Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kosmetiikkasalaisuus: Enkelipuuteri

Minulla on ollut jo muutaman vuoden ajan pieni kosmetiikkasalaisuus, josta en ole teille hiiskunut. Sain tähän vinkin aikoinaan eräältä blogini lukijalta ja näistä taisi sen myötä tulla työkaverienikin keskuudessa hetkeksi pieni trendi.

En itseasiassa edes muista, miksi näitä puutereita virallisesti kutsutaan, mutta meidän keskuudessamme nämä Thaimaasta kotiutetut ihmeet ovat ainakin kulkeneet enkelipuuterien nimellä. Työkaverini oli sopivasti lähdössä Thaimaaseen kun kuulin, että paikallisilla naisilla olisi oma kauneusniksinsä, joka sopisi helteeseen: talkkipohjainen enkelipuuteri, joka imi iholta rasvaisuutta, piti sen mattaisena ja vieläpä suojasi sitä auringoltakin. Tahtoo!

Näitä puuterimaisiksi aurinkosuojatuotteiksikin kutsuttavia puutereita löytyi maasta vaikka millä mitalla ja vaikka miltä eri merkeiltä ja sainkin itselleni näitä edullisia löytöjä vaikka millaisissa pakkauksissa ja sävyissä.

Vaikka tuotteissa onkin kevyttä sävyä, ovat ne silti iholla läpikuultavia. Tavalliseen puuteriin verrattua näiden ero piilee siinä, että aurinkoa suojaavia aineita on yleensä enemmän ja että näitä on ideana vain sirotella kämmenelle, hieraista kämmeniä yhteen ja sitten taputella kasvot näppärästi läpi käsillä. Juuri sitä, mitä etelän kuumuudessa kasvotuotteeltaan haluaa: helppoutta, nopeutta, suojaa ja mattaisuutta ilman meikkimäistä lopputulosta!

Vaikka pakkauksissa onkin kaikki muu kirjoitettuna varsin koukeroisilla kielillä, pääsee sisällysluetteloista sentään selville. Talkista ja auringolta suojaavista aineista sekä iholle heleyttä tekevistä aineista pääosin koostuvat tuotteet on usein myös varustettu kevyellä tuoksulla ja saatavilla on tosiaan niin heleän persikkaisena, hehkeän roosahtavana kuin jopa ihoa kevyesti vaalentavan valkoisenakin saatavia koostumuksia.

Vaikka tuotteissa on tehokkaasti rasvaisuutta imevää talkkia eivätkä ne välttämättä Suomen olosuhteissa olisi kuivemmalle iholle se paras vaihtoehto päivittäiseen käyttöön kuivahkon koostumuksensa vuoksi, ovat ne mitä kätevimpiä tuotteita juuri siinä ympäristössä käytettyinä, joissa ne on ideoitukin.

Jos siis aiotte suunnata vielä tänä talvena Thaikkulaan (tai ehkäpä muuallekin päin Aasiaa) lomalle, niin tässä voisi olla yksi mukava kosmetiikkahankintavinkki!

Ja koska näitä ei ole hinnalla eikä painollakaan pilattu, voi muutaman tuoda ihan tuliaisiksikin asti Suomeen saakka!

Oletteko te kuulleet näistä enkelipuutereista?

Miltä idea kuulostaa?


Lue myös nämä postaukseni:

Loreal Total Cover palette Loreal Colorista Washour Pinkhair kokemuksia Korealainen 10 vaiheinen ihonhoito

Kommentit (37)

  1. Anonyymi

    Vanha postaus sori kun tähän kommentoin, jospa viestini huomaat:D
    Elikkäs ruskettuuko meikkivoiteitten, bb voiteitten, puutereitten yms tuotteiden kanssa 😮 ei varmastikkaan kunnon meikkivoide-puuteri hässäkän alta, mutta kevyen meikin ja juuri esim tuommoisen puuterin tai bb voiteen kanssa 😀 mietin miksi ihmeessä esim dermablendissä on suojakerroin kun se on niin peittävää että luulisi sen suojaavan yksinään.

  2. Anonyymi

    Ostin noita kasan Thaimaasta, kun olin vinkkisi bongannut. Maksoivat noin 30 bht/purkki (100 bht = 2,5 euroa), joten edullisia olivat. En tosin ole vielä kokeillut, mutta aion kyllä.
    PS. Blogiasi luetaan siis lomallakin, aina Thaimaassa asti. ;DDD

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *