Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kymmenes yhteenveto

Etenemme jälleen vuoroviikoin esitettävässä klassikkosarjassa ”Virven loppuunkuluttamat kosmetiikkatuotteet”.

Sarjaa voisi kuvailla itseään toistavaksi, ehkä jopa hieman tylsäksi ja erityisesti yllätyksettömäksi.

Uusia tapahtumia sitten viimejakson:

Weledan Tyrnikäsivoiteen matkakoko kului loppuun. Tuote vieraili blogissa jo aiemminkin ja aiemmat tuotekommentit voi lukea täältä.

Yksi viikon ei-pidetyimmistä tuotteista on ollut Estee Lauderin vesiliukoiselle silmämeikille tarkoitettu matkakokoinen Gentle eye makeup remover, joka ei vaan ollut silmilleni sopiva. Meikin tämä kyllä irroitti (muttei yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi Lumenen vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettu vastaava), mutta mikäli nestettä joutui silmään, syntyi ikävää kirvelyä. Enkä tiedä onko yllättävä tieto, mutta joskus silmämeikkiä poistaessa nestettä saattaa mennä silmään.

En ostaisi itse ikinä.

Toinen matkakokoinen loppunut tuote oli Sensain Cellular Performance -linjan Lotion II Moist, eli kosteuttava hoitoneste kasvoille.

Minusta kyseessä oli varsin mukavan kosteuttava kasvoveden korvike (hoitonesteiksi kun tosiaan näitä Sensailla nimittävät), mutta en loppujen lopuksi oikeasti löytänyt tästä välttämättä sitä suurta syytä, miksi maksaisin tuotteesta tolkuttomasti.

Käytin siis mielelläni, mutta en maksaisi maltaita.

Kolmas loppunut matkakokoinen tuote oli Lancomen Galateis Douceur Gentle Softening Cleansing Fluid, josta minulla oli etukäteen negatiivisempi mielikuva, mutta joka kuitenkin käytön myötä vaihtui positiivisemmaksi.

Tuote on ohut, fluidimainen meikinpoistoaine, joka soveltuu niin kasvo- kuin silmämeikillekin. Tuotteessa on ihana, jotenkin minun nenääni hyvin ylellisen pehmoinen tuoksu ja se puhdistaa meikin melko hyvin kasvoilta. Ihosta tulee sopivan puhdas, mutta pehmeän tuntuinen. Iho ei missään tapauksessa ole ollenkaan kiristämään päinkään, vaan enemmän siinä rajalla, että käyttäjä saa mahdollisesti miettiä, tuntuuko se tarpeeksi puhtaalta vai pitäisikö sittenkin puhdistaa vielä jollakin toisella tuotteella. Ei tarvitse, mutta pesevään lopputulokseen tottuneelle asiassa voi olla totuttelemista.

Otin käyttööni vielä saamani hieman reilumman kokoisen näytekoon, joten katsotaan, muuttuvatko mielipiteeni sen käytön aikana. Toistaiseksi olen kuitenkin yllätyksekseni tykännyt tuotteesta.

Neljäs matkakokoinen tuote oli Biothermin uudehko Aquasource Nuit, joka on ollut minulle totaalinen yllätys ja vieläpä erittäin positiivisessa mielessä.

Kun sain purkin ensimmäistä kertaa käsiini, katsahdin sen melko kevyen ja heppoisen oloista sisällysluetteloa naureskellen. Kun tähän vielä yhdistyivät kouluttajan sanat siitä, ”ettei tuotteen koostumus tuntunut kosteutavalta, mutta aineosat kosteuttavat silti sitäkin enemmän”, ei naurunpyrskähdyksilläni ollut rajaa. As if! Jos voide on ohut ja kevyt eikä sisältö saanut aikaan taputuksia, niin eihän se voisi riittää kuivalle iholleni!

Toisin on kuitenkin yllätyksekseni käynyt. Dubaissa reissatessani voide riitti tietysti Roaccutanin kuivattamalle iholleni hyvin. Kotimaassakin ohut geeli on ollut yllättävän hyvä valinta, vaikkei toki laivan kuivassa ilmassa olekaan täysin yksinään iholleni riittänyt. Alkuperäisen mielipiteeni olen kuitenkin tuotteesta joutunut pyörtämään ja toteamaan, että ohut geeli (tai ehkä lähinnä ”jelly”?) voi hyvinkin riittää useimmille pintakuivuudesta kärsiville tai muuten vaan sekaihon kanssa kamppaileville.

(Moni tietää asennevammani L’orealin tuotteita kohtaan ja naureskelee, että silti niitä löytyy jemmoistani. Yksi syy siihen on juurikin se, että myyn niitäkin työkseni ja minusta on mahtavaa kokeilla niitä ja antaa niiden välillä yllättää minut.)

Täysikokoisiakin tuotteita ehti loppua edes muutama. Lumenen blogissani aiemmin esittelemäni Arctic Aqua 2in1 Kosteuttava ja Tasoittava Tehohoito kului loppuun ja siitä voi lukea tarkempaa infoa täältä.

Tuttuun tapaan myös vartalonhoitopuolella tapahtuu jotain. Victoria’s Secretin Sweet Tease Vanilla Cream and Sparkling Berries Daily Moisture Body Lotion kului loppuun ja oli tuoksultaan juurikin nimensä mukaisesti makean marjainen yhdistettynä vaniljan pehmeyteen. Tuoksu ei ehkä iskenyt minuun loppujen lopuksi täysillä, mutta koostumus oli ihanan kosteuttava ja piti ihoni ihanan pehmeänä koko käyttöikänsä ajan. Voiteen koostumus oli puolitäyteläinen, ei ei kovin paksu, mutta silti riittävän täyteläinen ja kosteuttava.

Kokeilen mielelläni muitakin vastaavalla koostumuksella, muta eri tuoksulla tulevia variaatioita.

Kosteutuspuolelta käytin pois myös yhden jo kaksi vuotta minulla majailleen LUSHin tuotteen.

Strawberry Feels Forever -hierontapala toimi minulla ihanan tuoksuisena kosteusvoiteena, jota käytin töissä vartaloni ihon ollessa hilseilevän kuiva. Pala toimi hyvin, kun sitä hieroi vielä suihkun jälkeen kostealle iholleni ja jätti ihoni itseasiassa varsin öljyiseksi (ollessaan tietysti hierontapala).

Moni on vallan hurahtanut käyttämään näitä LUSHin hierontapaloja vartalonsa kosteutukseen suihkun jälkeen, mutta itse en ehkä ihan täysin syttynyt muuten kuin tuoksun puolesta.

Minulla on käyttämättä vielä yhden hierontapalan jämät, mutta en usko toiste lankeavani näihin.

Viimeinen loppunut tuote oli meikkituote.

Loppuneita meikkituotteita näkee blogissani muihin tuotteisiin nähden suhteessa melko harvoin ja varsinkaan kulmakyniä ei lopu kovinkaan usein. Nyt näette kuitenkin kuvassa yhden loppuneen kulmakynän.

Kynä on Chanelin kulmakynä sävyssä 40, joka on melkolailla täydellinen tummahko ruskea, joka ei kuitenkaan taita yhtään lämpimään vaan enemmän viileään. Kynä on sävyltään yksi täydellisimpiä kulmakyniä, joita olen kokeillut ellei peräti se täydellisin.

Kulmakynän koostumus on ihanan puuterinen, mutta toisaalta olen itse ehkä kuitenkin enemmän Shiseidon kulmakynien kaltaisten koostumukseltaan kovempien ”puukynien” tyylisten kynien ystävä, joten vaikka sävy on täydellinen, haen silti sitä täydellistä kulmakynää yhä. (Shiseidolta minulla on täydellinen koostumus, muttei puolestaan yhtä täydellistä sävyä.)

Minulla on näitä vielä yksi käytössä oleva kynä jäljellä (Shiseidon kynän tuplakappaleiden ohella), mutta sen jälkeen en vamaankaan osta uutta vaan siirryn kohti uusia kulmakynäseikkailuja.

Tässä työpassissa loppuun kului siis vaan viisi matkakokoista tuotetta ja neljä täysikokoista tuotetta, mutta onneksi useita on yhä ja jälleen lopuillaan, joten eiköhän loppuunkulutusprojekti jälleen näilläkin vapailla ota askeleen eteenpäin…

Jouduin kuitenkin lopulta ostamaan yhden tuotteen.

Tämä tuote oli pakkohankinta ja tuli täysin tarpeeseen, sillä pientä mukanani reissaavaa silmämeikinpoistoaineen liirua lukuunottamatta minulla ei ollut enää yhtään silmämeikinpoistoainetta.

Cliniquen suosittu Take The Day Off Makeup remover for lids, lashes and lips on lähtenyt hyllyistä asiakkaiden ostoskoreihin niin tasaisen suositusti, että minun oli pakko ostaa kokeiluun oma kappale.

Katsotaan, millaiseksi tämä käytössäni osoittautuu.

Näkyikö kuvissa tuttuja tuotteita?

Kommentit (8)

  1. Anonyymi

    asiasta kolmanteen, voiko tälläinen olla hyväksi? http://keskustelu.suomi24.fi/node/10671218

    mitä jos koko kosmetiikka on huijausta 😀

  2. Maiju

    Nää on edelleen mun suosituspäivityksiä tässä blogissa, vaikka muitakin luen mielelläni ^_^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *