Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kuinka pro-kynnet ovat karvaiset kynnet?

Miten olisivat karvaiset kynnet?
 
Sain blogini kautta kokeiluun minulle entuudestaan vieraan kynsilakkamerkin niin hassunhauskan tuottepaketin, ettei mitään rajaa. 
ProNails ei ollut minulle entuudestaan tuttu lakkamerkki, mutta tämä jos joku oli tuotepaketti, jonka kanssa tutustuin siihen mielelläni.
En tiedä, olenko nyt auttamattomasti myöhässä tämän lokakuussa myyntiin tulleen kausituotteen kanssa ja saako näitä vielä, mutta en vain voinut olla esittelemättä sitä teille -sen verran hauska kun se kerran on!
Fluffs to Puff -setti pitää sisällään kaksi tuotetta: merkin mustan kynsilakan sekä pientä kuitua sisältävän purkin. Settejä on ollut saatavilla myös syvän sinisenä sekä viininpunaisena.
Ideana on, että kynnet lakataan ensin värilakalla ja päällystetään sen jälkeen mukana tulleella kuidulla samettisen näköisiksi.
Musta lakka oli itsessään minusta jo niin upea, että ensimmäisellä käyttökerralla päädyin lakkaamaan kynteni vain sillä jaksamatta aloittaa kuituleikkejä kuvitellen ne jotenkin haastaviksi. (Jos olisin tiennyt, kuinka helppo ja nopea juttu onkaan, olisin kyllä nukannut kynteni samantien.) 
Voin muuten tähän väliin kehua itse kynsilakan laatua, sillä siinä oli loistava keskileveä sivellin ja hyvä peitto sekä upea kiilto ja hyvä kestävyys.
Lakkasin kynteni ensin yhdellä värilakkakerroksella, joka oli hyvin peittävä. Annoin kerroksen kuivua ja vedin varmuuden vuoksi päälle toisen ja kiinnitin nukat vasta toiseen lakkakerrokseen.
Tein itse homman kynsi kerrallaan eli lakkasin ensin kynnen sen jäädessä kosteaksi lakasta ja sirottelin sitten päälle kuituja. Sirottelin kuituja ensin suoraan purkista pitäen käsiteltävänä olevaa sormea pakkauksen tuotteille tarkoitetun muovikehikon päällä (sitä ovelasti hyödyntäen) ja keräten aina lopuksi toisen käden sormenpäähän ohimenneitä kuituja ja taputellen ne vielä lakkaan kiinni. Homma oli yllättävän helppoa ja nopeaa eikä yhtään niin sottaista kuin etukäteen luulin.
Lopputulos oli aluksi tämä. Käteni näyttivät siltä, kuin minulla olisi pientä ongelmaa mieshormonin tuotanno kanssa tai olisin vaihtoehtoisesti saanut juuri käsisiirrännäisen turkkilaiselta mieheltä.
Pyyhin ylimääräiset kuidut pois sormista ja lopputulos näytti tältä ja tuntui varsin hauskalta samettisen pinnan vuoksi. (Kuidut tulevat parhaiten esiin, kun ylivalotin kuvaa hieman.) Tällaiset kynnet ovat todella päheä juttu juhlakynsinä ja näissä vasta riittääkin tarinaa ja keskustelunavauksia!
En kuitenkaan osannut lopettaa juttua siihen, vaan halusin tietysti testata pintaa kaikella tavalla. Ensimmäinen oli käsienpesutesti. Mitäs sitten, kun nukat kastuisivat? Lähtisivätkö ne kokonaan pois tai menisikö pinta pilalle?

No ei, eivät lähteneet pois ja pintakin palasi kuivuttuaan takaisin samattiseksi. Myöskään yöllinen käsivoide ei sabotoinut kynsien pintaa täysin, mutta myönnettävää on, että samettinen pinta oli parhaimmillaan vain juuri sen illan ajan ja nukkaisuus hävisi kynsien pinnalta pikkuhiljaa seuraavan päivän iltaan ja sitä seuranneeseen aamuun mennessä.
 
Testasin myös mitä tapahtuu, jos sametin päälle laittaa päällyslakkaa. Pikkurillin kynnessä on pikakuivattajaa, jonka kanssa lakka tuntui enemmänkin vain tavalliselle röpelöiselle tekstuurilakalle. Peukaloon laitoin mattalakkaa, joka sekin vain sai aikaan röpelöisen mattaisen pinnan. Samettisen pehmeää lopputulosta havitellessa päällyslakka on siis syytä jättää pois.
Minusta tämä lakkaus oli aivan suunnattoman ihana ja hauska juttu ja aion kyllä vielä brassailla samettikynsilläni joissakin pippaloissa!
ProNailsin jälleenmyyjät löydät merkin kotisivuilta. Merkin yksittäiset kynsilakat maksavat n. 14 euroa tämän lakkasetin maksaessa n. 27 euroa.
Oletteko te kokeilleet ProNailsin lakkoja? Mitäs sanotte karvaisista kynsistä?

Kommentit (11)

  1. Anonyymi

    Kivasti tarttuu tuommoiseen nukkapintaan kaikki taudinaiheuttajat…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *