihan toimiva.

Lumenen huulilakkoja on myynnissä yhteensä kymmenessä sävyssä ja hintaa on n. 10,90 euroa.

Onko joku muu ehtinyt kokeilla näitä?

Kommentit (15)

 1. Anonyymi

  2 näytti tosi kivalta, voisi käydä kattomassa..

  Muuten kokeilet aina huulirasvoja ja etsit jotain hyvää, oletko kokeillut tätä–>http://nelly.com/fi/kauneus-naiset/kauneus/kasvonhoito/korres-625/guava-lip-butter-625023-1/
  Itse en ole, mutta vaikuttaisi kivalta. Maksaa kyllä aika paljon..

  T. Pinja

 2. Saary

  Moi! Miten kuvailisit sävyjä 6 ja 8? Sopivatko sellaiselle ihonväriltään neutraalille jolle ei kovin kylmä ja kova pinkki sovi? Olen etsinyt täydellistä pinkkiä jo pitkään ja törmännyt vain todella koviin sävyihin…

 3. Tiina

  Jenny: Kokeile Inglotin punia! Ainakin minun mielestä mahtavia, ja löytyy oranssiakin ilman shimmeriä 🙂

 4. Pinja

  -Olen tuo sama pinja vähän ylempänä.. Ei päästänyt kirjoittamaan kommenttia ensin omalla tilillä, nyt toivottavasti toimii.-

  Eli eli.. Vielä vähän täsmennystä, miltä nuo tuntuvat huulilla. Onko sellaisen tuntuisia että lähtee heti, sellaisia joita ei saa kulumallakaan pois, sellaisia kamalan tahmeita mihin kokoajan vapaat pitkät hiukset osuvat vaivai?? 🙂 Tosiaan kakkonen kiinnostaa, sen voisin oikeastikkin käydä hakemassa, koska olen nyt etsimässä huulikiiltoa joka olisi luonnollinen, mutta huulikiilloissa on tosi paljon jotain "glitteriä" (vai miksi kutsutaan huulikiilloissa) joten tämä voisi olla tosi kiva.
  Osaisitko muuten suositella jotain (halvempaa, ns. markettimerkistä) vaaleaa vaaleanpunaista huulipunaa. Ei kamalasti mitään sparklea/glitteriä (oikeasti miksi sitä kutsutaan näissä meikeissä, onko muka glitter :D:D ) vaan sellainen "normi"

  Pitkä kommentti ja sori kun olen vähän ehkä vaikea.. 🙂

 5. Jenny

  Tiina: Mistähän näitä Inglotin punia voisin saada käsiini? Inglot Suomi-facebooksivulla oli kyllä jonkunlaiset tilausohjeet mutta en oikein uskalla tilata tietämättä hintoja tai miltä sävyt näyttävät luonnossa. Ja kun täällä pohjoisessa asustelen niin ei toivoakaan että pääsisin käymään Inglotin omissa liikkeissä, ainakaan lähiaikoina 🙁

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *