Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kuinkas sitten kävikään?

Blogissani on noussut perinteiseen suomalaiseen tapaan näin kesän jälkeen hieman pidemmälle kaudelle venähtäneenä sienestys otettuani pariin kertaan esiin Konjac-sienten erinomaisuuden ihoni hoidossa (postaukset täällä ja täällä).

Yksi kysymys minulla oli kuitenkin heti alkuun mielessäni: Mistä minä tiedän, koska sieni täytyy vaihtaa uuteen?

”Kyllä sinä sen huomaat, se ei vaan enää ole samanlainen,” sanoivat kaikki. Okei, no niin kai sitten?

Yhden lapsuuden lempikirjani nimi ei turhaan ole olut ”Kuinkas sitten kävikään”, sillä minä todellakin tahdon tietää usein, että kuinkas sitten käy ja niin myös tässä tapauksessa. Päätin siis, että käytän kasvosientäni niin kauan, että ihan konkreettisesti näen, miksei sitä muka enää voisi käyttää ja se pitäisi vaihtaa.

 
Pari kuukautta homma sujui ihan normaaliin tapaan täysin ilman ongelmia, mutta sen jälkeen aloin pikkuhiljaa huomata eroa. Sieni ei tuntunut kolmannella kuulla lopulta keskeltä enää yhä napakalta ja pikkuhiljaa se alkoi tuntua yhä tyhjemmältä ja latteammalta.

Käytännössä tämä siis tarkoitti, että sen pullean ilmava keskiosa täytteineen lätsähti ja alkoi haperoitua.

 Lopulta sieni alkoi olla sen verran hapero, että siihen itseasiassa tuli reikä, josta näki sienen sisälle. Tuon käyttökerran aikana sienen sisältä tuli tietysti sientä käyttäessä pientä höttöä eikä pesufiilis ollut enää yhtään sama. Sieni oli siis näyttänyt etukäteen merkkejä hapertumisestaan ja sitten se vaan ihan konkreettisesti hajosi viimein.

Ihan täysinhän se ei siis käsiin kerralla tietenkään murentunut, mutta tuon käyttökerran jälkeen tiesin, ettei sitä todellakaan voisi enää käyttää, vaikka sen käyttö siihen asti oli vielä edellisinä päivinä menetellyt.

Vastauksena siis niille, jotka miettivät, että mistä tietää, että sieni pitää korvata uudella: sen kyllä tietää.

Viikon kuluttua olen Suomessa ja pääsen aloittamaan täysin uuden lajin, talvisienestyksen. Minua nimittäin odottaa kotona kasa erilaisia sieniä, joita pääsen vertailemaan teille!

Muita sienensä puhkikuluttaneita?

Kommentit (20)

 1. Anonyymi

  Itselleni tuo sieni ei oikein toiminut, tai sitten en osannut sitä käyttää. Mutta siis en huomannut mitään vaikutus, sienellä pyörittelyn jälkeen en siis huomannut, että iho tuntuisi yhtään puhtaammalta tai kuoritulta. Eikä pidemmän ajan jälkeenkään mitään huomannut, joten se sienen käyttö sitten aika nopeasti jäikin.

  • virve

   Jos ihosi oli jo valmiiksi hyvässä kunnossa, ei ero tietenkään ole selkeä. 🙂
   Ihon ei siis missään tapauksessakaan pitäisi tuntua "kuoritulta" tämän käytön jälkeen, sillä tämä ei ole kuorintatuote. Tämä vaan pitää tehokkaasti huolen siitä, että iho tulee hyvin puhtaaksi meikinpuhdistuksen yhteydessä. 🙂

 2. Anonyymi

  Minulle konjac-sieni teki merkittävän muutoksen ihon pintakuivuuden aiheuttamiin ongelmiin, nyt iho vastaanottaa kosteusvoiteen eikä tukkeudu tai hilseile. Käytän kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettua punaista savea sisältävää sientä, joka tuntuu toimivan paremmin minulla kuin perus-konjac. Heli

  • virve

   Ihana kuulla, minullakin apu on ollut selkeä! 🙂

 3. Jossu

  Kolmas sieni kohta käytössä ja iho on kyllä tykännyt! Itse huomaan että on aika vaihtaa kun sieni muuttuu todella kovaksi, hapertuu ja tavallaan romahtaa kasaan. Jäänyt on kyllä käyttöön

  • virve

   Joo, tuo kasaan romahtaminen on hyvin kuvaava kyllä. 🙂

 4. Anonyymi

  Mun pintakuiva sekaiho joka pukkas näppyä ja röpeöä on muuttunut tasaisemmaksi 3 viikossa. Ensinmmäisellä viikolla iho hilseili melko paljon ja vähensin sienen käytön yhteen kertaan päivässä. Nyt hilseily on ohi, mutta couperoottisille poskipäille en enää uskalla peruskonjakkia käyttää. Muualta iho on "kuin vauvan pylly" mikä tuntuu uskomattomalta. Sitä olisinko saanut saman tuloksen tavallisella kasvosienellä, en tiedä. Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote ja se alkuhämmennyt kun ottaa sienen ekaa kertaa käyttöön oli kyllä kokemisen arvoinen – sieni tuntuu todella jännän liukkaalta 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *