Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kuusvuotissynttäreillä

Tajusin tässä, että blogillani oli juuri synttärit. Takana on nyt kuusi vuotta Ostolakkoa ja purkkien pyörittelyä nettiraportoinnin merkeissä.
Saan aina silloin tällöin lukea kritiikiksi muotoiltua palautetta siitä, ettei blogi ole enää se sama, mitä se oli aluksi. No ei tietenkään ole, herran jestas, enhän minäkään luojan kiitos ole se sama ihminen kuin 22-vuotiaana olin. Elämän elämisessä on se mukava puoli, että kaikki sen varrella koettu vaikutavat ihmiseen ja toivottavasti ainakin kehittävät.
Ostolakossa-blogi kasvanut ja kehittynyt mukanani. Se on seurannut läpi elämäni vaihe vaiheelta.
Olen ollut se pöhkö nuori bloggaaja, jonka asunto oli täynnä kosmetiikkaa ja joka sai kiksit saippuoiden haistelusta ja jonka hörhöilyä oli mukava päivitellä. Taas se osti jotain, vaikka sen piti olla ostamatta. Kun kysytään, kuinka blogi löysi lukijoita ja olenko mainostanut sitä, saan vastata, ettei mainostukselle ole ollut itse tarvetta. Muistan nimittäin varsin elävästi sen hetken, kun noin kuukauden bloggauksen jälkeen katselin blogini Google Analyticsiä ja sen lukijamittari koki yhtenä päivänä valtaisan piikin: joku demiläinen oli löytänt blogini ja päivitteli omassa ketjussaan, kuinka hullu, sekopäinen ja ihan vaan pimeä tyyppi olen kaikkien kosmetiikkojeni keskellä. Osansa sai myös silloinen poikaystäväni, jolla myös itselläänkin täytyi päässä kuulemma vipata pahan kerran, kun on tällaisen mimmin mukaan lähtenyt. Siitä se nousutahti sitten lähti ja sen jälkeen muut ovat puhuneet puolestani. 
Olen ollut myös se bloggaaja, joka on tajunnut, että työstään kuuluu saada palkkaa ja etteivät blogimainokset ole keltään pois ja jonka mielestä kosmetiikkablogin kaupallistaminen on mukava ja hyvä asia. Tuotteita on myös ihanaa saada kokeiluun ja niitä on mukavaa esitellä muille, mutta ei kaikkea tarvitse tehdä harrastuksen vuoksi. Minusta on myös hassua ja sinisilmäistä ajatella, että tuotteista kertova kosmetiikkablogi voisi olla olemassa ilman kaupallisuutta. Niin kauan, kun blogissa mainitaan tuotemerkkejä ja tuotteita, on se kaupallista. Täytyy vain osata päättää, kuinka sen tekee. Ei sillä, on tämäkin blogi vetänyt taipaleensa aikana homman överiksi ja hukkunut sivubannereihinsa…
Nyt minusta kuitenkin vihdoin tuntuu, että blogini on löytänyt juttunsa ja minulla on hyvä olla sen kanssa. Olen lopulta tullut siksi bloggaajaksi, jolle ei enää ehkä olekaan pääasia saada hukuttaa lukijoita ja itseään erilaisia tuotteita esitteleviin postauksiin, vaan joka saa suriimat sävärit voidessaan tarjota lukijoilleen sellaista tietoa, mitä jokainen kosmetiikkablogi ei olekaan pullollaan. Jokainen voi kirjoittaa siitä X merkin kaikille lähettämästä shampoosta fiiliksiään tai ihkuttaa Y merkin kauden lakkasävyjä, mutta voiko jokainen bloggaaja kertoa, miten tarkka prosessi shampoon valmistus voi olla tai mitä erityistä huomioitavaa kynsilakan valmistuksessa on? Ei voi ja siitä minä pidän.
On ollut mukava fiilis tajuta, etten opiskelujeni myötä enää välttämättä olekaan vain se hömppä, erilaisten kosmetiikkatuotteiden perässä juokseva huithapeli, vaan että minulla on oikeasti ymmärrystä myös tuotteiden takaa. Kaikki ei enää perustukaan yhtä paljon tuotteiden aikaansaamiin fiiliksiin ja nyt minulla onkin tarjota teille jotain enemmän. Aika mieletön fiilis. Ja samalla voin silti fiilistellä teille niitä uusia ja ihania löytöjä ja tuotebongauksia, joita olen tehnyt.
Ei minulla olekaan tavoitteena olla se inspiroivin meikkibloggaaja. Ei täältä tulla niinkään hakemaan ideoita silmämeikkiin tai kampausohjeita. Täältä tullaan hakemaan sitä tietoa, joka voi koskea yksittäistä tuotetta ja sen ominaisuuksia ja vaikuttaa omaan ostopäätökseen tai sitten infoa jostain suuremmasta kokonaisuudesta, jota ei ehkä ollut ennen edes ajatellutkaan. Nautin myös siitä, etteivät kaikki mielipiteet tuotteista tule vain minulta, vaan että myös te otatte kommenteillani osaa keskusteluun. Veikkaan, että monille teidän kommenttinne ovat yksittäisistä tuotteista tietoa hakiessa vieläkin tärkeämpiä kuin minun oma mielipiteeni.
On ilo saada tarjota teille sitä tietoa ja mukavaa, että tekin olette seuranneet kasvuni mukana niin pitkään. Kuka olisi uskonut, että siitä pöhköstä tytönhupakosta voisi oikeasti kasvaa toivottavasti ihan vakavastiotettava tyyppi! Siitäkin huolimatta, että moni haikailee sen ”vanhan” blogin perään, joka tämä on kuulemma joskus ollut, on ollut mukava huomata, että viime syksyn lopulla uudistettu blogilinjani on vedonnut teihin tehokkaasti: sivukäyntien määrä on nimittäin noussut lokakuulta tähän päivään verrattuna 50 prosenttia, mikä on ihan huikea määrä!
Toivon, että seitsemäs blogivuoteni tuo teille aina vaan enemmän uutta ja ihanaa kosmetiikkatietoutta pitäen sekä minut että teidät inspiroituneena!
PS. Tässä linkki sinne blogini ihka ensimmäiseen postaukseen.

Kommentit (29)

  1. Anonyymi

    6 vuotta… Aika kuluu niin nopeasti! 😀 olen seurannut blogiasi alusta asti (ja olin vain 13-vuotias!!!) Blogisi kehityskaari on ollut huima ja mieleeni. Ja lukijana pysyn mielelläni vaikka seuraavat kuusi vuotta 😉 paljon onnea blogille ja blogistille 🙂

  2. Anonyymi

    Olen seurannut blogiasi useamman vuoden. Muistan mm. silloisen poikaystäväsi kärpäsen koulutuspostauksen ja videon, jossa totesit omistavasi 54 kiloa kosmetiikkaa. 😀 Oletko punninnut nykyisiä varastojasi?

  3. Päivi

    Myöhästyneet synttärionnittelut täältäkin! Muistan edelleen sen riemun tunteen, kun löysin blogisi aikoinaan. Minulle aukesi aivan uusi maailma. Olet toiminut vahvana inspiraationa omalle blogilleni, kuten kymmenille (vai sadoille?) muillekin. Kukas aloittikaan muunmuassa kuukausittaisen roskien kuvaamisen? 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *