Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Köyhän miehen (ja naisen) Nutrix

Ihoni kuivuu käynnissä olevan Roaccutan-kuurin seurauksena hullun lailla eivätkä mitkään ulkoiset syyt enää oikeastaan kykene tukkimaan sitä. Iholla on päin vastoin kuivuudesta johtuvia, hilseileviä läiskiä ja sitä tuntuu kiristävän. Se imee yötä vasten käytettynä itseensä mitä tahansa eikä tule koskaan kylläiseksi.

Tehokkain apukeinoni iholleni on ollut Lancomen tuubissa myytävä Nutrix Rich -voide. Tämä ihanan rasvainen paksu jankki on ollut ainoa, joka on myös kyennyt lukitsemaan yötä vasten käytettynä alleen kaiken iholleni lappamani kosteuden ja pitämään ihoni niin pehmeänä ja ihanan tuntuisena, että sille on ollut jälleen aamulla helppoa levittää meikki hieman vähemmän rasvaisen voiteen alustamalle pohjalle.

Tuote on ollut luottokamaa niin edellisen Roaccutan-kuurini aikana ja on sitä vielä nytkin.

Olen kuitenkin hieman pihi ihminen aina välillä ja tykkään etsiä tuotteille edullisia haastajia.
Haastajan löytyminen tapahtuikin aivan sattumalta, kun erään työpassini jälkeen tulin töistä kotiin ja kotini lattialla minua odotti paketti, josta paljastui tämä:

IVANAhelsingin suunnittelema pahvirasia, jonka sisältä löytyi Suomen kansallisvoide: Vitalis.

Jos pesäpallo on kansallispelimme, karhu kansalliseläimemme ja kielo kansalliskukkamme, on Vitalis ehdottomasti kansallisvoiteemme.

Vuodesta 1936 asti kansakuntaamme palvellut vedetön Vitalis on ollut mummojemme ja isomummojemme pakkasvoiteena, huulirasvana ja kynsinauhojen pehmittäjänä ja saa nyt minulta uuden viran: Roaccutan-nassun pelastaja.

Kun avasin IVANAhelsingin pahvipakkauksen ja näin sen sisällä perinteisen, mutta uudelleen stailatun Vitaliksen, en voinut olla samantien tuoksuttamatta tuotetta. Paitsi, että tuoksu henki lapsuuden pakkastalvista, tuli siitä mieleen jotain tuoreempiakin tuoksumuistoja. Itseasiassa niin tuoreita, että ne olivat peräisin edellisestä yöstä.

Tuote tuoksui niin selkeästi Lancomen Nutrix Richiltä, etten voinut olla kääntämättä sen sisältöä samantien nenäni eteen. Vaikka raaka-ainelistat eivät identtisiä olekaan, ovat voiteet silti sisällöltään hyvin samankaltaisia ja täynnä paksuja, rasvaisia aineosia, jotka muodostavat iholle kosteuden haihtumista estävän ja ihoa pehmittävän suojakerroksen. Juuri sellaisen siis, jota ihoni tällä hetkellä kipeästi kaipaakin!

Otin Vitaliksen käyttööni heti seuraavana yönä ja jessus, siitähän oli Nutrixin kaltainen mieletön apu iholleni!

Jos siis ihosi kuivuu Roaccuttanin tai muuten vaan erittäin pahan kuivuuden tai jopa atooppisuuden vuoksi pahasti etkä löydä mistään enää Lancomen Nutrix Richiä tai vaikka löytäisitkin, et raaskisi tuhlata pennosiasi siihen, kokeile Vitalista. En suosittele Vitalista niille Roaccutan kuuria syöville, joiden iho on edelleen pahasti tukossa, tai niille, joiden iho muuten vaan menee helposti tukkoon, mutta niille kylläkin, joiden iholta näpyt ovat jo kadonneet ja jälhellä on enää vaan loppukuurin tuoma pahan kuivuuden piina.

(Miksi Vitalis on pukeutunut IVANAhelsinsiin? Kurkista tämä linkki.)

Onko vanha kunnon Vitalis vielä teidänkin kavereitanne?

(Vitalis on blogilahja.)

Kommentit (19)

 1. Maria

  AHh roaccutan soulmate! Pitääpä käydä tuollainen hakemassa O.O
  Kuivuus vain kuivuu kuivumistaan…

 2. Anonyymi

  en tiennykää että Vitalista saa käyttää kasvoille rasvana…

 3. virve

  ^ Niin siis miksi ei sitten _saisi_…? Ei ehkä ole kaikki sopivin rasva, mutta tietyissä tilanteissa mitä loistavin apu. 🙂

 4. Helinä

  Kommentoin tähän vanhaan tekstiin, vaikken ole lukenut tuoreimpia postauksiasi (olen jäljessä lukemisessani!), enkä tiedä, onko ihon kuivuminen vielä ajankohtainen ongelma, mutta siltä varalta, että joku muu sattuu myöhemmin etsimään täältä tuotesuosituksia…

  Joku jo kyselikin mineraaliöljyttömiä/luonnonkosmetiikan versioita tuhdista voiteesta ja ajattelin heittää pari ideaa. Weledalta löytyy Skin Food, joka Vitaliksen tavoin on vanha klassikko. Siinä kosteuden haihtumista ovat estämässä mm. mehiläisvaha ja lanoliini ja se sisältää runsaasti ihoa korjaavia ja kosteuttavia kasviöljyjä ja -uutteita. Tuoksu on suht tymäkkä (hieman sitrusmainen), mutta ehkä töiden kautta voisit sitä kokeilla? Weledalta löytyy myös Calendula-linjasta lasten ulkoiluvoiteeksi suunnattu vedetön, herkälle iholle sopiva suojavoide, jossa on Skin Foodia simppelimpi INCI.

  Keksisin luonnonkosmetiikan saralta lukuisia fantastisia voiteita superkuivan ihon suojaukseen (mm. Providalta vedetön BIO Melkfett -voide), mutta ehkä nämä riittävät alkuvinkeiksi apua etsiville. =) Myös jo mainittu Lushin Ultrabalm on kuulemani perusteella ilmeisen mainio, vaikken itse ole sitä testannutkaan. Eli myös ilman mineraaliöljyjä on mahdollista estää kosteuden haihtumista iholta melko tehokkaasti ja samalla ruokkia janoista ihoa hyvin hoitavilla kasviöljyillä ja -uutteilla! Toki allergisten ja hyvin herkästi ärtyvän ihon omaavien kannattaa testata tuotteita ensin varovasti, jos jokin eteerinen öljy tms. sattuisi herkistämään. (Tosin itse en pidä myöskään potentiaalisesti haitallisten synteettisten kemikaalien käyttöä herkistyneellä saati rikkoutuneella iholla parhaana mahdollisena ajatuksena, mutta tämähän on luonnollisesti hyvin henkilökohtainen valinta. Halusin siis vain mainita kiinnostuneille vaihtoehtoja. =))

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *