Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kutistuva ihme

Työkaverini lähestyi minua hiljattaen eräällä tärkeällä asialla. Tiivistettynä sen sisältö meni jotakuinkin näin:
Hän oli erittäin kiitollinen minulle minun aikoinaan vinkattuani hänelle Sally Hansenin Insta-Dri pikakuivattajasta, mutta koska hän oli nyt täysin koukuttunut siihen ja todennut kynsien lakkaamisen mahdottomaksi ilman sitä eikä tuotetta enää hänen mukaansa löytynyt Suomesta vaikka hän kuinka etsi, olisin valvoitettu tuomaan sitä hänelle Lontoosta. Ihan vaikka parikin kappaletta.
Bongasin tuotteen Superdrugista tarjouksesta (3,99£/kpl) ja paitsi, että poimin niitä mukaan hänelle kaksi, nappasin myös itselleni mukaan yhden.
Minulla oli aikoinaan pitkään käytössä hyväksi tuotteeksi toteamani Mavalan Mavadry, mutta jostain syystä siirryin sen jälkeen Sally Hansenin Insta-Drihin, johon myös tykästyin kovasti. Insta-Drista riitti iloa pidemmäksi aikaa ja käytinkin sitä parin pullollisen verran, minkä jälkeen kokeilin Seche Viten pikakuivattajaa, jota olenkin nyt kolmen tai neljän pullollisen verran käytellyt.
Koti-Secheni  kuitenkin osoitti merkkejä siitä, että se on ollut auki jo varsin pitkään ja alkoi muodostamaan sivellintä pullosta ulosvetäessä ohutta hämähäkinseittimäistä rihmaa, eli päätin suosiolla heittää loput pullosta pois. Koska minulla on ollut yhtä aikaa avattuna kaksi pikakuivattajaa, jotka ovat kodittoman kesäkauteni aikana menneet ilmeisesti ristiin rastiin maailman ja hyttini välillä, oli tämä pullo päässyt kuivumaan aktiivikäyttössä, vaikka tuotetta olikin vielä puolet jäljellä. Töissä oleva kappaleeni sen sijaan porkuttaa menemään yhä mallikkaasti.
Minulla olikin itseasiassa hieman ikävä Insta-Drita. Näissä kun on kaksi pientä eroa, vaikka molemmat kuivattavatkin lakan supernopeasti.
Ensinnäkin Sechen pikakuivattajaa tulee kerralla aina melkoisesti. Pullon suuaukko ja itse sivellinkin ovat isommat kuin Insta-Drissa, joten annostelun kanssa saa olla tarkkana. Onneksi pinnasta tulee ihanan kiiltävä ja nopeasti kuivuva, vaikka lakkaa olisi paksumpikin kerros.
Toinen havaitsemani imiö on hieman oudohko, mutta kynsifriikkien keskuudessa toki jo hyvin tunnettu ilmiö. Seche Viten pikakuivattaja ”kutistaa” alla olevan lakkakerroksen.
Ai siis tekee mitä?
 Seche Vite ikäänkuin vetää mukanaan värilakan, mikä näkyy esimerkiksi kynsien kärjissä niin, että ne näyttävät jo pian lakkauksen jälkeen siltä, kuin olisin näpytellyt kynnenpäilläni tietokoneen näppäimistöä koko päivän kuin viimeistä päivää. Vaikka lakkaus siis kuivuukin nopeasti, ei se näytä Sechen kanssa yhtä hyvältä kuin miltä se Insta-Drin kanssa näyttää. Vaaleiden lakkojen kanssa kutistumisilmiö ei ole niin selvä, mutta tummin lakkojen kanssa se näkyy. (Tässä lisää Sechen kutistumisesta.)
Suurinpana erona näiden kahden tuotteen koostumuksissa on myös se, ettei Insta-Dri sisällä toluenia kuten Sechen lakka ilmeisesti sisältää.
Kun siis palasin takaisin Insta-Drihin totesin, että taidan pysytellä siinä. Varsinkin, kun se ei normaalistikaan maksa täällä Englannissa kuin alle viisi puntaa.
Käytettekö te pikakuivattajaa? Mikä on suosikkinne?
PS. Minulta kysellään usein mielipidettäni pikakuivattavista suihkeista. Tässä se jälleen tiivistettynä:
En innostu. Paitsi että pikakuivattava kynsilakka jättää paljon kovemman ja suojaavamman sekä kiiltävämmän ja kestävämmän pinnan kuin spray, on se minusta myös turvallisempi tuote käyttää. Jotta pikakuivattajassa on kuitenkin melkoisesti kemikaleja enkä välttämättä haluaisi vetää niitä henkeeni spayn hiukkasten jäädessä ilmaan leijumaan.

Kommentit (28)

  1. Anonyymi

    INM out the door on suosikkini! Ei kutista lakkoja ja kuivuukin kyllä kiitettävän nopeasti! en millään pärjäisi ilman:)

  2. Anonyymi

    Mavalan Mavadry<3 Hyvää tavaraa, mutta tosiaan melko vähän pienessä purkissa :O

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *