Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ystävänpäiväspesiaali: Kuinka tapasin Ruotsalaisen

Minusta on aina mielenkiintoista kuulla tarinoita siitä, kuinka pariskunnat ovat tavanneet. Ajattelinkin ystävänpäivän kunniaksi jakaa oman tapaamistarinani Ruotsalaisen kanssa toivoen, että saisin vastavuoroisesti kuulla sitten myös niitä teidän tarinoitanne.

Ostolakossa ruotsalainen mies - 1 (2)

Minun ja Ruotsalaisen tapaamiseen ei liity mitään suurta ja romanttista (tai ainakaan en muista liittyneen…), mutta ensikohtaamisemme oli sen verran alkoholinhuuruinen, että voisi pitää suoranaisena ihmeenä, että parisen vuotta myöhemmin asumme sen pohjalta yhdessä Tukholmassa ja suunnittelemme kesähäitä ja yhteistä loppuelämää.

Olin lähtenyt tyttöjen kanssa tuona iltana hyvin spontaanisti ulos ja päättänyt visusti, ettei siihen iltaan kuuluisi miehiä ja etten tutustuisi yhteenkään herraan. Ilta oli hauska ja varsin kostea ja jossakin vaiheessa sitä kellon kääntyessä jo aamuyön puolelle olin sitten kuitenkin alkanut jutella ruotsalaisen miehen kanssa. Muistikuvani asiasta olivat kuitenkin varsin hatarat ja lähinnä pienistä välähdyksistä koostuvat, joten tuon illan ja kohtaamisemme tarkat yksityiskohdat eivät olleet jääneet mieleeni kovin terävinä.

Ostolakossa ruotsalainen mies - 1

Tapasimme miehen kanssa myöhemmin uudelleen ilman alkoholin aivotoimintaa turruttavaa vaikutusta ja ihmettelin, miksi hän tervehti minua kutsuen minua apinaksi eli Monkey-nimellä. Ei nyt ihan oikeasti ole kovin kohteliasta tai herrasmiesmäistä alkaa nimitellä toista apinaksi siinä vaiheessa, kun ei edes vielä liiemmin tunne toista. Tämäkö on sitä ruotsalaista kohteliaisuutta muka?

Jossain vaiheessa minun oli sitten jo pakko kysyä häneltä englanniksi keskustellessamme, miksi hän kutsuu minua apinaksi. Meinasin kyllä sitten vajota maan alle kun kuulin siihen syyn…

Olin päättänyt tapaamisiltanamme hyvin tiukasti, että tyttöjen ilta olisi tyttöjen ilta enkä tutustuisi silloin yhteenkään mieheen. Homma sujui hyvin pikkutunneille asti, kunnes kohtasin Ruotsalaisen. Siitä huolimatta, että meillä oli synkannut tavatessamme ilmeisesti hyvin, olin kuitenkin päättänyt, että en kerro hänelle nimeäni ja esitellyt itseni siksi jostain hemmetin syystä varsin rennosti APINANA!

Ostolakossa Ruotsalainen mies

Joo, siis ihan oikeasti kaikista maailman salanimistä ja sanoista, joita olisin voinut käyttää ”en kerro” -ilmaisustakin lähtien olin humalatilassani päättänyt, että nimenomaan Monkey olisi se paras ja korrektein nimi tulla kutsutuksi silloin, kun en tahtonut kertoa omaa nimeäni.

(Humalainen) logiikkani oli ilmeisesti ollut, että jos en kerro oikeaa nimeäni niin en varsinaisesti tutustu uuteen ihmiseen, eli pysyn illan pelisäännöissä kiinni edes jossain määrin En tiennyt enää asiasta kuullessani itkeäkö häpeästä vai nauraisinko sitä, että kaiken tuon jälkeen hän oli kuitenkin kiinnostunut yhä tutustumaan minuun…

Ostolakossa Ruotsalainen mies

Siitä se sitten kuitenkin lähti ja sillä tiellä ollaan edelleen – ilmeisesti ainakin yhtä huonon huumorintajun yhdistäminä. Nykyään niin monkey, apina kuin ruotsalainen apa-sana ovatkin sitten kaikki meillä hellittelynimiä, joita käytetään päivittäin runsaasti.

Take a lover who looks at you like

Muistaako joku vielä tarinan tästä kaulakorusta? Kyseessä on siis kaulakoru, johon voi kaiverruttaa haluamansa kuvan ja omaan kaulakoruuni on kaiverrettu mieheni käsialalla suhteemme aluksi minulle kirjoittama ”romanttinen viesti”, josta puuttuu tarkoituksella viimeinen sana ja jonka jätin silloin myös korua teille esitellessäni kertomatta.

Monkey Ruotsalainen Ostolakossa - 1 (2)

Oikeastihan tuo lainaus menisi, että ”Take a lover who looks at you like maybe you are magic”, mutta Ruotsalainen kirjoitti minulle aivan suhteemme alussa leikkisän rakkausviestin, jossa luki, että ”Take a lover who looks at you like maybe you are a monkey.” Tiesin sillä hetkellä sydämeni sulaessa, että tuon tyypin kanssa minulla ei tulisi tylsää ja että saisin taatusti nauraa hänen kanssaan joka päivä. Hänestä pitäisin kiinni.

Ostolakossa ruotsalainen mies

Kuinka te olette tavanneet nykyisen kumppaninne?


Lue myös nämä postaukseni:

Ostolakossa Ruotsalainen työ Ostolakossa Virve kihloissa Ostolakossa Virve elevene

Kommentit (23)

  1. Neiti

    Mä olen tavannut mieheni Thaimaassa. Minulla oli hyvin vaikea ero takana vajaata vuotta aiemmin, ja lähdin yksin rentoutumaan ja ”etsimään itseäni” Thaimaahan. Tämä nykyinen mieheni oli myös yksin reppureissaamassa. Miehen entinen tyttöystävä oli opiskelukaverini, ja hän laittoi minulle yhtenä päivänä viestiä että hänen eksänsä on samassa paikassa, että haluttaisiinko nähdä et olis jotain suomalaista seuraa. No, mentiin sitten kahtena iltana yhdessä syömään. Meidän tiet erosi sen jälkeen, kun molempien reissu jatkui eri suuntiin, mutta tää mies vielä lopulta lähti mun perään Bangkokiin vuorokautta ennen kun mun lento oli lähdössä Suomeen.

    Sitten Suomen päässä tapailtiin ensin harvakseltaan, sitten alettiin seurustella ja 2015 vuoden lopulla muutin hänen kanssa samaan kaupunkiin, ja nyt on yhteinen koti ja elämä. Ja superonnellisia ollaan, että ikuisesti olen kiitollinen opiskelukaverilleni, joka meidät tuuppasi yhteen 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *