Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kuinka monta kynsilakkaa omistat?

Yksi kysytyimmistä minulle esitetyistä kysymyksistä blogini puolella on, kuinka monta kynsilakkaa omistan tällä hetkellä.

Omistan niitä monta. Siis ihan suunnattoman monta.

Kynsilakkamäärä ei näytä mielettömän suurelta sitä katsellessa, mutta pientä yhteenynnäilyä harjoittaessa luku on kuitenkin loppujen lopuksi melko valtaisa -varsinkin kun siis otetaan huomioon, että nyt puhutaan kynsilakoista.

Olen ollut todella valmis luopumaan lähes kaikesta muusta omaisuudestani, mutta kynsilakat ovat herkkä kohtani. En vaan kykene luopumaan niistä! Värit ovat toinen toistaan ihanempia ja vaikka joku kuinka sanoisi, että nuo kymmenen pinkkiä ovat aivan samanlaisia keskenään, eivät ne käytössä silti ole. Tai vaikka kuka jatkaisi siihen, ettei kukaan nyt ainakaan tarvitse noin montaa erilaista kullan sävyä niin olisin silti erimieltä.

Kynsilakat ovat paheeni ja vaikka en nykyään edes lakkaakaan kynsiäni niin aktiivisesti kuin ennen, en vain kykene luopumaan yhdestäkään lakastani.

Tässä siis lakkakokoelmani:Näiden lakkojen lisäksi minulta löytyy vielä töistä hytistä kolmisenkymmentä kynsilakkaa.

Mikä on siis vastaus kysymykseen ”Kuinka paljon sinulla on kynsilakkoja?”

Haluatteko oikeasti kuulla?

Noin 360 kappaletta.

Hyvin suuri osa kynsilakoista on töiden ja blogin kautta saatuja tai äitini tuomia tuliaisia ja ostan itse nykyään kynsilakkoja vain todella harvoin.

Toinen tätä kysymystä seuraava kysymys on lähes poikkeuksetta: ”Eivätkö ne mene huonoiksi?”

Eivät ne mene. (Ainakaan kovin helpolla.) Olen heittänyt kokoelmastani roskiin yhteensä enintään ehkäpä kaksi kynsilakkaa (jos ajanmyötä venyviksi muuttuvia pikakuivattajia ei lasketa) ja nekin ihan vain siksi, että joku lakkoja käyttänyt on jättänyt sulkematta lakkapullon kunnolla (lakkojani ovat käyttäneet siis myös luonani vierailevat ystäväni ja kaverini).

Kun kynsilakkoja kohtelee oikein ja pitää niitstä huolta, on todella epätodennäköistä, että ne menisivät kovin helposti huonoiksi. Pullojen suut on hyvä pitää puhtaina, jolloin korkki pääsee sulkeutumaan kunnolla ja jos lakka jostain syystä pääsee paksuuntumaan, voi sitä ohentaa kynsilakanohentajalla (jollainen löytyy esimerkiksi Mavalalta). Ohennukseen voi perinteisesti toki käyttää myös kynsilakanpoistoainetta, mutta tämä heikentää usein lakan pysyvyyttä.

Omat vanhimmat kynsilakkani ovat lähes kymmenen vuotta sitten valmistettuja ja hyvin monet lakoistani ovat noin viisi vuotta vanhoja ja toimivat mainiosti edelleen. Monissa Anytimen vanhoissa lakoissa on parasta ennen -päiväys ollut vuosien 2006-2008 välillä, mutta lakat ovat edelleen uutta vastaavassa kunnossa koostumustensa puolesta.

En tule koskaan saamaan käytettyä kynsilakkojani pois ja tiedän sen ihan hyvin. Tiedän, ettei niiden omistamisessa ole sen puolesta mitään järkeä, mutta tarvitseeko kaikessa aina ollakaan? Ei se posliininukkeja keräävä mummokaan tule koskaan leikkimään niitä puhki.

Kynsilakat ovat minulla siis se paheeni, josta pidän luultavasti vielä pitkään kiinni. Olen luopunut niin suuresta määrästä muuta tavaraa vähennysprosessini aikana, että koen aivan täysin sallituksia ja luvalliseksi pitää kiinni tästä yhdestä paheestani. Olen nimittäin valmistellut kynsilakkalaatikolle paikan vaatekaapistani töissä, joten sijoituskotiasiat ovat kesän osalta kunnossa.

Kuinka monta kynsilakkaa teiltä löytyy?

PS. Viimeiset tunnit käydä huutamassa kohteita Ostolakkokirppikseltä ennen niiden sulkeutumista!

Kommentit (43)

 1. Anonyymi

  Älä tunne huonoa omaatuntoa kynsilakkamäärästäsi, sillä näytät muutoin olevan melkoinen minimalisti. Nauti niistä lakoista! Voi olla, että joskus päässäsi syntyy ajatus määrän vähentämisestä, mutta jos ei niin ei se kenellekään kuulu.

 2. Milla

  Vieläkö sulta löytyy paljon kynsilakkoja? 😀 Onko sulla tallessa näitä vanhoja enää?

  • Virve Vee

   Olen lakannut kynnet viimeisen parin vuoden aikana varmasti alle kymmenen kertaa, mutta kyllä niitä vielä kotoa löytyy. Ei tosin ihan niitä vanhimpia… 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *