Kutsukaa kriisinhallintajoukot koolle!

Ihoni on tällä hetkellä jälleen mitä hankalin. Kiitos edelleen olosuhteiden pakosta jatkuvan pillerittömyyteni, kukkii kasvojeni iho välillä hullun lailla ja kun tämän yhdistää mukavaan talviseen pintakuivuuteen, on kriisi valmis.

Olen yrittänyt ottaa yhteyttä EU:n kriisinhallintajoukkoihinkin, mutta nuo pirulaiset eivät koe tätä tarpeeksi suureksi kriisiksi. Ja voin muuten kertoa, että jos naisella on kriisi ja se jätetään huomioimatta, niin tilanne voi hyvinkin nopeasti paisua mannerten väliseksi konfliktiksi saakka, eli mielestäni ne nopean toiminnon osastojen pojat voisivat nyt alkaa harkitsemaan sitä kriisiapua, ettei sitten kohta tarvitse olla jälkiviisana…

Mutta kuten tosiaan totesin, on täällä ollut jo jonkun aikaa pieni kriisi päällä. Pieniä näppyjä nyt vielä on helppo peittää, mutta kuorrutapas näpyt irti lohkeilevalla iholla ja yritä sen jälkeen onnistua peiteoperaatiossasi. Ei onnistu!

Olen siis tarvinnut tehokasta kosteutusta. Valmiiksi näppyihin taas tällä hetkellä taipuvainen ihoni ei ole tänä talvena kuitenkaan kaivannut samanlaista rasvajankkilastia kuin mitä se viimetalvena Roacutan-kuurin aikoihin kaipaili, vaan nyt ongelmana on nimenomaan ollu kosteuden (ei rasvan) puute. Apukeinoja on haettu joka suunnalta ja moni avuntarjontayritys on päättynyt tuhoisasti pelkkiin kenkkuihin lisänäppyihin.

Onneksi kaikkien petollisten kaveraamisyritysen joukkoon on mahtunut kuitenkin yksi uusi tosiystävyyskin.

Kuulin tuotteesta alunperin eräältä mieheltä ja elämänkokemuksia hakeneena (kohta jo varmasti katkeroituneena) sinkkunaisena voin muuten kertoa, että 99% miesten ilmoille heittämistä lupauksista ja tarinoista on sitten ihan pelkkää puun pussaamista, eli olin todellakin epäileväinen tämän tuotteen toimivuuden suhteen. Oli kuitenkin kiva huomata, että edes se 1% miehiltä kuulemistani jutuista teki minut loppujen lopuksi hyvin onnelliseksi (ja niistä lopuista 99 prosentista voisin muuten kirjoittaa vitsikirjan).

Kokeilemani tuote oli Estee Lauderin Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex. Olen saanu näitä useamman kappaleen matkakokoisina versioina ja jostain syystä aina vaan hylännyt ne laatikkoon niitä sen enempää käyttämättä. Nyt minut kuitenkin ylipuhuttiin kokeilemaan yksi pikkupullo kuurinluontoisesti ja ero on todellakin ollut selkeä.

Olen jättänyt nämä käyttämättä, koska olen pelännyt ihoni tukkeutuvan. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut vaan ihoni oli tätä käyttäessäni paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Kun pieni pulloni sitten lähes parin kuukauden käytön jälkeen loppui ja kokeilin toista tehoseerumia, palasin ihoni kanssa taas lähtöpisteeseen. Ja kun tämä toinen seerumi loppui ja siirryin takaisin Estee Lauderiin, alkoi ihonikin taas parantua ihan muutamassa päivässä. Röpelöisyys katosi ja kuivat läikät lähtivät takaisin Saharaan.

Ehkä selviänkin ilman kriisinhallintajoukkoja?

Ensimmäinen käyttämäni pikkupullo oli uudistunutta, tällä hetkellä myynnissä olevaa Synchronized Recovery Complex -versiota (ei kuvissa) ja kaksi kotoa vielä löytyvää ovat vanhempaa versiota, mutta myös vanhempi versio on osoittanut ajavansa asiansa.

Estee Lauderin mukaan tuote lupaa tehdä iholle vaikka mitä, mutta en lähde ottamaan kantaa niihin kaikkiin lupauksiin. Oman kokemukseni mukaan tämä kuitenkin sitoo iholle hyvin kosteutta ja sen voi ihan konkreettisesti todeta pienellä testillä (jota voi toteuttaa myös muiden kosteuttaviksi väitettyjen tuotteiden kanssa):

Suihkauta toisen käden selkäpuolelle vettä ja käännä kädenselkä itseäsi kohti peukalo lattiaa kohti. Suihkutettu vesi valuu kädenselkää pitkin päätyen lopulta lattialle ja haihtuu muutenkin iholta melko nopeasti.

Laita toiselle kädenselälle tätä Estee Lauderin ihanuutta (tai muuta voidetta, jonka pitäisi sitoa kosteutta hyvin) ja tee sama vedensuihkuttelutesti. Kappas, vesihän ei valunutkaan pois eikä kadonnut kädenselältä ollenkaan niin nopeasti. Tuota kutsutaan hyväksi kosteudensitomiseksi.

Tämä seerumi on siis ollut loistavana avuntuojana silloin, kun ihoni tuntuu tarvitsevan lisäkosteutusta ja extrahoitoa. Seerumi on koostumukseltaan hyvin ohut ja kevyt ja vaikka tuotteen nimi onkin Night Repair, on se tarkoitettu käytettäväksi niin aamulla kuin illallakin kosteusvoiteen alla lisätuotteena. Muutama pisara riittää, mikä tekee tuotteesta erittäin riittoisan. Oma 7 ml pikkupulloni riitti aamuin illoin käytettynä lähes kahdeksi kuukaudeksi, eli normaalikokoinen myynnissä oleva 50 ml tai 30 ml pullo on todella riittoisa.

(Tarkkoja Suomen hintatietoja en valitettavasti muista, mutta merillä 50 ml pullo maksaa hieman alle 70 euroa.)

Tässä vielä INCI:
WATERAQUAEAU, BIFIDA FERMENT LYSATE, METHYL GLUCETH-20, PEG-75, BUTYLENE GLYCOL, BIS-PEG-18 METHYL ETHER DIMETHYL SILANE, ARABIDOPSIS THALIANA EXTRACT, TRIPEPTIDE-32, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, LACTOBACILLUS FERMENT, COLA ACUMINATA (KOLA) EXTRACT, RETINYL PALMITATE, PANTETHINE, CAFFEINE, GLYCERETH-26, SODIUM RNA, SQUALANE, OLETH-3 PHOSPHATE, OLETH-3, OLETH-5, BISABOLOL, CHOLETH-24, CETETH-24, HYDROGENATED LECITHIN, ANTHEMIS NOBILIS (CHAMOMILE), SODIUM HYALURONATE, TOCOPHERYL ACETATE, LECITHIN, XANTHAN GUM, TEA-CARBOMER, TRISODIUM EDTA, BHT, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, BENZYL ALCOHOL, GREEN 5 (CI 61570), YELLOW 5 (CI 19140), RED 4 (CI 14700).

Onko teillä kokemuksia tästä?

Kommentit (13)
  1. Oih, vaikuttaa mainiolta tuotteelta! Itselläni on nimittäin samankaltainen ongelmaiho, varsinkin näin talvella… Viime aikoina ihoni on niskuroinut entistä enemmän, ja tuntuu ettei mikään auta, help!

    Pitää käydä hakemassa jotain vastaavaa tuotetta. Kiitos tästä merkinnästä! Blogisi on muutenkin mahdottoman mielenkiintoinen. 🙂

  2. Oih, kuullostaa tutuilta iho-ongelmilta! Varsinkin näihin pakkas-säihin on vaikea löytää tuotteija ja kun sisäilmakin on niin kuivaa :/

    No mut voisiko toivoa lisäpostausta aiheesta, eli miten peittää ne punaset näpyt pitkin naamaa? Mineraalipohjaa suosin näissäkin säissä, mutta jotenkin jauhemainen tuote kuivahtaville näpyille ja varsinkin silmänalusille ei oikein saa aikaan häivyttävää efektiä :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *