Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Lahjaksi lapselle: tatuointistudio vai kasvoharja?

Kun olin alle kymmenen vuotias, olivat lempi lelujani nukkekodissani asuvat Pikkaraiset sekä erilaisissa esineissä asuvat pikkuriikkiset Teeny Weeny -eläinperheet. Hamstrasin pehmoleluja, joita löytyi kotoa useita satoja ja hoivasin mielelläni nukkeja.

Ollessani ehkä noin seitsemän tai kahdeksan vuotias pääsin äitini ja veljeni kanssa pankin jäljestämälle lasten kerhoristeilylle, jolta sain oman Peppi Pitkätossu -puvun, peruukin ja pienen olkapäälleni kiinnitettävän Herra Tossavaisen. Samalta reissulta sain myös ensimmäisen meikkipalettini.

Värikäs, muutaman luomivärin, huulimeikkituotteen ja löysän ripsivärin sisältänyt paletti oli suuri aarteeni, jota käytin Pepiksi pukeutuessani. Sain sen varmasti siksi, että se oli selkeästi osa hauskaa roolileikkiä ja halusin vain päästä vähän leikkimään aikuista, en meikkaamaan sillä itseäni koulua varten. En usko, että minulle edes tuli mieleeni, että käyttäisin sitä muuten kuin leikkiessä.

Aloin miettimään näitä omia lapsuuden leikkejäni ja silloista ajatuksenjuoksuani kun bloggajakollegani julkaisi Facebookissa kuvan tästä kaupassa bongaamastaan tuotepaketista:

Lasten setit

Yli 5-vuotiaille tarkoitettu vartalosetti sisältää kaiken mahdollisen, mitä pieni ihminen tarvitsee spa-hoitolakokemusta leikkiäkseen -mukaanlukien oman rentouttavan kasvoharjan! Pakkaukseen kuuluvat lisäksi jopa led-kynttilät, jotka mainostekstien mukaan luovat aidon kylpylätunnelman. Setin tarkoituksena on tottakai vaan olla osa leikkiä ja pääpointtina on varmasti tehdä vartalolle hauskoja koristeluja ja laittaa vähän glitteriä, mutta eikö tuo lasten kasvoharja mene jo hieman överiksi..?

Lasten settiSamalla merkillä on myynnissä myös niin ikään yli viisivuotiaille tarkoitetut manikyyri- ja pedikyyrisetit, joilla molemmilla on myös hyvä leikkiä kauneussalonkia. Ehkä pakkaukseen merkityt ikärajat johtuvat vain jostain lainsäädännölisistä syistä, joita en itse asiaan perehtymättömänä ymmärrä, mutta itse olisin laittanut noille kyllä hieman korkeammat suositusikärajat. Vai onko oikeasti niin, että nykyajan lapset eivät enää leiki leluilla vaan ovat mielummin pieniä aikuisia, jotka haluavat jo leikkiä kaneushoitolaa?

Lasten Setti

Naureskelin ensin näille useassa suomalaisessa verkko- ja kivijalkamyymälässäkin myynnissä oleville seteille, joita itse olisin lähinnä ollut valmis ostamaan 10-12 vuotiaille, kun ihmetyksenaiheeni vaan kasvoivat. Ensin löysin tämän Very Bellan varsinaisen kauneushoitolan, joka on yli kuusivuotiaille tarkoitettu kokonainen pikkuruinen oikea kauneushoitola. Pakkaus sisältää puhelimen, muistiinpanovälineet, meikkivinkkikortteja, käyntikortteja, meikkejä ja meikkisiveltimiä. Tälläisillako tuotteilla nykylapset haluavat leikkiä?

Lasten Setit

Seuraavaksi katselin Very Bellan kosmetiikkapadia. Jo se, että lelusta oli täytynyt tehdä tablettia muistuttava kiinnostuksen herättämiseksi oli hassua, mutta kun tuote olikin itseasiassa lasten meikkipaletti alkoi tuntua, ettei yhtälössä vaan mennyt enää mikään oikein.

Lasten Setit

Tottakai lapsista on hauska joskus kokeilla vähän punaa huuliin ja saada kynsiin vähän lakkaa kun äitikin kerran niin tekee, muta tarvitseeko pikkuihminen oikeasti oman meikkipädin?

Viimeisen hämmennyksen koin kuitenkin tämän lelun kohdalla:

Lasten Setit

Sanokaa vaan tiukkikseksi, mutta en minä ostaisi pienelle lapselleni tatuointistudiota! ”Ikäsuositus: Yli kuusivuotialle, ei suositella alle kolmevuotiaille.” Ymmärrän kyllä, että iholle piirtely, leimaaminen ja siirtokuvien kiinnittely ovat lapsista hauskaa, mutta ollaanko nykyään oikeasti siinä pisteessä, että yli kuusivuotias tarvitsee leikkeihinsä oman tatuointistudion?

Luojan kiitos minulla ei ole vielä lapsia. En todellakaan olisi valmis vielä astumaan tähän nykylasten (vai sanoisinko pikkuaikuisten) maailmaan!

Olenko ainoa tiukkis?

Kuvat: Valmistajat

Kommentit (11)

  1. Flower

    Mä oon aina ollut kiinnostunut kosmetiikasta, mutta multa kiellettiin meikkaus ennen kuin olin n. 17-vuotias… Joten vaikka olisin minäkin muuten varmaan vähän tiukkiksempi tuon asian suhteen, niin nyt ajattelen vaan että noh, ainakaan niiltä kauneusstudioilla leikkiviltä lapsilta ei kielletä meikkausta teini-ikäisenä, eli parempi noin 😛

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *