Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

The Kriisi

Nyt iski kriisi!

Syksystä lähtien luottotuotteeni on ollut OPI:n Nail Envy, jonka säännöllisellä ja tunnollisella käytöllä olen saanut tähän asti todella helposti liuskoittuvat ja katkeilevat kynteni vihdoinkin kasvamaan vahvoina ja liuskoittumattomina sekä lohkeilemattomina. Valitettavasti tuo luottotuote kuitenkin loppui juuri.

Mikään, siis ei mikään, ole aiemmin saanut kynsiäni kasvamaan näin vahvoina. Olen käyttänyt tätä aluslakkana joka toinen tai joka kolmas päivä vaihtaessani kynsilakkoja ja tämä on ollut oikea pelastaja kynsilleni. En tahtoisi luopua tästä ikinä!

Nyt tämä ihana vahvistaja on kuitenkin loppu, joten päätin tehdä pienen testin ja olla ostamatta uutta heti tilalle. Kokeilen ensin pärjätä muilla minulta löytyvillä aluslakoilla ja katson, oliko vain sattumaa, että vuosikymmenen kasvatuksen jälkeen kynteni vahvistuivat kuin taikaiskusta juuri Nail Envyn aloittamisen jälkeen vai oliko Nail Envy nimenomaan se pelastaja.

Itseasiassa kynteni olivat niin vahvat, että ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen kaksi kynsistäni repesivät juuri kynnen vapaan osan tyvestä. Viikon sinnittelyn jälkeen ne oli pakko leikata lyhyiksi, sillä esimerkiksi tukkaa pestessä hiukset jäivät aina lohkenneiden kohtien väliin kiinni. Naps naps siis vaan kaikille kynsille.

Ennen saatoin välillä antaa jonkun kynnen olla selkeästi lyhyempi kuin muut, sillä en vain raaskinut leikata muitakin lyhyeksi. Nykyään en kuitenkaan yhtään pidä siitä, jos kynnet ovat ”sekapitkät”, eli kaikkien on oltava samaa pituutta. Lyhyemmät (muttei lyhyet) peukalonkynnet vielä menevät, mutta muuten yleensä lyhennän sitten kaikki kynnet, jos jokin kynsistä lyhenee huomattavasti muihin verrattuna.

Kaikki kynnet pitkinä, mikä on minusta nättiä ja siistiä. (Tai no, ehkä nämä ovat jo hieman liian pitkät omaan makuuni.)

Kaksi kynttä pitkinä, pikkurilli vähän lyhyempänä ja kaksi kynttä ihan lyhyinä. Eivät oikein ole keskenään yhteensopivia eivätkä siksi enää mielestäni siistejäkään. (Saatika sitten, jos lyhyet kynnet olisivat vaikka olleet keskisormi ja etusormi.)

Kaikki kynnet lyhyinä. Eivät yhtä kivat kuin pitkät kynnet, mutta ainakin siistimmät kuin edellisen kuvan kynnet. Näitä oli itseasiassa ihan pirun hankala leikata näiden vahvuuden vuoksi. Juu, leikata, sillä viilamiseen olisi mennyt ikuisuus. Viimeistelin sitten lopuksi lasiviilalla.

Nyt minä sitten vain kasvattelen.

Pitkissä kynsissä on kuitenkin yksi erittäin ärsyttävä juttu, joka tapahtuu minun kynsilleni aina. Kynteni lähtevät nimittäin menemään ”rullalle”:

Joskus kynsien reunat lähes koskettavat toisiaan. Häiritsevintä tämä on etusormieni kynsien kanssa, sillä vaikka ne ovat malliltaan aivan samanlaisia kuin muidenkin sormieni kynnet, näyttävät ne olevan eriparia taipumisen vuoksi (katso ensimmäinen lakkauskuva).

Pitkä kynsi ja lyhyt kynsi, jotka näyttävät tästä kulmasta katsottuina hieman erilaisilta. Vedellä lotrailun jälkeen kaikki kynnet ovat aina jonkun aikaa suorempia, mutta pian ne taas rullautuvat. Ärsyttävää.

Kynsissä on muuten lakkana ylläolevassa kuvassa oikeassa sävyssään näkyvä ihastuttava Seppälästä saatavan Models Ownin Lemon Meringue, jota en jostain syystä millään saanut laitettua suurimmalle osalle kynsistä tasaisesti ja ilman kuplia. No, ehkä ensikerralla sitten. Lakkaaminen kun on muutenkin yllättävän (tai no, ei ehkä ollenkaan yllättävän…) hankalaa toinen käsi kipsattuna (kynsien lyhentämisestä puhumattakaan). Tuttuni nauroivatkin minun olevan ainoa heidän tuntemansa ihminen, joka taistelee lakat kynsiinsä vaikka käsi paketissa.

Mutta siihen tärkeinpään, eli päivän kysymykseen: Mikä on teidän näkökantanne eripituisiin kynsiin?

Lopuksi vielä yksi aivan älyttömän söpö lakkakuva:

Pieniin kynsiin sopii pienten tyttöjen kynsilakka.

Lakkana on Lumenen viimekesän kausisävy 65 Kujeileva katse, joka on aivan täydellinen Barbie-lakka. Pitkissä kynsissä tämä olisi jo aika porno suorastaan, mutta lyhyissä kynsissä tämä on vaan aivan älyttömän söpö. Jopa wannebe-insinööri tuli yllättäen hihittelemään pieniä, söpöjä ja vaaleanpunaisia kynsiäni. Lakan creme-laatu on aivan ihana, sillä lakka levittyy tasaisesti ja on ennen kaikkea peittävä. Jo yksikin kerros olisi periatteessa riittänyt, mutta laitoin varmuuden vuoksi kuitenkin kaksi ja nyt lakkaus on täydellinen.

Mitäs tykkäätte?

Kommentit (60)

 1. Anonyymi

  Omat kynteni käpristyy ihan samalla lailla! Huomasin, että ne vähän suoristuivat etelänlomalla, kun ilma oli todella kosteaa. Voisiko johtua ainakin osittain kuivuudesta? Muttamiten kynsiä voi kosteuttaa…
  Viilasin sitten kaikki kynnet "neliöiksi", kynnen kärki on tasaisen suora. Tuntui auttavan! Nuy kynnet ovat kasvaneet, mutta eivät enää käpristy yhtä paljon. 🙂
  -Maria

 2. milipili

  Sori, en muistanut vastata. Kyl se varmaan puol vuotta ainakin käytössä oli, saattoi olla pitempäänkin.

 3. Nimetön

  milipili: Jännä juttu, että meni sellaiseksi. Omanikin oli kuitenkin lähes 8 kk auki. :/

 4. Anonyymi

  Kynsien reunojen kääntymiseen auttaa itselläni ainakin reunojen viilaus, vaikka eivät ne ihan noin paljoa käännykään sisään :)Lyhyinä reunat eivät käpristy pahemmin, mutta kun ne lähenevät nykyistä pituuttaan (tällä hetkellä kynnet on n. 2.5 senttiä pitkät tyvestä kärkeen)voi jonkinasteista käpristymistä näkyä. Tällöin viilaan reunoja niin että ne eivät enää käänny yhtä paljon alas ja sisäänpäin. Hankala selittää ilman kuvia, mutta kuitenkin 🙂

 5. HIV-kynnet? – Kauneus & Terveys -blogit

  […] vielä lähde käpristymään ja näyttävät siisteiltä. (Sopivasta pituudesta kun keskusteltiin tämän postauksen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *